Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
Jao,digni lampu.....ne držiš valjda na max:)
LED može ubit biljke,ali da 2 mjeseca uopće ne kužiš da se išta dešava,samo se osuši jedan dan!
Digni slobodno na 60-70cm ja u vegetaciji držim i metar od biljaka,LED ne funkcionira kao HPS,čuno jače penetrira.
Uz to,prečesto zaljevaš,kod mineralnog gnojiva zemlja se mora skroz osušit,ja bi rekao svaki 3.dan 2-2.5L tekučine i kad provuri dolje, dovoljno je.....ako krene odmah dolje,to znači da si je našla put,jer se od suhe zemlje ,voda odbija kao od stakla. Treba joj malo da krene upijat.
Ako nisi,nemoj još prebacit,odmakni svjetlo stavi ga na 50% i pusti ih da se oporave 2,3 dana. Onda swich,jer tada kreču vuč hranu, svjetlo,a ako su pred problem,samo če ga pojačat!

Upuh ti inače može biti pasivan,znači turbina koja vuče zrak van(ispuh)sam si vuče zrak,otvoriš bočni prozor ili staviš jednu cijev 125mm,najlonku na vrh i tuda zrak ulazi kako ga ispuh baca van. Pogledajte prilog 511838Ispuh bi trebao biti jači,da se napravi podtlak,jer ga biljke vole. Sad idi kako je tebi najjednostavnije,to je manja stavka ne toliko bitna.

Bilo bi bolje,kad bi oscilirajuči ventilatori bili jedan s jedne strane,drugi s druge,da idu cik cak,ako razumiješ. Ako ti je sad komplicirano,bit če ok,bitno da ima vjetra u boxu!
Šta je ona rupa dolje ljevo?
To bi ti mogao biti pasivan upuh,a gore staviš ispuh i koristiš samo jednu turbinu!
Sad si razmišljam da si možda na to i mislio,samo krivo napisao upuh, umjesto ispuha,nebitno ...
Malo su pune vode,a to primjetiš listovi se gužvaju ne znam kako bi se drugačije izrazio. Iči če to ok,oprema je vrh,samo trebaš malo čitat dnevnike i ako si sve do sad odradio,ovo sljedeće je lakše!!
A ok druže , rupa dole je upuh ostavio 150 mm jer isto tako iz druge sobe uzimam na 150mm , zalivanje da može dan dva čekati duže , danas sam prebacio na 12/12 svjetlo. Sljedeće zalivanje sutra ili prekosutra ubacujem terra bloom , da prestanem sa terra Grow ili da samo dodam bloom , forum čitam svaki dan , nisam znao ništa toping , lst sve sam sam odradio , pa vidjet gdje griješim

• Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
LED može ubit biljke,ali da 2 mjeseca uopće ne kužiš da se išta dešava,samo se osuši jedan dan!
Digni slobodno na 60-70cm ja u vegetaciji držim i metar od biljaka,LED ne funkcionira kao HPS,čuno jače penetrira.
Uz to,prečesto zaljevaš,kod mineralnog gnojiva zemlja se mora skroz osušit,ja bi rekao svaki 3.dan 2-2.5L tekučine i kad provuri dolje, dovoljno je.....ako krene odmah dolje,to znači da si je našla put,jer se od suhe zemlje ,voda odbija kao od stakla. Treba joj malo da krene upijat.
Ako nisi,nemoj još prebacit,odmakni svjetlo stavi ga na 50% i pusti ih da se oporave 2,3 dana. Onda swich,jer tada kreču vuč hranu, svjetlo,a ako su pred problem,samo če ga pojačat!

Upuh ti inače može biti pasivan,znači turbina koja vuče zrak van(ispuh)sam si vuče zrak,otvoriš bočni prozor ili staviš jednu cijev 125mm,najlonku na vrh i tuda zrak ulazi kako ga ispuh baca van. Pogledajte prilog 511838Ispuh bi trebao biti jači,da se napravi podtlak,jer ga biljke vole. Sad idi kako je tebi najjednostavnije,to je manja stavka ne toliko bitna.

