Pozdrav svima
da ne otvaram novu temu, postavit ću ovdje pitanje pa ako netko tko se razumije u elektriku, ako može, neka da savjet. Pokušao sam tražiti po forumu, ali odgovor nažalost nisam našao pa eto moje dubioze:
kupio sam novu prigušnicu, lumatekovu, koja naravno ima onaj čudan kabel za spajanje na lampu.
E sad, nisam htio cvikati kabel (barem još ne sada dok je nova) jer se tako gubi pravo na garanciju pa sam jednostavno žice koje su bile spojene na staru prigušnicu (green power-ovu) utaknuo u žicu od lumateka, kao što možete vidjeti na slikama.
Uglavnom sve radi, međutim zanima me da li to može dugoročno gledano proizvesti kakve probleme, ne znam, zbog nekakvih promjena u naponu, da li može utjecati na jačinu svjetla, dugotrajnost žarulje i sl, ja se baš ne kužim u te stvari.
Inače žice su dosta čvrsto utaknute jer onaj gumeni dio teško ulazi u rupe pa tako kad uđe ostaje poprilično pričvršćen. Jedini "problem" je što je ovako kabel malo duži.
Ako ovakvo spajanje predstavlja neki problem odnosno može dovesti do nekih komplikacija, onda ću riskirati, precvikati kabel i montirati kako treba.
puno hvala