Onda si isti ili sličan meni.
I meni se dogodi višetjedna pauza, a imao sam i višegodišnju, ovisi koji film u danom trenutku prevladava. Kad sam opušten, i nema velikih problema, i naravno, kad se ima, onda se i troši.....a može se i bez.....sve je u glavi.
A miris, to je ono što me ustvari i najviše oduševljava kod biljaka, i ne samo ovih "naših" nego i svih ostalih, pa čak i onih koje ne mirišu baš lijepo.
Drago mi je da osjećaš to što osjećaš prema mojim biljkama, a to se i osjetilo tokom tvojih komentara, i uvijek mi je bilo drago kad se javiš, a i uvijek sam ti odgovorio, jer si me "stimulirao" da obavim sve kako treba, i da podijelimo ljubav prema biljkama.
Ja ne smijem koristiti (i ne želim) kemiju u mom masliniku, tako da od zaštite maslina koristim dozvoljena sredstva (certificirana) u ekološkom uzgoju.
Ne smijem (i ne želim) koristiti niti umjetna gnojiva, već isključivo sheepshit, vulkansku zemlju, vapno maslinovu kominu.
Ovo sve sam vrlo dobro naučio, i imam fenomenalne rezultate i konto kvalitete, i konto kvantitete, tako da sam izuzetno zadovoljan sa ekološkim pristupom u maslinarstvu.
Jedino što se ima puno više posla, ali kao što si već shvatio, meni ne da to nije problem, dapače, meni je to gušt i korist. Krećem se na svježem zraku, malo se umorim, oznojim, kao da koristim teretanu ili fitness. A gušt na kraju dana, kad otvorim radler, i pogledam u maslinik...e to je neprocjenjivo.
Uskoro bi se moglo dogoditi, da i vi u Bg-u imate za kupiti moje maslinovo ulje, ali otom-potom.
Od ekološki certificiranih preparata za suzbijanje štetnika ubraja se i neem-azal. Prirodno ulje dobiveno iz drveta neem.
Njega ću koristiti ako zatreba, a vršiti ću nadzor nad biljkama svakodnevno, tako da nema zahebancije....odraditi kako treba do kraja, pa i poslije kraja, jer to je tek prvi dio, drugi jednako važan je sušenje i skladištenje.
Uh, ovo je bio inspiritivan post, nadam se da nisam bio pre dosadan. :lml_spam: