Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Pa moram tako obzirom da mi je zemljiste katastrofa,a cal-mag i nije neki preparat koji ja uvodim,to je prelarat koji ce da nadoknadi cal-mag i Bor , kojih ocigledno vise nema u zemljistu. Da sam sve prepustio slucaju biljke mi ne bi ni ovolike bile. Idem ujutru rano da ih zalijem jer je ovde preko 40°C u ladu a nocu 22°C. Ovaj magnikalB ima i N , a nije preporucljivo da se mesa sa NPK, sutra dobijaju magnikal,pa onda plantela list
Uh brate ja za te neke stvari nisam ni cuo... Ni meni nije pripremljena zemlja na sajtu i nikad je i ne pripremam samo rano krenem sa djubrenjem i redovno polivanje i lomkanje grana koje zaklanjaju sunce... Ne volim da vodim dnevnike i da stalno kacim slike ovde nekako me opere paranoja.... Ali mogu u petak kad odem do njih da ti slikam... Genetika ko zna koja, bez pripreme zemlje, pojele mi flasu od pola litre nekog djubriva za vege pitaj boga koje i jednom topirane i to je to... A gruvaju preko dva metra, i zdrave su sto je naj bitnije....
Ali svakako jedva cekam da skidas masne hedove sa tih biljcica.... Zavrsavale su mi cvetanje i manje biljke od tvojih i bile su bomba samo malo ima jbg
To mi je poznato i na to sam i spreman,pogotovo sad kad ih vidim kako lose napreduju. Ujutru idem ponovo da ih zalijem sa cal-mag.
Ovo jeste malo "losija" genetika,nije brendirano seme,vec iz domace radinosti,ali opet su premale biljke.
Neka bude sta bude,ako ja oberem bilo sta i sve prodje u najboljem redu,znam sta cu da radim sledece sezone. Vidimo se ujutru,taman da pojurim puzeve,ujutru se skupljaju.
Kod mene su temperature sve preko 40,pa sam vec 2x zalivao u roku od dva dana,danas bezveze proveravao,a ono zemlja suva i tvrda. Tvrda je jer sam mesao svoju losu koja se tako ponasa kad se osusi,zakuca ko beton. Ove dve vece tj ova jedna najveca je prva posadjena,pa sam opustio ruku sa supstratom. Nije u svakoj rupi ista razmera,ali koliko god da ima moje ,mnogo je. Danas sam uzeo i motiku u ruke pa sam malo okopao okolo,da se ne gusi od rastinja. Pre dva dana su zalivene sa po 6L magnikalB-a.
Ipak sam stavio 1ml na 1L, danas su vec bolje,osim sto ih grickaju puzevi. Danas su dobile po 6L aminoflexa,a sledece ide plantela. Sada mi se svidja boja listova,osim napadnutih.
Nego nesto razmisljam,ja i ove dve male biljke,zalivam sa takodje 6L,a njima je to mnogo. Ne popiju one ni pola,to ode i ispari. Ja cu da im ubuduce dajem po 3 L jedan balon manje,iskilavio sam se noseci vodu. A dobicu smesnu kolicinu,racun za vodu ce mi biti veci nego da sam kupio tu kolicinu .
Ovo ti je zapravo najveći problem...mora zemlja biti rastresita, da drži vlagu ali da ima dobru drenažu, u suprotnom ugušiš koren, počne truliti, jave se aneorobne bakterije itd
Sve to znam,ali sam se zeznuo u proracunima kada sam kupovao supstrat,a vec sam bio u finoj paranoji,tako da kupovina jos suostrata tih dana,ne dolazi u obzir. U stvari ja sam odvojio taj dan za pripremu sajta pa sta bude,nisam bio spreman i dobio sam sta sam dobio .
