Him druze, obadva nacina, cupanje i rezanje, nose podjednaki rizik da se miceli zarazi, dokazano, svejedno je kako beres. Miceli je u zemlji a mi beremo plod, kao recimo jabuku, svejedno dal ces odsjeci peteljku nozem ili otkinuti rukom. Znam dosta mjesta gdje se pokrece ta tema oko rezanja nozem i cupanja, obadva su ispravna, preostaje samo kako je ko naucio, navikao. Ja praktikujem da iscupam a mjesto odakle sam iscupao zagrnem liscem ili ako je livada u pitanju utabam rukom-nogom, ne bitno.
Ono je sto ti kazes malo pedantnije odsjeci nozem ono u zemlji, ali sta cemo sa onih gljivuraka koje nam upravo dnom strucka govore o kojoj je riječ? Pozz druze Himalaja ovo ja onako malo, ne protivrijecim i ne ispravljam, samo misljenje dodajem
Edit: zaboravih sta sam pošao
Rujnica, lactarius deliciosus, krvotocna rujnica, lactarius sanguifluus, sampinjon, neki agaricus sp. , i neka puhara, licoperdon sp
Ono je sto ti kazes malo pedantnije odsjeci nozem ono u zemlji, ali sta cemo sa onih gljivuraka koje nam upravo dnom strucka govore o kojoj je riječ? Pozz druze Himalaja ovo ja onako malo, ne protivrijecim i ne ispravljam, samo misljenje dodajem
Edit: zaboravih sta sam pošao
Rujnica, lactarius deliciosus, krvotocna rujnica, lactarius sanguifluus, sampinjon, neki agaricus sp. , i neka puhara, licoperdon sp
Poslednja izmena: