Bas to kad bi moglo ovako lagano u dvoristu bilo bi milina
Svaka cast matori ide sve kako treba
Svaka cast matori ide sve kako treba
Pozdrav ekipa, evo me konačno opet. Biljka još nije počela cvjetati, a vrijeme polako prolazi i temperature dnevne padaju na 23-25 stepeni. Još jedna mnogo loša stvar se desila. Naime sam biljku topirao samo jednom, dva glavna vrha sam maksimalno zategso i vezao za drvca koja sam zabio u zemlju. Onako lud i napušen pri prolasku kraj biljke nabijem nogom u drvce i čujem zvuk kako je pukla po pola na najdebljem dijelu (gdje se račvao taj jedini topping). Ja sam je amaterski, brže bolje spojio žicom, bar da se kao išta pokuša spasiti. Međutim prošlo je 3-4 dana, a ja ne primjećujem nikakve nedostatke i oštećenja. Hvala Bogu pa je našla način i dobija sve što joj treba iz zemlje. Sada mi treba neko malo iskusniji da mi kaže da li trebam očekivati uskoro neki deformitet i kako da se ponašam što se tiče vremena? Da li je neki plastenik rješenje? Nadam se da vaši outdoorovi napreduju onako kako ste zamislili.
U komentar ću ostaviti sliku gdje se prelom desio, kao i primjerak novog Purple Queen Automatika, koji je prešao u fazu sušenja u teglama.
Svako dobro.