@vutras81 ,daću sebi za pravo da dam odgovor na tvoje pitanje,koje je na mestu. Pre par hiljada godina,kada je čovek posadio prvo seme,oa do danas princip gajenja biljaka je ostao isti. Obezbedi zdravo seme,daj mu da jede,pije i diše i ukratko je to-to. E pošto se ovde radi o indor fazonu , tj u grow boxu,tu se nije mnogo stvari promenilo za tih 14 god,ali i jeste. U pravu si da te nazivi bune i da što više čitaš sve si zbunjeniji. Ali krenimo redom : prvo i osnovno je da nam kažeš koje svetlo misliš koristiti. Tu se promenilo mnogo stvari,ali i nije. Došle su nove stvari kao što je LED ,a on svakog dana napreduje pa je to priča za sebe. Ako hočeš Da plaćaš više struje,ali da radiš na oldskul način,tu se nije promenilo baš mnogo,ima jačih ventilatora i tiših ,ali je princip ostao isti.
Obezbedi biljci dovoljno prostora,sa temperaturom i vlagom koja je biljci potrebna u datom momentu. Dobra zemlja, voda, đubriva ,mikroorganizmi.... I puno strpljenja. Ipak ona nije čarobbi pasulj,treba joj najmanje 100 tinak dana (fotooeriodne) ili 60ak za automatik sorte. To se promenilo,sad imaš veći izbor strejnova,izdržljivi,a solidni i po količini i po jačini, pa mogu i početnici da izguraju do kraja,a da biljka ne pati mnogo. Ako je taj broj u niku tvoje godište,onda smo vršnjaci,nisi znači mali shvatićeš ceo koncept. Samo deluje strašno,a nije uopšte.
Ne znam šta planiraš ,koliko novca želiš da uložiš u projekat,ne može baš za dž,al može dosta jeftino da se sklepa box,naravno ako ga bolje sklepaš imaćeš manje problema,tj ako uložiš malo više. Pogledaj završene dnevnike,pročitaj lepo svaki,ne žuri. Pa onda pitaj za pomoć,evo ja ću ti pomoći koliko mogu. E da čitaj najviše neke skorije datume,ne moraš te od pre 14 god
Takođe pod obavezno pročitaj i pravilnik,da ne odletiš odavde ko SMS , samo jer nisi odvojio 5 minuta na pravilnik.
Evo i ja sam upravo napravio prekršaj,nadam se da mi admini neće uzeti za zlo.
Veliki pozdrav i puno sreće u daljem radu kolega,dobro došao.