Nocas je padala kisa,pala je lepa kolicina,a ja nisam zalivao pre kise 3-4 dana,nadam se da im ne fali nista,obicicu ih sutra sa malo NPK ,da ih oraspolozim. Posle mozda budu kise par dana pa ce da isperu zemlju,ovako da ih nahranim malo pa posle nek pada. Bile su nam temp preko 40°C , sad pale na podnosljivih 35-6. Danima nisam u stanju da ih obidjem,potrudicu se da ih obidjem danas pa cu da editujem fotke. Ne verujem da im je potrebno zalivanje,ali zbog sastava zemlje , gore pomenute , ne bi me cudilo da mogu i danas da ih zalijem. Znam da je deda zalivao bastu svaki dan i svaki dan je zemlja bivala sve tvrdja i upijala sve manje vode. Voda se slivala u pukotine,basta je licila na ispucalu betonsku plocu. Povrce koje raste u zemlji nikad nije uspevalo kako treba,sitna sargarepa,sitan krompir i malo ga ima,tikve su rasle lepo i korov.
Edit ; upravo sam ih obisao i frapirao se kad sam video dve biljke na sta lice. Ne znam dal je kisa ovo napravila ili neka zivotinja,ja sam ih vratio.
Danas im je 67. dan zivota,negde sam na pola,malo sam presao pola? ovo ne znam kako? . Dobile su po 6L plantele
ZNate da koristim preparate kao sto su magnikalB i Aminoflex,nisam video da ih jos neko ovde koristi pa ne mogu nikog da pitam kako tacno,kad i sta. Pa sam pitao njih (fabriku,tehnologa) i dali su mi ovaj savet. Pokazalo se kao odlicna kombinacija za zdrav i brz rast i to Aminoflex 0,2% + MgnikalB 0,4% + K Comlex20,folijalno na 7 dana u kasnim vecernjim satima,ili fergaciono,zalivanjem moze,ali razblazeniji rastvor,nisu mi rekli koliko. Ovaj K Complex20 nemam,nisam ni znao da postoji,a to je kalijum 20% i jos nesto . Ja sam danas obisao decu i napravio 1L ovog mixa bez kalijuma i isprskao oko 19h,bilo je oblacno. Videcu sutra sta kazu,ili za dva dana,kad ih budem zalivao vodom. Kisa se izgleda predomislila,nece vise da pada,ali ce temp da padnu,pa moze neki dan duze bez zalivanja bar 4 dana. Dao sam im ovo i nameravam da nastavim da im ove preparate dajem samo folijalno,jos da nabavim K Complex20. Trebao bih da imam i neki fosfor ,zar ne? Za pred kraj? Imao sam Canna PK13/14 pola boce mi ostalo,al naisla paranoiska i sve odletelo. Evo i biljke,iste su ko juce,nisu prevrnute,i dalje ne znam sta je moglo da ih obori. . Sve ovo traljavo ide,al bice bar 100g...
Pala juce kao neka kisa,pokupila prasinu i nista. Ja otisao da obidjem biljke i vidim da su nekako zelenije i veselije. Prijalo im je tusiranje magnikalom. Nastavicu to na 7 dana,kako su mi i rekli. Juce sam poneo sa sobom i vodu jer kisa nije uradila nista. Dobile su po 6L ciste vode,narednih dana ce biti normalna letnja temp,pa mogu da proredim zalivanje. Razmisljam se da im sledece zalivanje dam 1,5 dozu plantele,ili bar ovoj najvecoj. Nema slike jer se za dan nista nije promenilo
Danas im je 72 dana od rodjenja. Dobile su po 6l Plantele,osim jedne koja je dobila 6L ali 1,5 dozu. Nemam slike zaboravio sam fon kad sam isao na sajt. Vec se oseca miris na 2m od njih,jos nisu pokazale pol. Zadnjih dana su nam normalne letnje temperature,oko 30°C pa ne jurim na dva dana da ih zalijem. Iskreno ni ne vodim racuna kad sam zalivao,znam samo da bih sutra mogao da ponovim magnikalB+aminoflex folijalno. Nema vise zutog lisca ,prestalo je da zuti i primetna je gustina lisca. Zbog nemanja novca za ulaganje u biljke,koristim najjeftinije djubrivo,Plantelu , a svi ostali preparati su od Fitoferta,koji su mi lako dostupni i jeftini su,a zavrsavaju posao veoma dobro. Ono sto ne znam ,a interesuje me kod njihovih preparata,ja posaljem mail direktno njihovim tehnolozima i u roku od 24h dobijem odgovor.