Bilo bi bolje,kad bi oscilirajuči ventilatori bili jedan s jedne strane,drugi s druge,da idu cik cak,ako razumiješ. Ako ti je sad komplicirano,bit če ok,bitno da ima vjetra u boxu!
To bi ti mogao biti pasivan upuh,a gore staviš ispuh i koristiš samo jednu turbinu!
Sad si razmišljam da si možda na to i mislio,samo krivo napisao upuh, umjesto ispuha,nebitno ...
Malo su pune vode,a to primjetiš listovi se gužvaju ne znam kako bi se drugačije izrazio. Iči če to ok,oprema je vrh,samo trebaš malo čitat dnevnike i ako si sve do sad odradio,ovo sljedeće je lakše!!

Prilozi

• IMG_2618.jpeg
    IMG_2618.jpeg
    290 KB · Pregleda: 31

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63

Ostavljam kako si rekao još par dana digao smanjio

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Pratio sam ovo bila je na 50-75% najviše ,sutra ide na ide na max 100%
Na max ju nemoj stavljat,ubit če ti biljke,mada bile metar od panela. U m² je 300w LEDa neki standard,ali to je mjereno 2019. sječam se jer je bilo godinu prije pandemije....
Tablica ti je za box 120×120,s time da su danas diode puno jače!
Znači,kad su diode bile 160L/w(lumen po wattu),a ti imaš najnovije diode 220L/w+ sa 480w češ ih ubit. Uz to stranice reflektiraju svjetlo
U nekom pravilu, uvijek se gleda,da imaju što više hrane, svjetla, vode itd.ali to vrijedi samo onoliko koliko biljka može absorbirat. Sad bi trebao držat na 50% i 60ak cm od krošnje. Kako uđu u cvat,puno im znači kad se postepeno pojačava,ali ne idi preko 75%, vjeruj mi...
Pratio sam ovo bila je na 50-75% najviše ,sutra ide na ide na max 100%
Gle,oni rade te tablice ne znajuči koji češ strain i dali češ uopće uzgajat Cannabis. Isto kao za gnojivo, tablice su neka vrsta smjernica i marketing,a zašto forsiraju toliko nisko,ne znam,ali se sjećam da su prije pisali za 150w panel,2000w i sl. Rađe nađi dnevnik sa istim svjetlom,može i Lumatekov Zeus,on je 600w ima i manji,ali vidjet češ koliko su jaka svjetla!
Ja ti mogu dat savjet iz iskustva.....25% jače svjetlo u 100ki ti može stagnirat biljku,da uopće ne kužiš da se nešto dešava. Moguće da se to upravo događa,zato i piju manje vode,pa sad pokazuju i znakove prezaljevanja. Nažalost,to ne mogu znati...
Do prebačaja na 12/12 drži na 50% snage,a u tranziciji digni na 75% i to ti je dovoljno do kraja. S time,ovo svjetlo je za 120ku,tako da i tablica ne vrijedi za 100ku,to je skoro pola boxa
1×1=1m²
1.2×1.2=1.44m² znači veči je skoro 50%,točnije 44%
Vidjet češ da jedino sijalice i sl.mogu 30cm od biljaka ili neki slabiji paneli,ja ih držim preko metra u vegetaciji,ali malo pojačam i doslovno uraste u svjetlo,pojačam u tranziciji,ali nikad nisam držao svjetla uspod 40cm!!
To samo oko polovice cvata,ali beki strainovi ni to ne mogu podnjet!
Preporučam ti,da otvoriš dnevnik,jer ovako spamamo temu i ako netko traži neki info,samo zatrpavamo stranice . Otvoriš dnevnik,napiši sve od zemlje,gnojiva,ventilacije,znači da ti se lakše može pomoći,trebaju informacije koja zemlja,gnojiva, svjetlo i što si sve radio,a to najbolje objasniš u dnevniku i to je tvoj kutak,gdje nema spama, pogotovo za tebe!
Automatski če ti pomagat iskusniji, uvijek ima nekih caka,diy rješenja i sl.
Sretno

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
Na max ju nemoj stavljat,ubit če ti biljke,mada bile metar od panela. U m² je 300w LEDa neki standard,ali to je mjereno 2019. sječam se jer je bilo godinu prije pandemije....
Tablica ti je za box 120×120,s time da su danas diode puno jače!
Znači,kad su diode bile 160L/w(lumen po wattu),a ti imaš najnovije diode 220L/w+ sa 480w češ ih ubit. Uz to stranice reflektiraju svjetlo
U nekom pravilu, uvijek se gleda,da imaju što više hrane, svjetla, vode itd.ali to vrijedi samo onoliko koliko biljka može absorbirat. Sad bi trebao držat na 50% i 60ak cm od krošnje. Kako uđu u cvat,puno im znači kad se postepeno pojačava,ali ne idi preko 75%, vjeruj mi...

