Dečki moji jako je teško to izdržati, zanaš da lijeka ima a do njega nemožeš promtno doći. Čak i da platiš hitna pomoć ti neće dati odgovarajuću injekciju nego su me nakljukali voltarenom koja mi ni ***** nije pomogla.Evo blejim od bolova da ni tipkati ne mogu i ako to budem morao podnositi cijeli dan i iduću noć moraću si skratiti muke jer je neizdrživo.
Tek sam pročitao tekst i saosjećam se sa vama.
Samo ko je lično doživio može shvatiti tu nenormalnu
količinu bola, koja ni za trenutak ne popušta.
Iskustva sa kanabisom nemam, ali osjećam se dužnim, da sa vama podijelim iskustvo. Mjesec dana sam imao te nepodnošljive bolove, a cijelo vrijeme sam bio pod ljekarskom kontrolom. Bezbroj lijekova, injekcija, fizikalnih terapija... i ništa.!
Sve gore. Oduzimaju mi se noge od koljena prema dole.
Odlazim na magnetnu rezonansu, gdje su ustanovili začepljenje spinalnog stuba (od krhotina Diskusa)
98%. Sa 100% začepljenja spinalnog stuba je trajna oduzetost. Operišu me i 4 mjeseca učim ponovo hodati.
Hvala Bogu vratio sam mnoge funkcije, ali su trajno ostali oštećeni mnogi živci, a posledica su da ne mogu hodati duže od 50-600 metara, počnu otkazivati noge. Ne mogu dugo sjediti, pola sata, te većinu vremena provodim ležeći. Ovo vam pišem da se ne igrate raznim masiranjima, čupkanjima i ne znam kojim metodama, bile one alternativne ili medicinske. U ovom slučaju poštujem da bi ulje kanabisa pomoglo, ali samo u otklanjanju bola i ni zašta drugo. Ovo nije bolest nego uklještenje živca sa oštećenjem diskusa. Predlažem snimanje magnetnom rezonansom i u koliko se utvrdi začepljenost spinalnog stuba hitno operisati.
Inače sam veliki protivnik liječenja modernnom medicinom. U medicini priznam samo hirurgiju i ortopediju, a sve ostalo nas zaj..avaju.