Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Pratio sam ovo bila je na 50-75% najviše ,sutra ide na ide na max 100%
U vegetaciji si držao na 240w ,a dam se kladit,da je bila na 75% :) ,ako si pratio njihove tablice. Uz to,vidiš i sam da su listovi prepuni vode. Ako je zemlja suha,zalij ....zaljevaj polako,ako se zemlja prejako osušila,da upija i vračat če se pomalo. Ne može se vratit u prvobitno stanje u jedan dan,a tko zna kakvu je štetu svjetlo napravilo!
Malo joj pomogni,skini te teške,velike listove....pogotovo one pri dnu i oni koji rastu prema sredini biljke. Malo ih otvori,neče im biti ništa,samo može ubrzat ,da se vrati i krene dalje.
Sa svakog noda,ako su 4 fun lista,slobodno skini 2 (defoliacija),tebi su biljke relativno zdrave,one se muče. Sigurno je i vlaga visoka,mada to im sada paše.
Znači,digni svjetlo,50% snage,ali da je preko 60cm od krošnje....
Odradi defoliaciju,malo ih otvori,to če ih poterat.....
Zalij,ali sad bez gnojiva....
Ti normalno zaljevaj kad se zemlja osuši,one prije spavanja,cca 2,3h prije spuste listove,to je normalno. Ja mislim da ih je najviše svjetlo usporilo,a zamisli da imaš tolike dlake po sebi,depilirao bi se garant:) e kod njih se to zove defoliacija i puno pomogne!
Nemoj ništa zamjerit,pišem kako se sjetim,inače bi stranu ispisao. Za koji dan one idu na 12/12 ,samo im pomogni s listovima,zalij i svjetlo udalji i smanji!
Javi stanje sutra,ali krenut če čim se malo odmore!

Ako ih slikaš sat,dva prije ili poslije paljenja svjetla,a zemlja se osušila,onda je to normalno njihovo stanje. Da si skidao velike fun listove nebi tako ružno to izgledalo!
Kod tebe možda nema nekog velikog problema. Svjetlo im je sigurno prejako i u vegetaciji ne držat preko 50% ,jer imaš svjetlo za 50% veči box(44%točnije). Svjetlo je od stranice do stranice i 50% je puno,ali pred cvat,mogu to podnjet....
Gle,prekasno se javite. Da ima koja slika od prije,da se vidi usporedba,puno bi značilo.
Ja čak mislim,kad im malo daš zraka,skineš neke listove,puno če joj značit,a tu nije uopće bilo problema,ako si sve radio kako treba. Kad korjen ispuni pot,one prije paljenja svjetla spuste listove i to ružno izgleda. Još kad imaju toliko lisne mase,jako svjetlo,malo je to jače pokazala,nego dane prije toga...
Odradi što sam napisao,pa čemo sutra vidjet,ali ne moraš brinut,mislim da če to iči bez problema!

Poslednja izmena:

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
U vegetaciji si držao na 240w ,a dam se kladit,da je bila na 75% :) ,ako si pratio njihove tablice. Uz to,vidiš i sam da su listovi prepuni vode. Ako je zemlja suha,zalij ....zaljevaj polako,ako se zemlja prejako osušila,da upija i vračat če se pomalo. Ne može se vratit u prvobitno stanje u jedan dan,a tko zna kakvu je štetu svjetlo napravilo!
Malo joj pomogni,skini te teške,velike listove....pogotovo one pri dnu i oni koji rastu prema sredini biljke. Malo ih otvori,neče im biti ništa,samo može ubrzat ,da se vrati i krene dalje.
Sa svakog noda,ako su 4 fun lista,slobodno skini 2 (defoliacija),tebi su biljke relativno zdrave,one se muče. Sigurno je i vlaga visoka,mada to im sada paše.
Znači,digni svjetlo,50% snage,ali da je preko 60cm od krošnje....
Odradi defoliaciju,malo ih otvori,to če ih poterat.....
Zalij,ali sad bez gnojiva....
Ti normalno zaljevaj kad se zemlja osuši,one prije spavanja,cca 2,3h prije spuste listove,to je normalno. Ja mislim da ih je najviše svjetlo usporilo,a zamisli da imaš tolike dlake po sebi,depilirao bi se garant:) e kod njih se to zove defoliacija i puno pomogne!
Nemoj ništa zamjerit,pišem kako se sjetim,inače bi stranu ispisao. Za koji dan one idu na 12/12 ,samo im pomogni s listovima,zalij i svjetlo udalji i smanji!
Javi stanje sutra,ali krenut če čim se malo odmore!
Naravno da želim da kritikujete kako treba digao sam lampu na 65 cm .lampu sam odmah smanjio na 50%,vlaga je. Oko 50 ali temp mi je malo visoka oko 28 zna biti i viša , skinuo sam mrežu , skinuti i listova nisam smio dirati ništa samo sam ih savijao oslobađao vrhove Lampa je 10 .7 stigla montirao sam je i pustio na 50% polako sam je dizao do 75 , nisam znao da je previše

• Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Još sam ti dopisao,da si miran, razumijem kako je....
Nitko te ne kritikuje,ne mogu svaku rečenicu uljepšat,a moram nabrojat sve što da napraviš,da si siguran,da idu dalje!
ali temp mi je malo visoka oko 28 zna biti i viša ,
U vegetaciji do 32° mogu podnjet, naravno neka granica je 30° ,ali idu one i puno više,samo neka ventilatoi rade non-stop. Isto,sve ovisi gdje mjeriš temperaturu. Sad je ljeto,pa su temperature tu negdje,inače kod potova je uvijek niže,a između svjetla i krošnje najviša. Turbina povuče dobar dio vručine. Ako ti je narihtan,da se gasi,tu je možda bolje,da isto radi non-stop. Ja sondu stavim da visi u ravnini krošnje,ali oko 30° je večini. U cvatu ako češ moči spustit dobro,ako ne neče te razočarat. High če biti skoro isti,čak od šoka nekad jače luče trihome,ali neču te sad još bunit s time!
Zaboravio sam,da u ovoj fazi prije spavanja i po buđenju spuste listove,jer uletavaju za jednu mrlju,pa oni koji stvarno trebaju pomoč,izgube se u masi:)
Jučer sam ti pokazao biljku,pa sam joj odradio Lolipop(defoliacija u cvatu)skinuo sam 2kg zelenja i sad tek kreče kako treba. Slično se radi prije prebačaja na 12/12,jer če ti strechat i te listove,biljka zamjeni sa drugima,ja svaki put kad itvorim box,skinem nekoliko listova koji bap smetaju!
Smetaju oni koji zaklanjaju nodove(potencijalni vrhovi)
IMG_20240719_131529.jpg evo da vidiš koliko se toga skida,ja sam 3.5 sata to čupkao iz sredine,kod tebe je to puno lakše. IMG_20240720_152209.jpg 17215565060435082352665252457469.jpg stavljam ovako slike,manje stranice zauzmu!
Meni je odmah i temperatura pala,kako sam ju Lolipopao!
Lolipop je defoliacija cca 15dana od swicha,kad vrhiči strechaju,vidjet češ što skidaš,šta ne....
Najbolje da ti sada ne idem preduboko,neka se sad malo oporave,čujemo se!

Poslednja izmena:

Kukastuka

Aktivan Član
28.08.2020
114
470
63
Radi kod mene non-stop sve , jel smijem stavljati flase sa ledim u boxda obori , juce sam mjerio u zemlju sondom 26 stepeni , kritike ja primam kao uputu tako da samo deri ja sam navikao skoro će 50g

Znaci trebao bi još čekati sa 12/12 , nek dodju sebi pa prebaciti onda

• Sviđa mi se
05.02.2020
17
5
3
25
Pozdrav svima. Pisao sam pre par dana ali niko nije odgovorio. Brine me ovo zutilo sto se pojavilo, a malopre sam video da se prosirilo i na jednu granu i kao da se susi. Ako neko zna sta je u pitanju molim vas mi recite jer ne bih voleo da mi moja lepotica propadne. AA6376DD-6191-4F90-B964-CF8DBAA1AA51.jpeg CBD00FCA-B6E2-42E4-8E52-45FB0396F2C4.jpeg 1AE80D48-5998-40A6-804C-49A3E424ED26.jpeg F0FF281E-735A-468E-88BB-2122B8B1CC32.jpeg 8F0A8995-F26C-4229-A6D2-428EF55C6883.jpeg IMG_0881.jpeg

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.352
9.165
258
Dalmacija
Dva puta pises da, jesi skuzio u cemu je problem i sto ti nitko ne odgovara vec drugi put? Gle sta se sve trazi od tebe da upises da bi ljudi ovdje znali tocno sta si radio s biljkom i da dodju do zakljucka sta bi bio problem..
a ti nisi upisao nikakvu info, pitas sto ti list zuti, okacis sliku djela stabljike i drugu zutog lista..ne ide to tako na zalost druze, nitko ovdje ne cita misli.. :(
Ako mislis da sve ovo dolje nije bitno, ok :)
IMG_8484.png

