Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Posto jbg trenutno nemam ph metar, treba mi mala pomoc oko ove, jer joj se po vrhovima listova javljaju zute fleke i dosta je svetlije boje od ostalih biljaka. Zadnjih 4 zalivanja pila je samo vodu, a juce malu dozu slavola...Osim po boji, duplo je i manja od ostalih... Razmisljam da li da je odnesem pod tus?
Pot je 5l, a vidim da ga je pola prazno ovako kako trenutačno to izgleda ja bih rekao da je pregnjojeno ali s obzirom da nisi gnjojivo onda je zemlja prejaka ili npr. Kisela. Flush nema smisla raditi ako nemaš pH metar (ili kapi) jer možeš samo stvoriti još veći problem. Ispereš zemlju od svih nutrijenata i onda je moraš hraniti ali nemaš pH metar i napravis nutrijente lockdown.
Kako određuješ kada ćeš zalit? Jeli staviš prst u zemlju ili se držiš rasporeda?
Ima sigurno kupiti kapi i u Srbiji samo treba naći.
Ovako ćeš raditi od sad... Ja sam imao velikih problema sa zalijevanjem kada sam krenuo prvi put growat. Za malo sam ubio cijeli grow.
Uzet ćeš prst i zabit ćeš ga u zemlju preko pola prsta i ako je zemlja suha zalit ćeš, a ako je vlažna nećeš. Bit toga je da se zemlja prije osuši pri vrhu i ako ima vlage na 4-5 cm znači da dolje pri dnu ima dosta vode još.
Probaj ovako raditi ali isto tako probaj nadomjestiti još zemlje u potove koliko god možeš trebat će ti.
Flush ne radi za sada i updateaj ovdje o svemu pa ćemo dalje vidjeti.
Da bi ti Co2 sistem funkcionirao, moraš imati dvije boce. Inače če ti box biti pun šećera i kvasca! Mada, imaš puno toga za promjenit, Co2 ti je najmanji problem. Bez ljutnje slušaj kolege i naučit češ...
Dodatni Co2 je potreban ako imaš prejaku rasvjetu i biljka traži više Co2 da bi se mogla razvijati sukladno snazi rasvjete ili ako nema dovoljno Co2 u zraku.
S obzirom da nema toliko jaku rasvjetu to je nebitno. Ovo je mali grow nije neki komercijalni grow gdje se u jednoj prostoriji uzgaja 200 biljaka pa treba dodavati Co2.
Nađi prvo kapi za pH test da možeš pratiti i korigirati pH vrijednosti to ti je sada najbitnije. Kad kreneš dodavati nutrijente doći će do nutrijent locka i onda ćeš imati problem.
Za sada ovo sve izgleda ok, bolje no što sam očekivao.
U Srbiji imas kupiti potgrond H zemlju,da dopunis ili jos bolje presadis biljke,bez stiropora!!!
I dodaj,ako nisi do sad, jos malo svetla,jos par led e27 sijalica.
Stavi jos slika,slikaj svetla ,ceo boks!
I ne koristiš taj slavol, uzmeš onaj sa zelenim slovima, taj je za isklijavanje, mislim... Nebitno, uzmeš obični, bijela boca, zeleni čep i zelena slova
Imao sam ozbiljne propuste, ph mi je bio skoro nosam, kupio lakmus papir i poceo da spustam na 6,5. Dok cekam da mi stigne full spectrum, ubacio u medjuvremenu 4led,od 11w + aqvarijumska tuba, prvi put folijalno poprskao slavolom... Cekam rezultate... Javljam se u ned. Poz
Gurat će ona vegu na toliko luxa, istina sa slabašnim grančicama i manjim listovima, al za cvjetanje ćeš trebat svjetlo podebljat bar za 4 puta ako želiš neki pošten hed na kraju, tak da ne prebacuj na cvjetanje dok ne stigne novo svjetlo, a ove postojeće možeš i približit ako ti to ne zezne pokrivenost.