U vegetaciji si držao na 240w ,a dam se kladit,da je bila na 75% ,ako si pratio njihove tablice. Uz to,vidiš i sam da su listovi prepuni vode. Ako je zemlja suha,zalij ....zaljevaj polako,ako se zemlja prejako osušila,da upija i vračat če se pomalo. Ne može se vratit u prvobitno stanje u jedan dan,a tko zna kakvu je štetu svjetlo napravilo!Pratio sam ovo bila je na 50-75% najviše ,sutra ide na ide na max 100%
Malo joj pomogni,skini te teške,velike listove....pogotovo one pri dnu i oni koji rastu prema sredini biljke. Malo ih otvori,neče im biti ništa,samo može ubrzat ,da se vrati i krene dalje.
Sa svakog noda,ako su 4 fun lista,slobodno skini 2 (defoliacija),tebi su biljke relativno zdrave,one se muče. Sigurno je i vlaga visoka,mada to im sada paše.
Znači,digni svjetlo,50% snage,ali da je preko 60cm od krošnje....
Odradi defoliaciju,malo ih otvori,to če ih poterat.....
Zalij,ali sad bez gnojiva....
Ti normalno zaljevaj kad se zemlja osuši,one prije spavanja,cca 2,3h prije spuste listove,to je normalno. Ja mislim da ih je najviše svjetlo usporilo,a zamisli da imaš tolike dlake po sebi,depilirao bi se garant e kod njih se to zove defoliacija i puno pomogne!
Nemoj ništa zamjerit,pišem kako se sjetim,inače bi stranu ispisao. Za koji dan one idu na 12/12 ,samo im pomogni s listovima,zalij i svjetlo udalji i smanji!
Javi stanje sutra,ali krenut če čim se malo odmore!
Ako ih slikaš sat,dva prije ili poslije paljenja svjetla,a zemlja se osušila,onda je to normalno njihovo stanje. Da si skidao velike fun listove nebi tako ružno to izgledalo!
Kod tebe možda nema nekog velikog problema. Svjetlo im je sigurno prejako i u vegetaciji ne držat preko 50% ,jer imaš svjetlo za 50% veči box(44%točnije). Svjetlo je od stranice do stranice i 50% je puno,ali pred cvat,mogu to podnjet....
Gle,prekasno se javite. Da ima koja slika od prije,da se vidi usporedba,puno bi značilo.
Ja čak mislim,kad im malo daš zraka,skineš neke listove,puno če joj značit,a tu nije uopće bilo problema,ako si sve radio kako treba. Kad korjen ispuni pot,one prije paljenja svjetla spuste listove i to ružno izgleda. Još kad imaju toliko lisne mase,jako svjetlo,malo je to jače pokazala,nego dane prije toga...
Odradi što sam napisao,pa čemo sutra vidjet,ali ne moraš brinut,mislim da če to iči bez problema!
Poslednja izmena: