Jel ovo neki sarkazam ili ozbiljno mislis?Moja nikla ali naopako, iskopao sjemenku i okrenuo korjencic.
Plus 1Moja velika preporuka za germinaciju semenke je EazyPlug. Radila razne varijante, i ova mi se čini najbolja. I mislim da imam gotovo isti procenat (ako ne i bolji) germinacije kao kada sam radila varijante prvo semenke u maramice i sl.
Plug zadržava taman koliko treba vode (tako da ne možeš da udaviš ili pritisneš seedling), dovoljno je porozan, a ujedno je i dovoljno stabilan da mnogo olakšava kada se mlade biljke zalivaju, kasnije za trening i sl. Moze u zemlju čim ukapiraš da je semenka nikla.
Kako god sam pokušavala, i koliko god se trudila, mislim da seedling pretrpi visok stres kada se prebacuje iz maramice (kada je semenka pustila rep) u zemlju. I da često taj proces zna da u većem % ubije seedling, nego što germinacija u maramici povećava šansu za njega.
@Dvolicni ako nije neki ludi strain, ili nešto tako, rekla bih da je to mrtvo. Ali, slike bi bile korisne.
Ako mislis na stare, nisu proklijale.Ove sto sam nove dobio , sve su proklijale.Prva za 3 dana ostale posle 4-5 dana.ima li sta
Ove sto sam nove dobio , sve su proklijale.
kad proklijaju napravicu dnevnik
Mnogo je teze proklijati seme iz ulicne trave nego neko brendirano, probaj prvo da ga operes u hidrogenu 3%, u vodi ih drzi 12 ili 24h sve preko ti je rizik da se ubudja, gledaj da temperatura vode bude oko 25 stepeni, imas mnogo iskustva sa mnogo razlicitih metoda citaj po forumu, takodje moja preporuka ti je ako ces koristiti ulicno seme da se raspitas o 'seed scarification' metodi koja je za mene licno dala najbolje rezultate(ja sam koristio finu smirglu) .Zaš menka nece da baci klicu? Iz vutre sam nasao neku tvrda ko kamen sve normalno al nece da proklija drzao sam je u vodi vise od 48h