Ako nemaš dovoljno para za hesi starter kit, radi z plantelom u kombinaciji z hesijem, nemres fulat ni da ocesZnaci izbaciti ove praskove a ubaciti taj root complex od hesija. Nece smetati sirotinjska plantella na ovaj Hesi, aa ? x)
To je figurativno jel tako?3-2-1 u vege i 1-2-3 u cvatu (generalni npk omjer).
Jos jedna dilema,sve sto nadjem od tecnog djubriva za cvetajuce je da je N veci,P manji i K najmanji,imam blumi kuci koji sam koristio za vege fazu sa istim npk vrednostima kao sto imaju ovi za fazu cvetanja. Sta da radim?
Znaci ni ovaj za blumi za cvetanje za orhideje sto mi je grouchy preporucio nije dobar? Sa njim sam odradio jedno zalivanje,npk mu je solidan,tj azot mu je 1 ili 2. Hvala druze na savetu.Majstore najbolji moguci savet ti je da menjas djubrivo pod hitno!!
Zamalo mi je drugi grow za redom sjebao blumi za cvetanje.Problem je u kolicini azota a pogotovu u vrsti azota koji sadrzi.Postoje vise vrste mineralnih azota koje nalazimo u vestackoj prihrani za bilje i svaki od njih drugacije deluje na ph zemlje
U vegetaciji sam koristio fertico green sa namestanim ph rastvorom i sve je bilo kako treba.cim bi u cvetanju krenuo sa blumijem nakon 2-3 nedelje pocela je zemlja da postaje sve kiselija.ph je vrtoglavo opadao od vege ph6.8 do ph5 nakon svega par nedelja.Nije mi bilo jasno zasto se to desava kada sam sve podesavao kako treba.Koliko god ispirao sa podesenom vodom nisam mogao da podignem ph zemlje i korena nikako.Biljke odmah reaguju na disbalans ph i dolazi do lockouta.Nagomilavanje prvenstveno azota a posle i ostalih elemenata..Sve u svemu nakon nekoliko dana listanja po internetu naisao sam na zanimljiv clanak koji mi je pomogao da uvidim problem.Nadam se da ce ti a i svima ostalima pomoci.Uspeo sam uz pomoc gasenog kreca da vratim ph zemlje na odgovarajuce cifre i narucio Hesi bloom i fosfor plus.Jednostavno ne isplati se trositi vreme i zivce sa losom prihranom...Evo i clanka pa prelistaj
Nadam se da neces doci u isti situaciju kao i ja.Pozdrav i sve najboljeDon't let nitrogen acidify your soil
www.dpi.nsw.gov.au
PS.izvinjavam se ako sam predugo pisao
Govorim samo o onome sto znam i sto sam isprobao.Konkretno Blumi za orhideje nisam koristio tako da ne mogu da sudim.U mom slucaju sa onim za cvetanje je doslo do trovanja zemlje u kratkom roku pa kada sam procitao tvoj post rekoh da te spasim istih muka.Na tebi je sam da procenis sto ti je cinitiZnaci ni ovaj za blumi za cvetanje za orhideje sto mi je grouchy preporucio nije dobar? Sa njim sam odradio jedno zalivanje,npk mu je solidan,tj azot mu je 1 ili 2. Hvala druze na savetu.
Je može netko odgovoriti molim vas?Pitao sam u jednom od dnevnika al nitko nije odgovorio. Da li prelazimo u gnojivo za cvjetanje u strechu ili još ide sa većim postotkom dušika zbog razvoja biljke? Naišao sam na nekoliko videa gdje govore da je najbolje promjeniti gnojivo kad je strech gotov (10-14dana) pa sam malo zbunjen.
Hvala punoU stretchu ide još uvijek gnojivo za vegetaciju, tek kad procvijeta ide gnojivo za cvjetanje.
Mogao si to i sam naći po raznim temama, dnevnicima, itd.