• Sviđa mi se

Dr. Greeenthumb

Aktivan Član
18.10.2016
168
325
63
Pozdrav ekipa, biljoza mi broji 80 dana i 41 dan je na 12/12, temperature su mi kaos zadnjih 10 dana, te je raspon noćna/dnevna 28-32, prostorija gdje je box je jednostavno topla i ne mogu spustiti ju nikako,vlagu uspijevam držati non stop ispod 60% u boksu, neki prosjek je 45-50% RH.
Međutim izgleda izgleda da je počela vrućina lagano dolaziti na naplatu, pa su mi počeli prije 2 dana i listovi žutjeti i sušiti se na više mjesta pri vrhu krošnje.
Zanima me jel pametno u ovoj fazi smanjiti lampu za nekih 20% s ciljem da se bar malo spusti temperatura? riječ je o MarsHydro FCE 3000 300w, trenutno radi na 75%, a udaljena je nešto više od 50 cm od najvišljeg vrha,nemam više prostora za podići ju.
Prekjučer je popila 7,5 l vode sa 1,5ml AN Nirvane po litri, a zalijevanje prije toga je dobila AN Sensi Bloom 2 ml A+B, sljedeće zalijevanje je danas popodne ili sutra ujutro.
Evo i slikica malo kako to izgleda kod mene:
1721633333083.jpg 1721633333085.jpg 1721633375060.jpg 1721633333080.jpg 1721633375063.jpg 1721633375066.jpg

• Love
  • Sviđa mi se
Reactions: Peroooooo and Rapid
05.02.2020
17
5
3
25
U pravu si druze, moja greska. Izvinjavam se. Seme je nadjeno u nekom cvetu, takoreci domace. Biljka je stavljena u saksiju pocetkom apria. Visoka je oko 1.90cm. Saksija je oko 30l ako se ne varam. Zemlja je mesavina kupovne i prirodnog djubriva koje je stajalo duze vremena(moji koriste tu zemlju za cvece). Zalivam svaki drugi dan sa 5-6l vode(svako 3 zalivanje miksujem litar djubriva od koprive sa 5l vode). Nisam siguran za PH(ne znam izmeriti). Od gnojiva samo prirodno djubrivo od koprive(prokuvana kopriva pomesana sa vodom). U poslednje vreme sam vidjao par paukova koje sam odmah ubio, pored njih i neke sitne bubice(nisam siguran koje su). Nemam iskustva, pocetnik sam.
Dva puta pises da, jesi skuzio u cemu je problem i sto ti nitko ne odgovara vec drugi put? Gle sta se sve trazi od tebe da upises da bi ljudi ovdje znali tocno sta si radio s biljkom i da dodju do zakljucka sta bi bio problem..
a ti nisi upisao nikakvu info, pitas sto ti list zuti, okacis sliku djela stabljike i drugu zutog lista..ne ide to tako na zalost druze, nitko ovdje ne cita misli.. :(
Ako mislis da sve ovo dolje nije bitno, ok :)
Pogledajte prilog 512079
U pravu si druze, moja greska. Izvinjavam se. Seme je nadjeno u nekom cvetu, takoreci domace. Biljka je stavljena u saksiju pocetkom apria. Visoka je oko 1.90cm. Saksija je oko 30l ako se ne varam. Zemlja je mesavina kupovne i prirodnog djubriva koje je stajalo duze vremena(moji koriste tu zemlju za cvece). Zalivam svaki drugi dan sa 5-6l vode(svako 3 zalivanje miksujem litar djubriva od koprive sa 5l vode). Nisam siguran za PH(ne znam izmeriti). Od gnojiva samo prirodno djubrivo od koprive(prokuvana kopriva pomesana sa vodom). U poslednje vreme sam vidjao par paukova koje sam odmah ubio, pored njih i neke sitne bubice(nisam siguran koje su). Nemam iskustva, pocetnik sam.

23.07.2024
23
60
13
22
Pozdrav, ovo mi je prvi uzgoj, a da donekle ide kako treba. Prvi put su mi narasle tri biljke 10cm u visinu, sa dva listica i bile su tanke kao deblji konac. Prije tocno mjesec dana sam posadila nove tri i uspijele su. No nazalost kod mene ne moze nista ici kako treba Uzgajam ih pola indoor pola outdoor, preko dana dok je toplo su vani, navecer u kuci i ne koristim nikakvu rasvjetu, ventilaciju. Kupila sam im takoder i gnojivo koje koristim kao nekakav boost s obzirom da su mi po prvi put uspjele kako treba, a i primjetila sam na pojedinim listovima problem. Citala sam dosta o nametnicima, nedostatcima hranjivih tvari i stvarno ima svega da sam ostala potpuno zbunjena, pa evo mene ovdje da se malo posavjetujem. Moze li mi itko pomoci odgonetnuti kakav je ovo problem?
Na sve tri su poceli ti donji listici mjenjati boju, ali mi se cini da je krenulo lagano i gore. I moze li tko procjeniti da li su muske ili zenske? Sve tri su posadene u isto vrijeme, a jedna dosta kasni. Jos uvijek je dosta mala. Koristim obicnu zemlju, zaljevam ih cca tri puta tjedno, jednom sa gnojivom, dva puta sa obicnom vodom.