Gle,oni rade te tablice ne znajuči koji češ strain i dali češ uopće uzgajat Cannabis. Isto kao za gnojivo, tablice su neka vrsta smjernica i marketing,a zašto forsiraju toliko nisko,ne znam,ali se sjećam da su prije pisali za 150w panel,2000w i sl. Rađe nađi dnevnik sa istim svjetlom,može i Lumatekov Zeus,on je 600w ima i manji,ali vidjet češ koliko su jaka svjetla!
Ja ti mogu dat savjet iz iskustva.....25% jače svjetlo u 100ki ti može stagnirat biljku,da uopće ne kužiš da se nešto dešava. Moguće da se to upravo događa,zato i piju manje vode,pa sad pokazuju i znakove prezaljevanja. Nažalost,to ne mogu znati...
Do prebačaja na 12/12 drži na 50% snage,a u tranziciji digni na 75% i to ti je dovoljno do kraja. S time,ovo svjetlo je za 120ku,tako da i tablica ne vrijedi za 100ku,to je skoro pola boxa
1×1=1m²
1.2×1.2=1.44m² znači veči je skoro 50%,točnije 44%
Vidjet češ da jedino sijalice i sl.mogu 30cm od biljaka ili neki slabiji paneli,ja ih držim preko metra u vegetaciji,ali malo pojačam i doslovno uraste u svjetlo,pojačam u tranziciji,ali nikad nisam držao svjetla uspod 40cm!!
To samo oko polovice cvata,ali beki strainovi ni to ne mogu podnjet!
Preporučam ti,da otvoriš dnevnik,jer ovako spamamo temu i ako netko traži neki info,samo zatrpavamo stranice . Otvoriš dnevnik,napiši sve od zemlje,gnojiva,ventilacije,znači da ti se lakše može pomoći,trebaju informacije koja zemlja,gnojiva, svjetlo i što si sve radio,a to najbolje objasniš u dnevniku i to je tvoj kutak,gdje nema spama, pogotovo za tebe!
Automatski če ti pomagat iskusniji, uvijek ima nekih caka,diy rješenja i sl.
Sretno
Ok druže , slušam pažljivo ,uradio sam kako si rekao

• Sviđa mi se

Vasica

Aktivan Član
09.05.2021
310
1.254
143
42
stvarno se vidi da nisi baš toliko pro grower
Brate ja gajim od 14 godine sad imam 40 i koju. Pauze 4 zadnje godine, a dok sam gajio bilo je po par indoora godisnje i outdoor uvek a nekad i autosi uporedo. Nego sam sada imao jednu samo biljku pa sam bio u strahu da je ne unistim , a mahom sam pitao stvari koje bih mogao da posavetujem drugoga. Brate nije malo sa stap i kanap opremom probiti g/w. Uz svo postovanje prema kolegama cenjenim kidaju uz profi opremu. Ali svakako cenim tvoje misljenje, ali ja sam samo zeleo da pomognem, nista lose nisam mislio. Evo ja sam spreman da coveku kompezujem grow ako ista zezne mojom greskom :)

,ništa osobno,nisi ništa manje važan član,naučit češ s vremenom,ljudi če te sami tražit savjet.
Brate ja sta pitam ja 99% znam odgovor nego sam panicar pa mi zao da sam pogresio pa da mi crkne biljka. Veliki joj koren a nema lisnu masu pa je dobila previse azota i klasican nut burn. Eto to je mojoj biljci u revege, pa reci da li gresim i nemam znanja? Nisam ljut nego imam ja brate 50+ individualnih growanja u rukama, kad racunam in out i autose kao growove za sebe sto zapravo jesu, nisam bas pocetnik. Ali slazem se da kod uzgoja konoplje niko od nas ne zna sve , i naravno da ima mnogo boljih growera na forumu. Oho ho boljih :) i srecan sam zbog toga jer imam od koga da naucim nova znanja

