moze sa tom lampom jedna biljka pod uslovom da je adekvatan prostor, i verovatno mislis 2500K, mada mi nije jasno ni kako mislis ljubicasta, al ajd
MarcoPolo je napisao(la):... a za tablete pise da ide jedna tableta na 50 l vode (za jednu drugu vrstu pise 100l)...hebote pa kak da doziram to na 1 l ...
ivasim je napisao(la):Danas sam ju presadila u veću posudu i zakopala malo dublje stabljiku jer se izdužila previše. Za sada imam samo CFL40W-2500 lumena-6400K, a to je navodno premalo, pa ću kupit najvjerovatnije tu ljubičastu
petarpan135 je napisao(la):bolje da kupi MH,taman dok odradi vegetaciju skupice se i za HPS sijalicu iste jacine,bira se izmedju dobrog i najboljeg a najbolje su hid nema sta.
Katsu je napisao(la):Sa natrijevom se cijeli grow može odraditi.Vjerovatno bi biljka bila malo štrkljava,imala veće razmake između čvorišta,eventualno nešto više stresa za biljku.To bi bilo zbog manjka "hladnog" svijetla.
Postoje GIB-ove,Phillipsove,Silvaniyine....natrijeve žarulje koje imaju dodani plavi spektar,tako da je i to jedna opcija pri kupovini,Ivasim.
Samo sa MH,nevjerujem da bi baš dobro prošlo..:leafblunt: