Ako se dobro sjecam formule..:
š x d x 50000lx = lm
u tvom slucaju:
0,6m x 0,6m x 50000lx = 18000 lumena ti treba
š x d x 50000lx = lm
u tvom slucaju:
0,6m x 0,6m x 50000lx = 18000 lumena ti treba
Znaci sve ovo sto sam naveo bi zadovoljilo uvjete da dotjeram jedan automatik do kraja s tim specifikacijama? Planiram to sve narucit online pa ce me jeftinije izac preko ebaya ili sl. Zanima me da li razmisljam uopce u dobrome smjeru, da li je ok ovo sto sam naveo? Briga i tretmani oko biljoze su mi poznati. projektiranje prostora, odnosno svijetlo, dimenzije i ventilacija su mi vec manje poznato polje, a vec kad krecem nesta, volio bih to odradit kako treba iako sam pocetnik, pa eto neka mi netko pojasni moje nedoumice
mh/hps 250w idealno ako hoces sa tom rasvetom ,sa ledom je druga prica to vec ne znam tacno osim sto znam da oko 100w lwda ide po biljci tako nesto savetuju drugari ali za hps provereno.60x60x90 ili 60x60x120
evo ti jedan link pa malo pogledaj priblizi sebi sta i kako,a i kolega Radioaktivni ti je vec odgovorio.Ima raznih varijacija.6500k za vegetaciju i 2700k
a recimo mh/hps balast sa upaljacem 250w kosta ko 17e+dual sijalica 25e,eto cisto da dopunim malo ako resis slucajno da predjes na hps pa da imas okvorni cene,u svakom slucaju izbor je na tebi.Izvinjavam se zbog duplog posta sad vidoh.15 komada odnosno 150watta = 12,090 lumena. izadje mi za tih 15 komada, 53€.
@Srale7
da da, upravo istrazujem tu varijantu. Buni me sad malo spektar i ostale specifikacije hps-a posto sam do sad fokusirao se samo na CFL karakteristike.
KIT ETI 150W+HPS 150W+mini CoolTube reflektor cca 66€
1 x Prigušnica ETI DUO HPS/MH 150W
1 x Žarulja SuperPlant HPS 150W
1 x Reflektor Mini CoolTube 125mm
E sad vidim da je to hps crveni spektar , 2700K . Znaci s tim mogu odradit i vegetaciju i cvatnju? Mozda postavljam i glupa pitanja, ali sta cu kad mi nece sjest u glavu iz prve xD
da pokusas vezicama ili zicom ? nisi naveo koje je grlo nasta kacis tu sijalicu, reflektor ? slika mozda ?Kupio sam growbox mamooth lite 60. Imam štednu sijalicu 125w. Dobio uz GB dvije vezice.kako je namontirat da stoji vododoravno..kako privezati?