Kind led k3 je pila, a k5. Među najnovijim Led diodama. Čitao sam, da ima od 3w 5w.
Svi proizvođači zakinu dovod struje za min 50%,da bi duže panel trajao. Stavljaju loše diode, koje dosta često pregore. Recimo COB kad je na timeru, a recimo da je prava strana na timeru, koja ide u utičnicu, da je krug prema dolje. Ako ga staviš obrnuto, COB ice nastave tinjat u mraku. Najgore od svega je, da to ne vidiš, nego baš moraš pogledat čip. Plavkasta nit ide u krug. Doslovno troši čip i dok nebi trebale radit. Zato neki misle, kako COB ice pregore nakon 6h rada. U uputama svih panela, stoji isto, između 6-8h rada, pa pola sata bi se, kao trebao hladit. To nije istina! Možda paneli bez ventilatora i u manjem prostoru, da. Čak ima fora, hakiranja LEDica, da se pojača ulazna wataža. Pregorit če prije, ali če odradit 2 growa sa skoro duplom snagom.
A vi pitate za jedan od najboljih LED GROW LIGHTA koji je trenutno na tržištu. Ispod 9000 kn vam nije sigurno. Na jednoj stranici sam našao i cijena mu je 1260€. Ali k5 750 real wats dovoljan je za grow box, pa sad iskreno teško mi je ovako procijenit, ali 200×200×190. Ti bi bilo 2 kvadrata. Bez problema odradi 4 biljke i to brrr. Na njemu ima čuda! Prijatelj ima k3, ali još slabiji. Nisam siguran, ali mislim, da je njegov KIND LED K3 ili x300 ili xl 300.Na njemu ima timer, daljinski, pojačavanje i smanjivanje luxa. Znam, da sam ja razmišljao ga uzeti, ali nekako mi je za te novce rađe uzeti 8 Bestva elite 600w,real w225w+-5% i još bi mi ostalo. To za ovaj k5 xl750. Jebatw to je jačina svjetlosti kao 2 HPSice id 1000w
Evo mali dulji odgovor, jer LEDtehnologija divlja i za godinu dana, bilo bu čuda