Dakle počele pripreme lagano za drugi grow, zadnji ove godine, pa mir par mjeseci ako uspije.
Svakakve sam želje imao, htio sam na 4 biljke, ali prostor ne dozvoljava.
Novi box bude identičan starome samo dupli, tj isti ormar ali sa dvoja vrata i dimenzija visine 150cm, širine 86cm i dubine 48cm. Idealno za dvije biljke, da imaju prostora za disanje sastrane.
I ovaj će biti u garaži, neizoliran, ako će trebati tamo u studenome - obući ću ga sa 10cm stiroporom ili slično.
No ovaj put idem malo pametnije, pa redom:
*** ventilator industrijski 125cm, filter od ugljena ću sam raditi u kasnijoj fazi sa ispuhom van napolje. Mislim da će sa ovime ventilatorom biti eliminiram bilo kakav problem oko pljesni i slično, usisivač.
A filter protiv mirisa.Prvi grow sam eliminirao mirise na način da sam raznorazne preparate stavljao na izlaz zraka van, i večinom nije bilo problema, no predvečer kad tlak padne znalo se osjetiti. Više si to neću dozvoliti.
Industrijski ventilatori Kućište izvedeno u ABS plastici Montaža izravno na ventilacijsku cijev
bijela-tehnika.com.hr
*** za mješače zraka i dalje ću koristiti PC ventove jer ih imam više doma, no ovaj put će biti sa svake strane jedan i puhat će više po sredini krošnje, nego po samome vrhu - ili neke kombinacije sa više njih
*** rasvjeta i dalje od LED žarulja. Moj novi panel sa 12 žarulja, 6 po biljci, razmak po dubini 14cm, po širini 22cm, od rubova 10cm i tako će žarulje biti složene, kao da je svaka polovica za svaku biljku (6+6), iako će imati koristi i druga polovica.
U vege planiram oko 94w (6500k 9+9+11 i full spektar 18w - tako puta dva komada, ukupno 94w), a u cvjetanje sa cca 138w (2x18w full spektar, sve ostalo kombinacije 9-11w 3000k).
Imat ću u pripremi jedan vent za puhanje iznad grla, ali mislim da neće biti potrebno.
*** mylar folija je stigla
*** pot će biti minimalno 10 litarski
*** PH listići stižu, a gnojivo za sada opet Plantella Cvet, možda Plagron
*** zemlja će biti neka još bolja pomješana sa perlitom, poground ili slično, što se koristi
*** I strain je ovaj:
AK 420 Autoflower strain > Seed Stockers ▷ Autoflowering Cannabis Seeds | Sativa | THC content >20% | Yield XXL ✨ Buy cheap & anonymous ✔.
www.linda-seeds.com
I to je to, ovaj mjesec pripremiti box, ima tu zezancije oko brtva, itd - i od rujna započeti turu, tako da za početak prosinca bude sve riješeno.