Poštovanje
Novi sam i ne snalazim se baš najbolje gdje da postavim pitanje Sigurno i postoji odgovor ali nikako naći.Naime htjeo bih jednu prostoriju 10 kvadrata u kući pretvoriti u rasadnik .Prostorija ima AC klimu i 3 prozora što omogućuje dobru ventilaciju (barem mislim).Pitanje je slijedeće ; dali treba neki growbox za uzgoj ili se to može organizirati bez growboxa. Ono cijelu prostoriju pretvorit u growbox Naravno uz adekvatni rasvjetu,hlađenje i sve što ide . Inače sam obolio od Limfoma prije 5 godina i vutra mi je puno pomogla u svezi liječenja .Kako i cijene divljaju a i kvaliteta pada htio bih se sam malo pozabaviti s uzgojom.
Uvjeren sam da sam na pravoj stranici i da ćete mi pomoć .With little help from my friends
To se zove green room!
Možete i tako, ali u manjem prostoru je lakše održati dobre uvjete!
Ako si možete priuštit neki box cca 240×240×200 D-Š-V i to vam je ogroman prostor za ulje, taman!
Ako ne, možda da nekom šperpločom, ogradite taj dio, za prvu ruku, jer se tako svjetlo na rasipava po sobi, nego reflektira od stranica boxa!. 10m² je teško za održavat. Prvo, vlaga bi bila velika, tako da zidovi moraju imat neku zaštitu...
Imao sam sličnu namjeru, ali za moje potrebe, nije potrebno! Uzeo sam jedan box od 100×100×200 i 120×120×200 i tako lakše i vama, a i biljkama. Mogu vam biti u toj sobi, ali če vam biti lakše!
Možda se još netko javi, ko ima iskustva s takvim prostorom!
Uglavnom, može se bez problema. Vama je to za ulje i uvijek možete krenut u kutu sobe, pa se širit po potrebi!