Bajo moj, ja bih rekao da ti imas muku kao ja nekada pre. A to je da gledas dnevnike i vidis tamo biljke od nedelju dana koje izgledaju kao tvoja sad. I onda se pitas gde gresis. A zapravo ne gresis, nego ti i ja racunamo za 1. dana, dan kad biljka izbije, a ostali, jebem li ga kako racunaju. Prvi indor sam flashovao biljke stare nedelju dana. Vidim kod mene biljcice sa po jednim parom listova, kod nekog kolege biljka nedelju dana pustila 3 sprata.Odmah da vam napišem Hvala na podršci, odgovorili ili ne..
Dakle sjeme nepoznato (mada mi je prijatelj rekao da nije tamošnja Austrijska domaćica).
Prvi mi je grow i bilo je tu početničkih grešaka pa je vjerovatno to i razlog usporavanja vegetacije (ali eto očuvao sam je nekako mislim).
10L tegla.
Substral Universal zemlja sa nekih 7% stiropora.
U početku sam je zalio previše a i dobio sam savjet da mi je zemlja sumnjiva (Florahum) pa sam je presadio najnježnije moguće u sadašnji Substral (nisam osjetio pucanje korijena). Od tada obraćam pažnju sa zalijevanjem da ne napravim "bazen".
U međuvremenu sam zamijenio rasvjetu., sa DIY LED panela od 4000-4300K (nekih 70-ak W) na Full Spectrum dva COB chipa po 50W ( sa ugrađenim driverom, dakle idu direktno na 220V) Sve se to dešavalo prvih 2 sedmice vegetacije. Dosta stresa...
I za ovaj Cob sam muku izmučio da ga dovedem da se ne grije a i da ne zvrče ventilatori jer je riječ o ormariću u sobi u koju ponekad dođu i gosti (dakle mora sve biti lijepo i ultra tiho tako da sam na ventilaciju obratio posebnu pažnju.. Ultra tihi sa predotporom ventilaroti i pasivni ulazi zraka sa fabrički ugrađenim rijetkim filterima koji malo zamračuju, dakle ima zraka.
Box je 45x45x90 i biljka je bila na nekih 30 cm od rasvjete pa sam je sad spustio na nekih 60 cm.
Temp se kreće oko 23° -25° C po "danu" i oko 20° C po "noći" a vlaga je uvijek od 30 do 40 % Rh.
Zalio sam je jednom sa Plantella List, minimalno sa 1ml (imam pipetu) na 3 dcl vode, a ostalo samo voda. I da, voda mi je odstalaja par dana u staklenoj flaši, izvorska.
U box-u nema insekata.
Na fotografiji je biljka prije nego je sada upravo zalijem i interesuje me ovo:
..realno, pored ovoliko stresa da li da guram sa ovom boljkom ili da krenem ispočetka sa nekom drugom?
P.S. Tek u ova dva dana čini mi se malo raste i slikao sam je pod običnim svjetlom radi boljeg razumijevanja... I još jedna stvar: tek druge sedmice skontam da mi Led čipovi svijetle i po "noći" pa sam to riješio okretanjem tajmera.. Dakle stresno sve i za mene i za nju je bilo..
I nemoj to jos da gnojis. jeste mozda malo sitnija, ali tek ce sada da se zaleti. Ide to dobro za prvi put