Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Izvinjavam se zbog tehnicke greske,napisao sam sve i jedva postavio fotke,ali nisam poslao,pa sam to ucinio danas.
Ujedno danas sam,tj upravo pre 10 min,zalio biljke ,ovog puta sam malo podelio vodu iz balona. Imam 4X6L balone i 4 biljke,ali dve su male ko da su stare mesec dana. Tako da sam te dve manje zalio sa cca 5L ,jednu sa 6L i najvecu sa cca 8L tj balon od 6+ ostatak od po 1L od dve biljke. Inace sam mogao i sutra da ih zalijem,ali gotovo sad. Sad cu sacekati3-4 dana,da se lepo prosusi pa da ih nahranim. Ovu najvecu duplom dozom. Balon je tu da uporedite " velicine" . , ovako nosim vodu,najprakticnije mi je,osim kad padnem sa 24L pa se suljam nizbrdo .
A evo koliko je ovaj grow kritican
Veliki krug svi znamo sta je,a mali krug je znak STOP.
Nek mi srecno bude jos 3 metra dana
Edit ; @turpija234 brate nisam video tvoj post do sad. A sad je kasno vec su zalivene cistom vodom,sledeci put ce klopa pa za vikend magnikal,on ide folijalno na 7 dana.
Eznam da nije mesto za to,al jel se razume neko u zive ograde,zasadio sam pre par godina 50ak sadnica,sve se primile,lepo rasle al keva pocela da zaliva i svakih 10ak dana posoli po malo vestackog djubriva,sad mi ograda stagnira,zalivam je ko lud,a lisce tamno,skoro crno,jedva se negde probija mlado lisce koje je trebalo pre par meseci da izadje. Jel zna beko dal ce da se oporavi ako je samo cesto zalivam vodom cistom?
Ne pitaj me nista,idem okolo da me niko ne vidi,najbolje je kad odem ujutru,tad nema nikog,al pridvece ljudi kolko oces. Sta me briga,nije moje dvoriste .
Ajmo apdejt ; 78mi dan zivota. Danas dve male dobile po 6l Plantele 100% , Oa visoka ,a mrsava dobila 150% plantele u 8L H2O , a najveca je dobila 150% plantele sa 9L vode.
Malo je palo sisanje donjih listica i nekih grancica.
Ova je najveca i najzdravija , a ova je neuspesno topirana,a ja je nisam nikako trenirao,mogao sam LST da odradim, Bog da me vidi. U subotu il nedelju idem da im dam magnikal,folijalno,verovatno ce trebati i da se zaliju1. Ovog puta cista voda.. Inace ovo nije prava boja biljaka,malo sam ih fotošopirao,da bi se razlikovale od okoline,ali imaju finu boju,zelenu ne previse tamnu kako sam navikao da mi bude u boxu. Video sam jutros dva pauka,obicna,dal da ih prskam?
Znate li mozda dal moze da se koristi voda u kojoj se gase cigare i stoji tako par dana. Kad sam bio klinac ,deda je sa tim prskao krompir. Ne mogu nigde koprivu da nadjem. Sa cime mogu jos da prskam,a da nije jak otrov?
Za sledeci grov se spremam da sadim u potovima,dal valjaju ovi fabric pots
Dal ce da smeta sunce za crne potove? Ima i neki crveni,njih necu,al ima i bež boja,kao jos malo imaju na stanju. Nameravam da kupim 5kom od po 5 galona , oko 20L.
Inace krajem meseca idem na more,pa necu biti tu,a nemam kome da kazem da ih zalije jednom. Necu kevu da cimam ionako nismo u dobrim odnosima. Ona ne bi mogla da ponese 4X6L , i 2,5 po biljci mi vrsi posao dok ne dodjem,al necu,samo cemo da se zakrvimo i moze da joj pukne film pa da ih zalije TOTALom ( herbicid msm,ubija sve biljke koje dodju u dodir sa hemikalijom). Zbog toga sam danas probao da napravim prenosivi kap po kap ,sistem. Za 45 min je isteklo cca 0,5L
Ovo je najveca igla,ako stavim zelenu trajace duze. Gore sam izbusio samo jednu rupicu.
