Alo momak, samo sam pitao imaju li kakvog svjetla, jer djeluju kao da su izasle iz mracnog podruma u zelji za svjetloscu. Pa radi li ti taj hps 250w kad su ti biljke takve?
Stavio sam novu u casu vode na 24 sata pa cu onda u zemlju.Tesko da ce biti sta, turaj nove al direkt u zemlju, i nakvasi zemlju, tako je najbolje
Samo me zanima na koju udaljenost da stavim lampu od zemlje dok cekam da proklije.Stavio sam novu u casu vode na 24 sata pa cu onda u zemlju.
Nocu temperatura padne u kuci ispod 15° tako da mi je u boxu potrebna lampa zbog temperature. Bude oko 25° konstantno.Ne treba ti lampa dok klija biljka. Posudu sa zemljom u kojoj klijas stavi negdje u kucu gdje prijatno toplo, ne prevruce i cekaj. Mozes eventualno preko staviti providnu foliju ili kesu i izbusiti je al nema potrebe, samo nek je zemlja lagano vlazna uvijek
HPS 150 WNe znam koju lampu imas tako da ne znam ni na koju visinu da je stavis. Lampa od 150w moze biti led, hps, cfl sta imas od rasvjete koju lampu?
Ali na toj visini,zemlja bude dosta topla. Dimenzije pota su 5 x 5 x 5 cm.Stavi na 20 cm
Ne razumem da mi nisu proklijale posle 10 dana i vise.Drzo ih u vodu skoro 24h.Izvadim iz vode i drzim u ubrus par dana nista.Sad su vec 5 dan i vise u zemlji i nista.Narucio sam danas nove od ovih sto ste preporucilo na sajtu.Semenke su stare 3 ili 4 godine , drzo ih u papiric zavijene na suho u sobi.Neznam dali da cekam jos ili su sjebane.