55 do 65% ... A Rik Simpson tvrdi da je potrebno najmanje 96 % i satima isparava nekoliko kapljica vode iz ulja - dok ne ostane najčistiji thc .
Recept za lečenje uljem od kanabisa treba da bude jedan - sa preciznim uputstvom, ali to je nemoguće.
Em ima preko hiljadu sorti kanabisa , em je svaka bolest priča za sebe + svaki bolesnik je priča za sebe.
I ono što treba da bude koristan podatak - jedan , opšteprihvaćeni istinit podatak - to ne može da se nađe. Samo je ova tema dokaz za to ... na 94 strane se piše o doziranju - ali nečega što može da ima različitu koncentraciju i sastav...
Rik Simpson ulje se pravi na temperaturi na kojoj isparavaju rastvarači .. oko 100 stepeni Celzijusa. Sem THC i CBD - šta još ostane u ulju, a šta lekovito ode u vazduh nepovratno?
( NAJVIŠE MI SE SVIDELA PREPORUKA
@CilI kad je rekao da se naprave dva ulja i pomešaju - ovo pregorelo RS oil i ulje dobijeno isparavanjem alkohola na sobnoj temperaturi - kojom prilikom nije došlo do razaranja terpena temperaturom ... pa se na taj način mogu uneti kombinovano svi lekoviti sastojci. )
Ima jedna metoda
LIOFILIZACIJA za izdvajanje živih enzima i terpena iz sveže biljka ..to se nešto brzo zaleđuje biljna masa, pa greje do 40 stepeni i odvajaju se lekovite tvari bez gubitaka .. Amerikanci su napravili smolu od 99,99% thc ali u njoj nema tragova lekovitih kanabinoida koji ispravaju na manjim temperaturama nego što je temperatura za dobijanje ovih koncentrata.
Dekarboksilacija THCa - se ovija na 120 stepeni.
Da li je ovo ISTINA?
Neko je ovde nedavno napisao o svom iskustvu sa čajem - kuvala je pola grama - pola sata ? I dejstvo je bilo preterano .. ( opet doziranje -predoziranje ... i thc je sigurno dekarboksilovan - iako voda vri na 100 ...
Tinkture se prave , kao i puter od kanabisa od dekarboksilovanih cvetova -- Jedan sat u rerni na 120 stepeni . Videla sam neku tabelu - 5 minuta na 300 farenhajta .. to je nekih 140 celzijusa.
U vejpu je temperatura 200 stepeni C. I tako oslobođen thc radi ( ko grom - što reče kakosezvaše gospođica koja je skuvala druidski čaj)
U bongu ili u džointu je temperatura ( kolka je već da ne guglam .. ali preko 700 je sigurno .. ili oko 1000 pa opet THC RADI . Ali manje radi nego preko vejpa . Ili čaja - što je zaista neverovatno .
Ne bi ovo pisala da nisam napravila eksperiment .
Stavila sam pola teglice hedova od Bubas gift - a ( iako sam pomešala moje dve biljke..ipak kontam da je u manjoj teglici bilo više indike .. što mi se sinoć i potvrdilo )
Staklenu teglu sam sa cvetićima okrenutu stavila na pleh . Namera mi je bila da pohvatam isparenja , kad vutra počne da se peče ..
Nisam imala metalni poklopac za teglicu, nego plastičan .. pa sam je samo okrenula da sama tegla bude poklopac .
Namera mi je bila neznalička .. jer je to nemoguće sprečiti ... kujna miriše do pola ulice .. znači odoše terpeni u ... nepovrat.
Stavila sam rernu na 150 . ( Kriva sam znam ..to me mučilo nekoliko dana dok nisam probala )
I tako sat vremena . ( Sve si upropastilaaaaa!! ) Spalila si hedove za džabe ... sad imaš još manje vutre .. i tako to mi se vrtelo po glavi.
Onda sam tu prepečenu vutru stavila u alkohol . Teglicu sam napunila alkoholom 70 %.
Sinoć sam procedila . I probala ... hmmmm.
Doziranje ???'
Veze nemam koliko mg thc?
Od tinkture od pola šake cvetova u 2 dcl alkohola ... od ko zna koliko % thc u biljci .. Ma sve nepoznato ... Sipala sam u rakijsku čašicu malo te tinkture - da prekrije dno i dodala vodu do vrha čašice .. Pobelelo je kao uzo .. ( ono grčko piće ) i ispila napitak .
Ovu tinkturu sam namenila za artritis - smanjenje bolova ( koji ima moja keva) ali posle degustacije nisam sigurna da smem to da joj dajem .
Bilo mi je jasno zašto se zove zeleni zmaj i šta je full body efect . Taj nivo relaksacije do pospanosti bio je raspoređen u svaku ćeliju - ne samo u noge - na primer kad ti se noge stondiraju , pa ne možeš da makneš . Ovo je bilo nešto sasvim novo za mene . U tom nekom skoro pa transu , čula sam signal za poruku sa mobilnog .. taj inače zanemarljivi bip - me je izbacio iz orbite da sam poskočila, bukvalno. Verovato sam upala u dublje moždane aktivnosti - ono theta talasi ili nešto ispred te frekvencije.
I ono što me je najviše iznenadilo su bili kapilari u očima ... Onako crvene oči mi nikad nisu bile.. što je još jedna evidencija o delovanju thc ...iako je prošo kroz - po mom mišljenju pretereanu temperaturu ...
Ali pitala sam se
ako neko ima nizak pritisak i probleme sa srčanim radom - da li je bezbedno da ovo koristi .
Zbog svega ,
@CilI mislim da tema o dekarboksilaciji treba neku reviziju ... kao važan deo kod izrade ulja ...
I još jednom tvoje mišljenje - obrazloženje zašto je RSOil zastarela metoda ?