Tada ce one da budu u cvetanju,al nisam siguran da ce pocetkom 9og meseca da zahtevaju manje vode. Napravicu jos jedan ovakav sistem za dzigljavu,a ove dve male nek se snalaze . Veliki pozdrav iz paklene Shumadije.
Edit ; dal je pametno kupiti ovo ? Kao malč,protiv korova,a.zasrzava vlagu?
Sto se tice tog insekticida znam da moze listovi mapača(divlji duvan) da se potope u vodi i time da se prska... A za tu vodu odstojalu sa pikavcima nemam pojma i radije nikad ne bih to ni probao... I mislim da ti nista ne znaci to sto ce da istekne za par sati jer to je aman isto kao da si sipao instant.... A ne bi trebalo da im fali nista za nedelju dve dok si na moru,ja moje evo danas dve nedelje kako nisam polio i danas im palo malo kise.... Neka su neka se čeliče
Cak mislim da kad budes doso sa mora videces napredak vise nego dok si ovde pored njih.
28og ujutru idem da ih zalijem,pa cu opet da idem oko 7 da odnesem dva balona za dve biljke. To ce ionako da iscuri do jutra,al eto bice mi mirnija glava.
Nego imam mnooogo veliki problem.Naime, idem sa zenom u Paraliju,a ona nece da cuje da ponesem vutru ,strah je od granicara. Jedino da se uleram za peticu da ona ne zna pa da platim kad dodjem,opet da ona ne zna. Ili moze i tamo da se nadje ,imam tatoo lista indijke na grudima,al se nadam da cu tako uspeti da zavrsim za 3-4 buxne od nekog konobara. U protivnom cu morati da rokam po pivu
I Ja sam cuo za duvan,,ali za ovo znam odavno,jos kao dete se secam da smo skupljali pikavce i znam da ta voda posle mnogo smrdi,strah me je da ne zaserem nesto ko sto umem. Nasao sam neki insekticid na netu,pa cu da ppkusam da ga kupim kad se vratimo sa mora. Jer meni sama pomisao na pikavce u vodi tera da mislim da je taj rastvor toxičan
Čaj od duvana (uz dodat cimet ako se dobro sećam, nisam siguran, ali ima neki klasik recept) je odličan prirodni lek za bubički razni oko korena
Pikavci već....nisam siguran.. ugljen monoksid, katran, amonijak..ima tu raznih stvari + duvan već izgoreo, tj nikotin (a to ti, zapravo, treba) - završio u nečijim plućima
Jao ljudi promenio sam posao,pa se navikavam,a pre dva dana padala kisa,ali nemam pojma koliko i tek sad vidim da sam bas odavno zalivao,moracu sutra da odvojim pola sata da ih zalijem. @Wendigo brat jel da rasbucam cigare ili da kupim duvan na pijaci,nepreradjen,jel to ima neke veze?
Jes da nije nasa draga nam biljka,ali je i ona biljka koja se muci,kako da joj pomognem,osim sto sam zabranio kevi da je hrani,pogottovo ureom? Zalivam je kad god stognem sa punooo vode.
Edit ; E ovi kinezi izmislise sve bre. Dal neko ima ovakvu alatku za LST
Veoma pametno izgleda,zanima me dal vredi nesto? Ako je ko na sliki onda je odlicna stvar koju obavezno nabavljam za sledeci grow.
Lično bih išao na pijačni, sam kvalitet je nebitan (tj koliko je pušljiv duvan ) ali da, bolje da nije fabrički pošto prskaju svim i svačim..to bih gledao da izbegnem
Mene muci ja nemogu taj domaci, zlatni dukat ga zovu, ne ide mi..pusim skiju ali zelenu Golden Virginiju. Ona mi bas jedina pase..
Ove LST klipove ti koristi Marac.
84. dan mojih muka. Obisao sam ih danas oko podne,cisto da ih vidim. Osim sto su malo klonule zbog suse,kod dve sam primetio velike rupe. Pretpostavljam da je to krtica,prosli put mi je nakrivila biljke,sad nije bilo stete,bar ne na nadzemnom delu.. Malopre sam otisao da ih zalijem i nahranim sa normalnom dozom Plantele. Dve male su dobile po 5L,ova dzigljava 6L,a ova najveca 8L,e tu je bilo 1,5 doza Plantele. Medjutim sad sam primetio da je neko lisce pocelo da zuti ,pa sam ih i folijalno obradovao sa MagnikalomB+Aminoflex. Prskao sam ih i odozgo i odozdo. Primetio sam da su brzo pocele da se suse,pa sam ih prskao dokle god sam imao tecnost u prskalici. . Takodje sam primetio da ne mirisu kao kad sam bio prosli put,al ce posle ovoga valjda da zamirisu i da se oporave.