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.157
32.873
2.718
twitch.tv
nisam bas pocetnik
Ali malo malo ti se omaknu početničke greške a skupa s njima i pitanja. Ja do sad nisam imao 50. Growowa :fuck: Ajde da se probamo držati pravila foruma i da ne pričamo o nečemu sto nije tema, plus udaraš post za postom i tako bliže i dalje. Opušteno brate.

mulak

Aktivan Član
21.05.2024
60
308
53
39
La Paz
Pa ne znam da li je bas problem nadam se da nije …..
Jednostavno pitanje :
Koliko moze biljka izdrzati bez zalivanja na temperaturama 20-30 stepeni ?
Odsutan sam od kuce evo 6 dan ukupno cu biti 9 dana .
Pred put sam ih obe natopio da prelije . Sinoc sam ih sanjao kako su suve ali bukvalno kosmar .

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Ovisi ....jel indoor,oudoor,koliki su potevi,kolike su biljke i u kojoj fazi?
Ako imaš biljku u vegetaciji,20L potevi cca 4,5 dana,ovisi o veličini biljke!
Razmislite prije nego nešto pitate,jer iz svakoga moramo čupat podatke,da bi znali odgovorit!
Onda se čudite što nitko ne odgovara:)
Svakoj temi se čita prvi post u njemu budu,što treba od informacija da bi se moglo odgovorit.

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Zavisi koliki je pot, kakva je drenaža zemlje/supstrata, kolika je vlaga u prostoru (nadam se da je indoor, u out po ovim vrućinama ne znam da li bi izdržale)...kolika je biljka....

Slike neke nekad negde :)

Edit: preteče me Marac-munja :D

• Sviđa mi se
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
RQS Northern Lights Auto, outdoor, puna četiri tjedna cvjetanja, biljka je od samog starta imala žuto-zelene listove, pa je malo pozelenila, pa sada opet listovi skroz požutili.
Otkako je procvjetala mislim da nije ni centimetra narasla, cvjetovi se čine OK i krupni su, vidi se da ima trihoma, ali nije mi jasna ta žutica, da nije do ovih tropskih vrućina?
Redovito zalijevam i hranim Plantelom Cvet.

IMG_20240720_130157.jpg

IMG_20240720_130206.jpg

• Sviđa mi se
Reactions: šaran
05.02.2020
17
5
3
25
Pozdrav. Biljka mi je do pre par dana bila odlicna i nije imala ove zute flekice. Zanima me sta moze da bude ovo. Posadjena je u veliku saksiju i napolju je ceo dan. Juce i danas sam je ubacio u ostavu zbog ovih oluja. Ovo zuto je pocelo pre 4-5 dana. IMG_0873.jpeg IMG_0874.jpeg IMG_0875.jpeg IMG_0876.jpeg IMG_0877.jpeg IMG_0878.jpeg

mulak

Aktivan Član
21.05.2024
60
308
53
39
La Paz
Zavisi koliki je pot, kakva je drenaža zemlje/supstrata, kolika je vlaga u prostoru (nadam se da je indoor, u out po ovim vrućinama ne znam da li bi izdržale)...kolika je biljka....

Slike neke nekad negde :)

Edit: preteče me Marac-munja :D
Pa imam dnevnik ….. nisam razmisljao jbg
Balkon
Jedan pot ca 12 l drugi oko 20 l
Biljke su oko 40 dana …
ovo je zadnja slika pred put
Scheiße Nemacka svaki dan kisa i sad kad nisam tu sunce svaki dan .
Marac brate popij pivo iskuliraj ali hvala svejedno opet sam nesto naucio

Prilozi

• 320909B2-ED12-437D-8668-FB5A2AB7CED5.jpeg
    320909B2-ED12-437D-8668-FB5A2AB7CED5.jpeg
    619,6 KB · Pregleda: 19

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.971
356
Tesno.. taj pot od 12 litara pogotovu..ovaj od 20 možda i bude dovoljan, al obrni okreni - tesno..biće valjda sve ok :)

• Sviđa mi se
Reactions: mulak

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
15.07 sam zalivao zadnji put biljke mi djeluju obješeno ne rastu od juce, msm da bi ih trebao zaliti ,šta vi kažete i dali da idem samo sa vodom ?

Prilozi

• IMG_2647.jpeg
    IMG_2647.jpeg
    591 KB · Pregleda: 29
  • Sviđa mi se
Reactions: Ćyro