Prilozi

• IMG_1380.jpeg
    IMG_1380.jpeg
    439,5 KB · Pregleda: 25
  • IMG_1381.jpeg
    IMG_1381.jpeg
    334,5 KB · Pregleda: 23
  • IMG_1382.jpeg
    IMG_1382.jpeg
    416,1 KB · Pregleda: 23
  • IMG_1383.jpeg
    IMG_1383.jpeg
    309,2 KB · Pregleda: 23
  • IMG_1384.jpeg
    IMG_1384.jpeg
    357,5 KB · Pregleda: 17
  • IMG_1386.jpeg
    IMG_1386.jpeg
    365,8 KB · Pregleda: 23

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
199
583
93
Draga Kristina. Da bi otkrili uzrok treba nam još informacija:

- kakvo sjeme si koristila? Pretpostavljam regular čim ne znaš pol.
- Fotoperiodne biljke ili automati?
- Kojim đubrivom tačno si ih hranila i koliko i kako često?
- Kolika im je temperatura po danu a kolika po noći?
- Kolika im je vlaga?
- Koliko sati sunca dnevno imaju?
- Zemlju si uzela iz vrta? Ovo ti je najveća greška.. Zemlja mora biti prvoklasna.

Eto dopuni info pa ćemo polako dalje.

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.535
8.018
258
@kristinam02 Da li ima nesto ispod listova? Lici na bele paukove, al rekao bi previse vlage na ovim donjim sitnim :confused: a na gornjim pre bi reko mehanicka ostecenja, pa to i ovo zutilo-rdju na donjim listovima zanemari
Srecno, fali ti jako mnogo puno vise uslova za dalje :( :)

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G
23.07.2024
23
60
13
22
Sjeme sam nasla randomly kada sam kupila 25g trave, tako da u principu ne znam puno o tome. Koristila sam univerzalno gnojivo za biljke, ide 25ml tekucine na 10L vode. Naravno nisam koristila toliko vode, podjelim 1L vode na njih tri svaka dva-tri dana. Sa gnojivom sam ih zalila dva puta, ali primjetila sam svakako da je promjena krenula kada sam ih presadila, a kada sam ih tek posadila sam koristila neku dedinu zemlju za paradajze:D i rasle su nenormalno brzo i bile su zdrave ko dren. Razmisljala sam ih ponovno presaditi, ali se bojim da im to ne bude prestresno.
Temperatura preko dana im je od cca 25-30, preko noci je 20-25. Vlaga je cca 60%, neki dan malo visa, neki dan malo niza, ali nista drasticno. Dobivaju 12-13 sati sunca, nisu na izravnom suncu, kao sto su bile 1-2 tjedan. A na pitanje broj dva ne znam odgovor, kako da to saznam?:watch:

Ispod listova sam primjetila sitne crne tockice :/

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Za pocetak nemas potrebe da ubacas biljke nocu u kucu, pusti da priroda radi svoje, presadi u vece potove sa nekom boljom zemljom i daj dozu plantele za vege, drzi ih na sto vise svetla i to sitno od bubica ako imas poskidaj rukama mislim da su ti na dohvat ruke cim ih ubacas u kucu nocu... To je to za pocetak pa se javi kroz 10 dana da vidimo napredak ::listomahanje::

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G and šaran

TechnoChrome ✌️

High all the time.
Poznanik Foruma
23.03.2014
207
446
63
Pa nisam siguran ni da su gljivice... Ja bi na tvom mestu odstranio to malo sto je zahvaceno da se ne siri i pratio na dalje dal se javlja ponovo...

22.05.2024
74
159
33
26
Pozz Vutraši, ovako, dali može netko stručniji reci ili pomoći, dok sam čekao box biljoze su mi stajale vani, fino napreduju ali je vrijeme da ih napokon stavim u box, e sad posto je prvi Grow, imam strah da nebi neke nametnike uneo skupa s njima u box, biljke sam prekontrolirao ali uvijek postoji doza nesigurnosti, dali mi netko može preporučiti neku preventivu protiv nametnika, dali se isplati uzeti BioBizz Leaf Coat pa da spricam po njima ili nešto drugo?

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
199
583
93
Unijet ćeš ih sigurno..razne bubice i slično. Preporuka organskih pesticida su neem ulje ili macerat od praha biljke neem i spinosad. Povremeno poprskati u vege fazi je svakako preporuka. Leaf Coat je isto dobar povremeno, ima sloj voska koji onemogući nametnicima prodor a biljka i dalje diše.