Pa on mi je pristupacniji,a znam da je ljut i odvratan za pusenje. U koliko vode da skuvam 100g ? I koliko cimeta da stavim? Jel postoji recept ili ono odokativno?
Narucujem obavezno,pametno deluju,verujem i da zavrsavaju opasan posao,pogotovo kad nemas pot za koji da privezes zicu.
To je to za sad,iskilavio sam se noseci vodu,ne mogu da dodjem do daha.
Pozdrav iz Shumadije
Uh, ja sam istresao jedno 50gr u litar i po, i dodao par kafenih kašika cimeta, ali davno je to bilo...dok nisam otkrio blagodeti Spinosada, i generalno počeo malo ozbiljnije da shvatam taj IPM (integrated pest management) - tipa prevencija je mama, ni slučajno čekati da se pojave
Ali to je indoor... outdoor već...tu uvek nešto vreba nažalost
Ma idi,na glavu mi se popese razni insekti,pizevi,smrdibube,krtice,pcele i ko zna sta jos. Skuvacu 100g duvana na 1,5-2L vode i ubacicu nekoliko keaica cimeta,pa sta bude,mozda i krtica pobegne od ovog smrdljivog duvana.
Po mojoj matemarici,one bi trbale da udju u preflower fazu za 10ak dana,ili gresim?
Koliko je pametno to sto sam ih prvo zalio,pa za 10 min istusirao sa MagnikalB i Aminoflexomda ne dodje . Ne znam. Koliko je lametno da prvo zalijem biljke,a da ih tretiram folijalno posle 15 minuta?
Loša slika jbg. Je li to neko gljivično oboljenje po listovima? Možda preteruješ sa vodom? Ima li lisnih vaši? Često dodju kad ima viška azota. Ima li gusenica? Znaš li koja je biljka u pitanju?
Zavrsava se 87mi dan,malo kasnim sa zalivanjem,al nije strasno.
Prvo da obrazlozim nesto sto sam primetio noseci 25,5L vode. Ono rastinje na sajtu,visine 1m i jace su pocele da cvetaju pa ja osam ivako pmetan zakljucio da su i one fotoperiodne ,tako da racunam da je priroda promenila svetlo na 12/12 i da ce i moje da krenu u cvetanje.
Zalivene su sa cistom vodom nepoznat ph kao i do sad.dve male su zalivene sa po 4L ,napravio sam mericu ,tih 2X2L je otislo najvecoj biljci ,a dzigljava je dobila svih 6L . a najveca je dobila 6L+ (2x2L) + 1,5L flasa = 11,5L.
Velika . Zalivanje je trajalo malo duze,suva zemlka pa ne pije omah,tako zalivajuci veliku ukapiram da ona ima puno lisca i zutog i sto zaklanj i kratke grancice,nove grancice,novo lisce pri dnu,suma u krosnji i po zavrsenom zalivanju odem da ostavim baloncice i uzmem makaze ,posle mukotrpnog posla od 15ak minuta sam dobio nadam se pravu stvar. Najvise sam osisao najvecu,male nisam mnogo dirao..osisano lisce sam stavio oko biljke jao malč . Par godina nisam growao,a brzo zaboravljam,sta mislite,kako je ovo odradjeno,mogao sam mozda jos malo,al neka ga za loly ,tj neki polu Loly,zavisi na kojim biljkama. Nadam se skorije cvetanju. Pozdrav iz Shumadije
EDIT ; Ja popio ovo danas pa nesto citam,dal da probam folijalno
O da, obavezno @SAINT GERMAIN
dva puta u vege, i eventualno jednom u tranziciji, i to je dovoljno.
Ranije sam često imao problema sa thrips, pod prozorom mi hrast metuzalem, dakle svaki parazit, oboljenje, virus i štetočina koji postoje na svetu obitavaju na njemu
Otkad koristim Spinosad, nisam ništa ni viđao po šatoru, evo godinama, a kamoli da se zapate