Ovaj grow je vise experimentalnog tipa. Tj dal ce da se pozitivno zavrsi,pozitivno mislim da ga ja oberem,a da niko ne zna. Vec sam smislio semu za sledecu godinu sa automaticima u potovima,samo da sve bude kako i treba da bude.
Upravo dosao sa sajta. Biljke sam tretirao folijalno magnikalom i aminoflexom. Jedna lepo napreduje,jedna tu i tamo,a dve su patuljci. Nadam se da ako ne budem imao neku kolicinu,da cu bar da imam udarac.
Ma koliko bude,bicu zadovoljan,obzirom da sam pravio kardinalne greske. Ako upuredim velicinu ovih biljaka,sa velicinom onih koje sam vadio iz boxa,imacu bar 80-100g ako nesto ne krene naopako.
Razmisljam se fa topiram jednu biljku,mislim da nije kasno?
Nasao malo vremena pa obisao decu u polju,posisao malo okolno rastinje okopao. Jednu biljku,najvecu ona je il FIMovana od moje ruke,il topirana od strane nevremena sam rasirio grane da imaju bolju prozracnost. Nesto me drnda telefon ili internet pa sam duplirao fotke a ne mogu da ih izbrisem jer sam ove jedva ucitao,ivinjavam
Inace kao sto je kolega @turpija234 rekao,kasno ke za topiranje,ja kazem to se moze proveriti. Imam 2 totalno zakrzljale biljke od kojih se ne nadam nista posebno,samo piju i jedu za dzabe. E jednu od te dve sam ipak topirao,pa sta bude. "Il pukovnik,il pokojnik"
Butnuo sam malo prst u zemlju,kad sam vec bio tamo i na 2cm nema vlage,ko barut suvo. Sutra uvece ide zalivanje vodom,cistom ph nepoznato,tj oko 7-7,2 kao i uvek. Ja sam uvek dodavaou indooru 1ml limuntusa na 1LH2O. Tako sam poceo i ovde,ali nemam frizider pa se kiselina pokvarila,ppstala ljigava,a iz iskustva znam da je to losa kiselina. Subotom ce ubuduci da dobija magnikal i aminoflex folijalno,deluju mi da vole tusiranje dobrim hemikalijama. Takodje nameravam i da im pojacam Plantelu. Ove male necu da pojacavam,nepotrebno je,a ove dve ,da kazem velike cu da pojacam ,jednu na duplo njoj sam rasirio grane, a ona je juce dobila 1,5 dozu ili ti 150% ,a sutra ce da dobije duplo.,a ovu cu da pocastim sa 1,5. Zakrzljale ce dobiti normalno,bacanje para,al ajd sad,zao mi da ih sikaniram.
Malo sam okopao okolo da ih ne proguta ostalo rastinje ove male pogotovo.
Nasao sam u apoteci posebno fosfor,posebno kalijum,dal to da uzmem ? Ovaj preparat Maxi Fhos ima N-5% ; P- 70% i Mg-0,5% , a za kalijum mi preporucuje Vuxal? Ovaj fosfor mi lepo zvuci,verovatno cu da ga pazarim,al moram da potrazim kalijum ako ima bolje nesto. Imaju ovi Fitofert,sto njihove preparate koristim,al nisu imali u ovoj teci.
Ej u kori banane ima klima,a mi u kuci pojedemo kilo dnevno,ja najvise jer nemam zube. Znam da moze da se napravi kalijumovo organsko djubrivo,dal bi mogao to da mesam sa neorganskim preparatima,koliko banana da potopim u koliko vode i dal je to dovoljno ili da ipak pojurim neku hemiju?
Jel nece biljci nista da fali ako ne pronadjem kalijum? Imace ga malo iz plantele cvet.
Video sam danas vrhunske saxije u svim bojama,od 20 L napravljene da ih ja pazarim za automatike .
Ovo je sve napisano juce,ali nisam poslao. Veceras verovatno ide voda