Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
22.05.2024
74
159
33
26
Evo taman ih jutros pogledam kad vidim bijele tockice i jednu “veću” crtu na listovima, biljke stare 16 dana, jučer topirana jedna, imam ful paket BioBizz all mix gnojiva ali ga još ne koristim, zemlja Canna Terra Proffesional samo čista voda, planirao sam tek nakon 20og dana početi sa prehranjivanjem,dali je samo nedostatak nutrijenata ili su nametnici već nasrnuli na nju? IMG_4420.jpeg

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
199
583
93
Ne mislim da je nedostatak nutrijenata jer je mlada još već su ti vjerovatno trilsi napali biljku ili nešto slično. Odmah pršći Leaf Coatom da zaštitiš biljku pa ponovi nakon 2,3 dana a naruči odmah neem ili spinosad jer oni ubijaju nametnike trajno dok ih Leaf Coat više ograničava.

Što se tiče hrane mogao bi krenuti sa malim dozama roota i growa.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Da li je dovoljno samo neem ulje bez iceg drugog?
Nadalje, citao sam da bi se trebalo koristiti samo u vegetacijskoj fazi i izbjegavati prskanje kada procvjeta, kako cvjetovi ne bi poprimili miris neema.
Da li je to istina?

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.818
13.060
358
Socotra Island
eelslap.com
Neem ulje je jako gusto. Trebalo bi da napraviš rastvor sa vodom i uljem što koncentrovaniji, a da možeš da prskaš normalno i da rastvor ne bude previše gust jer će ti začepiti prskalicu. Znači odokativno nekako...

• Sviđa mi se
Reactions: Aragami
22.05.2024
74
159
33
26
@Aragami evo ja sam ga kupio, čekam večer da pošpricam, prodavač garantira stopostotni učinak protiv svih gamadi, striktno sam rekao čovjeku sta sadim i s čime imam problem, sad ćemo vidjeti kroz par dana.

• Sviđa mi se
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Upoznat sam s neem uljem, vec ga imam doma, ali me zanima da li je potreban jos neki preparat uz njega ili je ono dovoljno ucinkovito i samo.
Ili je recimo nuzan i taj Spinosad u kombinaciji s neemom?
Nadalje, citao sam da bi se trebalo koristiti samo u vegetacijskoj fazi i izbjegavati prskanje kada procvjeta, kako cvjetovi ne bi poprimili miris neema.
Da li je to istina?

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
199
583
93
Trebalo bi da je dovoljan samo neem ali on ne djeluje instantno. Treba par dana da se vide rezultati jer neem djeluje na hormonalnoj bazi zaustavljajući metabolizam nametnika koji prestaju da se pare, liježu jaja i sišu sokove. Za tjedan dana se vide full efekat. Uspješno ubija većinu nametnika da bi trebalo biti dovoljno, ali vidjet ćete. dobro je imati Spinosad pri ruci u svakom slučaju.

E sad što se tiče ukusa. Imam iskustva sa prahom biljke neem koji sam macerovao u vodi preko noći, procijedio i prskao - efekti super. Nema nekog jakog mirisa tako da uopšte nije smetalo. Prskao sam čak i u cvjetnoj fazi jer je bilo thripsova i nije smetao miris nikako. E sad ima preparata na bazi ulja neema koji se dobija presanjem cvjetova neema (pazite da nije presano ulje od sjemenki neema - jer ne znam efekte tog ulja). Možda je to ulje jačeg mirisa pa može smetati. Ne znam. Također, ugodnost mirisa neema je individualna - nekom može mirisati nekom ne itd. Tako da tu ima više faktora. Uglavnom isprobajte pa javite.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
E sad ima preparata na bazi ulja neema koji se dobija presanjem cvjetova neema (pazite da nije presano ulje od sjemenki neema - jer ne znam efekte tog ulja).
Kao prvo, puno hvala na opširnom odgovoru.
Upravo ovo citirano susjedov pas ima i "miris" je dosta intenzivan.
Omjer mu je poznat, a ima još sigurno 2 1/2 do 3 tjedna dok ne procvjetaju, pa ću mu reći da ih od sutra početi špricati.
Za razliku od automatika, fotoperiodici mu izgledaju fantastično, ali bolje spriječiti nego liječiti.

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
199
583
93
Tako je - prevencija je majka mudrosti. Inače neem se u Indiji smatra čudesnim drvetom jer ima zaista mnogo načina korisne primjene. Sretno ljudi i da se riješite nametnika.

Frekvencija: 2 do 3 puta tjedno

• Sviđa mi se

DjedMraz

summer mode on
Poznanik Foruma
13.04.2020
686
3.572
203
@Vutrolog1999 pisao si da zaljevas svaki drugi dan sa 5-6 l vode, a provjeravas li dali je zemlja suha prije nego zalijes ponovno,zemlja mi ne izgleda bogata perlitom vise mi djeluje da ga nema uopce,imas li rupe na dnu pota? kakva ti je vlaga i ventilacija? imam nesto slicno u trenutnom grovu i ako se pokaze da je gljivica nastala vlagom i manjkom ventilaciije, Botritis koji kasnije zahvaca sve vrhove, onda je problem., i probaj smanjit unos N ako si u cvatu, a ujedno i smanji vodu opcenito ako joj nije potrebno, u cvatu biljlka trazi manje vode...dobro pregledaj stabiljku, sve node i ako imas fleke tamnije po njima nije dobro i nema puno pomoci iskreno.,samo sreca da bude ok