Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ma kak'i pola metra, dvajs santima plafon go*no kinesko...
Nego vidiš, i htedoh da te pitam, tebe, Bizza i ko već gura, dobro me podseti - koliko je glasan taj stupni? @sone1
Meni ova Midea, ma ne čujem je skoro, ali uzima dosta mesta sa postoljem..i mnogo mi se sviđa stupni jedino nznm zbog buke..
A cevni kao intake, i da mrda ispod canopy je super varijanta, kome treba naravno. Plus posle lolipopa legne krošnja preko, tako da ni ne seče mnogo (osim eventualno za SOG, to je jedno mesto sigurno)
kad se upali tt125, stubni se ne cuje vise motor je tih i u I i II brzini skoro necujan, a u III se cuje malo sum tog propelera ipak je ogroman i huce ko lud, baca do drugog kraja (80cm), sada valda 3ci grow poceo je malo onaj zvuk kao kad crkne lezaj pa da je u debalansu, nije mnogo, probao sam da ocistim i podmazem, al slaba vajda
otprilike kad otvorim box sa sve tim vetrom u kosi osecam se kao na nekom tropskom mestu, toplo, mir, vetar pirka, ma milina . . . i onda tt pokvari ugodjaj
Ako bi kombinovao, cevni bi samo ostavio unutra na podu preko zime npr, da ne tuce bas hladno, a preko leta spolja i mislim da ne bi bilo brige
Znaci shiping i carina nam ne gine za dobar fan. . .
UPDATE
Kraj devete nedelje 12/12
Cura je zalivena sa prihranom (Jungle Juice bloom A+B po 2ml/L od svakog) poslednji put u sredu, od sutra (kad joj sleduje po planu zalivanje) ide čista voda do kraja
Nekako se borim da održim grane uspravno, ali popadaše pokoje, praštajte ako ste praštanju skloni
Apsolutno me je kupio strain, ove indigo nijanse u kombinaciji sa kiselkastim mirisom borovnice....mnjam, predivno.
Parametri malko viši nego što bih želeo (temp 28 vlaga oko 45%), delom i zbog toga što je krenulo toplo vreme, a dobrim delom i zbog vege boxa gde su Crni Šećeri, gde outake izbacuje u sobu topao vazduh.
No ok je to, nije smak sveta, pazim svakodnevno da se ne zapati negde nešto što ne bi trebalo, i brojim sitno
Leva strana
Sredina
Desna strana
Cruise control još koju nedelju
Ostajte mi zdravi, pravi i uzbrdo brzi do sledećeg update-a!
Klon je skinut 03. 12. 2021. što će reći da mu je danas jubilarni 160. dan života (zapravo ako računamo i starost majke sa koje je skinut, kako bi ver i trebalo, to mu dođe preko 200 dana putešestvija (majka nikla 27. 10. 2021.) !!! ) od toga ravno 66 dana na 12/12
(Jedna 'iz profila')
Svašta smo prošli ovaj bestijalni klon i ja, ali svemu što je lepo uvek dođe kraj jesen se lagano šunja.
Lumatek spušten cca desetak santima i oboren na 80% (ubiše vrućine poslednjih dana, mnogo se greje, bolje ovako)
Juče zalivena čistom vodom, 12L + hidrogen peroksid 3% (3ml na litar) da potera malo patogene ako ih ima, i da obezbedi još kiseonika korenu
Leva strana (najviše problema tu imam, skoro sve grane popadale, ali kotrljamo nekako)
Sredina
Desna strana
Predivne nijanse zaista
Do kraja, naravno, ide samo voda. Gledam da je fejdujem što više, zarad lakšeg trima.
Biće i koji popcorn, to mene nikad da zaobiđe ali rekoh već i pre, nisam gadljiv
Sve u svemu, i ova maratonska utakmica se bliži kraju. Tim Blue Dream se pokazao odlično na terenu, trenerom Lumatek ATS 300W smo i više nego zadovoljni
Ide još malo slika
UPDATE
- foto finiš -
Kraj 11. nedelje 12/12 režima
Cura i dalje dobija samo vodu (PH 6.4), osetno i pije manje - već na 9.5 L (umesto uobičajenih 12) kreće run off dobrano, jasno je da je to - to
I dalje se malko mučim sa tom levom stranom, popadaše bud-ovi jedan na drugi, alarm se pali za buđ, ali budem rešio to danas, taman i suvo lišće da poskidam na par kritičnih mesta
Jedna profilna
U suštini je spremna za seču, ali ostaviću je još koji dan, zapravo još jedno zalivanje (po planu negde utorak), par dana da se osuši supstrat i može dole
Neću vas daviti više pričom, uživajte malo u slikama
Leva strana
Sredina
Desna strana
To bi vam bilo to, familijo
I ova avantura se privodi kraju, sledeći update će biti harvest.
