Moze neko da mi kaze zasto nece da mi raste biljka? Posadio sam je prije jedno 10 dana... Nije narasla jedno 4 cm i prestala rasti. Proklijala sve uredu, stavio je u casu bio.. narasla 2 cm, poslije 3 dana nakon toga presadio je u jednu saksiju, bio sam je zalio sa univerzalnim gnojivom.. i tako stajala isto 3-4 dana ali nije pocela da raste nimalo. I juce sam je presadio u novu zemlju kupio u prodavnici, ph vrijednost 5,5-6,5. Nisam nikakvo gnojivo stavljo, niti sam je zaljevo. Zemlja je nako vlazna. Drzim je na balkonu stavljam na sunce, ali djaba nece da raste nikako. A znam da treba narasti bar 3 cm dnevno. Plz help.
Ova narandzasta saksija je kad sam je presadio iz case u nju i u nju sam stavljo to gnojivo. I izrazsla mi je u ovoj saksiji eto vidite kolko samo 2 cm ili cak manje. I otada ne raste. Poslije 3 dana u toj saksiji vidim ne raste. Reko mozda sam pretjero sa tim gnojivom i znam da ga nisam trebo stavljati. I juce kupim novu zemlju iz granapa i presadim je u ovu crnu saksiju. Stavim malo stiropora i et. Opet ni danas nece da raste. HELP
BTW prva sadnja i sjemenka je sa ulicne trave. Dobra bila pravo