Ekipa, meni je boks u vanjskoj drvenoj kučici, temperature par stupnjeva nego vanjska.
To znači da boks usisava zrak temperature oko 5-10C – hladno!
A gdje da meni termostat mjeri vrijednost temperature, za ovu foliju?
Da senzor stavim negdje u visinu jednog pota ili?
To mi je nejasno, jer uopće ne znam kakvu promjenu temp očekujem.
Trenutno mi cirkulira zrak iz boksa nazad u boks, tj ispuh je vraćen blizu upuha, pomješan sa pola svježega, radi očuvanja temperature. I to nije baš super solucija, jer u krošnji bude i do 26C, a na samom dnu 14-15C, pogotovo ovaj tjedan.
I smrdi, iako imam filter! Ne jako, ali ja osjetim o čemu je riječ.
Sad bi to prepravio, ispuh bi bacio van iz drvene kućice da se riješavam mirisa i zraka iz boksa, a ovaj grijač bi trebao direktno grijati potove.
Testirat ću danas jel ta folija uopće može pridonijeti u povećanju temperature u cijelom boksu, ili će samo zagrijavati potove.
Lako moguće da na 10cm od dna bude hladno, da na 50cm bude 25C (od grijanja panela), ali da potovi i korijen budu topli.
To znači da boks usisava zrak temperature oko 5-10C – hladno!
A gdje da meni termostat mjeri vrijednost temperature, za ovu foliju?
Da senzor stavim negdje u visinu jednog pota ili?
To mi je nejasno, jer uopće ne znam kakvu promjenu temp očekujem.
Trenutno mi cirkulira zrak iz boksa nazad u boks, tj ispuh je vraćen blizu upuha, pomješan sa pola svježega, radi očuvanja temperature. I to nije baš super solucija, jer u krošnji bude i do 26C, a na samom dnu 14-15C, pogotovo ovaj tjedan.
I smrdi, iako imam filter! Ne jako, ali ja osjetim o čemu je riječ.
Sad bi to prepravio, ispuh bi bacio van iz drvene kućice da se riješavam mirisa i zraka iz boksa, a ovaj grijač bi trebao direktno grijati potove.
Testirat ću danas jel ta folija uopće može pridonijeti u povećanju temperature u cijelom boksu, ili će samo zagrijavati potove.
Lako moguće da na 10cm od dna bude hladno, da na 50cm bude 25C (od grijanja panela), ali da potovi i korijen budu topli.