Trenutno na meniju, prethodna tura BD cca tri meseca cure
Cura je zapravo posečena juče, ali zbog obaveza nisam stigao da lupim ovde update + kako sam otkačio veze, tako se zgusnula u besan džbun (vidi dole slike), pa sam svakako morao jutros da posečem na nekoliko individualnih grana i prebacim na sušenje u mali šator jerbo (kako to obično ide) i tamo je sa Šećerima previše kritično, popunile su prostor skroz i prosto sam morao da ih prebacim u veliki šator (update u tom dnevniku ide za koji dan) a vlaga je prilično velika samim tim i mogućnost buđi, bolje ću kontrolisati parametre u manjem šatoru
Već sam govorio prilikom prošlog harvesta o ovom kultivaru (vidi par stranica unazad), sve stoji i dalje, nema potrebe ponavljati, tako da ništa priča - ide photo session
Ovo je ona mutacija - grana koja na vrhu ne formira bud, samo dva lista, ostavio sam je do kraja iz znatiželje čiste, i da dokumentujemo
Takođe ranije pomenuta mutacija - cvet (zapravo dva, pustila je još jedan u međuvremenu, bliže stemu) koji raste iz petiole lista prikačenog na granu
Mutacija dupli cvet na vrhu grane
I na još jednom mestu
Jaka indigo boja uživo izgleda potpuno vanvremenski!
Da ponovim, što se mirisa i ukusa tiče - fantazija, apsolutno. Jedan od najukusnijih kultivara koje sam probao.
Dakle juče okačena u veliki šator na sušenje
Jutros prebačena u manji, iseckana na više grana individualnih, a Šećeri prebačeni u veliki šator pod Lumatek, da se konačno razmašu
SMOKE REPORT
Prethodna tura, preko tri meseca kjura (čak se i rimuje haha)
I dalje preintenzivan miris borovnice kad se mrvi, pomešan sa kiselkastim primesama hejza i onog autentičnog 'spice' tona
Kad se zapali....vau.. oštar miris, težak, ispuni prostoriju momentalno, ali sladak i asocira na med, nešto neverovatno, pravi connoisseur strain, za uživanje !
Što se samog rada tiče - dnevna varijanta, nema nikakvog stonda, bez problema izguram i šest, sedam komada u toku dana da ne osetim. Ne tera u 'munchies'( barem ne mene), klasik sativa, mind expanding cerebral high, inspiracija i sve po redu. Idealan za kreativnost i umetnost generalno.
Ali nije preterano jak, moram da napomenem da mi je npr PPP od Bulk-a ispao jači, i više mi se sviđa za dnevnu varijantu - što se rada tiče, ali ukus i miris BD ljudi moji. Predivno zaista.
Nisam iskoristio polen, ne sviđaju mi se ove mutacije, pitanje u sledećoj liniji koliko bi bile dominantne (verovatno ne bi, siguran sam da je neki stres prouzrokovao, tj koloidno srebro kad sam koristio, vidi par stranica unazad u dnevniku, tim pre što je majka izgurala bez ikakvih mutacija i problema), ostaje da oprašimo Šećere i kreiramo novi strain
Nadam se da ste uživali u ovoj maratonskoj utakmici, vidimo se opet u nekim novim avanturama
A dnevnik može u završene
Ostadoh vam dužan i yield report:
Posle nedelju dana sušenja u boxu, upravo prebačena u tegle
11 punih tegli (u svaku staje 30gr ~ 50gr) - mašala, obzirom da mi je od prethodne ture ostalo još tri tegle pune, biće i za zimnicu
Lep pull sa samo jedne biljke, pogotovu za prvi LED grow - Bog blagoslovio Lumatek!