Ma može i neki drugi, bitno da je promjera 100 mm i da ima približno jednak kapacitet (max. protok zraka)...ali da mislim da ti se najbolje isplati uzet opet taj TT 100.
Ajme hvaaala ti.!!! Sve sam kupila u hempatia.hr. htjrla sam najmanji growbox komplet jer nisam bila sigurna dal mogu sama sloziti sto mi treba. Kasnije je lako nadogradjivat kad kuzis o cemu se radi. Ec metar vracam u slo da mi posalju ph metar. To ce trajat nekoliko dana valjda. Kinez je tu za rezervu. Ventilator kupujem sad koji dan. Javim se na mentorskom dijelu. Edit: ne vidim poruku na mentorskom dijelu, sutra cu to u miru s kompa. Htjela sam krenuti spremna bez da previse propitkujem. S tvojim sam prirucnikom sebi napravila skriptu. Pregledala sam 90% dnevnika uzgoja i savjeta koje su ljudi davali, slozit cu sve to da imam i da mogu pogledati. Imam 7 sjemenaka pa ako i koja rikne nije bed. Isla bih 2 po 2. Moram kupiti jos ove srebrne cijevi jer mi je 1 metar na knap, dali je ok za to celna za spajanje ili da se sluzim duck tapeom?. Box mi je kod prozora, doslovno naslonjen na zid od prozora.Pisao sam u mentorski, pa svrati tamo da vidimo kako cemo. I krenemo u akciju jer koliko vidim sve je vise manje spremno.
Uglavnom zasad imas sve sto ti je potrebno. Decki su skrenuli paznju na neke stvari koje su od pomoci tokom growa od svega toga koliko vidim jedino je ova turbina (Vents TT 100) kriticna ako je ne osposobimo, trebat ce nova uz malo cijevi za odvod zraka iako i to mozemo iskobinirat da bude dovoljno.
Sponzor o kojem kolega prica je Hempatia, kod njih je kupljen ovaj set ako sam dobro povezao stvari.
Ph metar kineski, ako ga nemas, nemoj ni kupovati jer su jako losi i nevrijede ni kune ako se uzme u obzir preciznost i vjecnost samog uređaja. Za prvu ruku dovoljan je i lakmus papir kojeg se moze naci svuda, ali iskreno ja se nebi zamarao s PH, sve dok se ne pojavi neki problem, ako se i pojavi. Vecina gnojiva danas sama regulira PH isto tako i zemlja. Idem provjeriti sada canna terra liniju pa cemo vidjeti.
EDIT: Badi bas sam ti napisao poruku prije koju sekundu
kupilaAko nisi kupio onaj crni, podni ventilator, nemoj!
Nije nešto extra jak i predviđen je, da bude na podu i doslovno pirka...
Ovaj je puno bolji i oscilira(okreče se ljevo-desno), još jeftiniji. Pogledajte prilog 417073 Imaš isti takav za 180kn,jer kvačica se kupuje odvojeno, a na slici je sa njom. Dobiješ drugačiji držač, ništa lošiji. U tom dučanu, sve što mogu, naplate odvojeno. Drži se Hempatije, a ako baš zagusti, osobno rađe ostavim novce u i growu... U Bot..... levate za svaki drek, a imaju najveću ponudu, pa zato opstaju!
Najbolje bi bilo, da iz Hempatije uzmeš ovaj
Za tvoj box, ne treba oscilirat, a ovaj mi traje, više od godine dana, a ne gasi se, uopče...Ventilator Monkey Fan 16 W / 19 cm
Ventilator Monkey Fan s jedinstvenim nastavkom koji mu omogućuje da se uhvati za vertikalne stupove šatora. Idealan za miješanje zraka.www.hempatia.hr
Sretno dalje, slušaj mentora i nebu problema
Jesam. Potovi su visine 20cm radijuaa 26cm. Manja je kako kaze mentor dobila previse nutrijenata kad sam ju zalila s vodom (predzadnje zaljevanje) dana cu poslikat stanje. Brine me i visoka temperatura kod zatvorenog boxaJesi presadila biljke u vece potove i od koliko litara?Citam al ne vidim jel jesi,na prvu mi izgleda kao da nemaju hrane sa obzirom da ti se mlada biljka vec trosi odozdola