e vidis ovo uradis, mada kako mi se cini ta tvoja saksija nije veca od dve litre? znaci zalij je malo da se slegne zemlja, onda dodaj zemlje do vrha i dolij preostalu kolicinu vode, tvojoj biljci fali svetla, vidis da je tanka, visoka za svoj uzrast i bela stabljika. tu jedino pomaze da kupis neki cfl plavi od bar 120w i drzis je bod njom dok se ne prolepsa vreme, pa onda nazalost jos jedno presadjivanej u out ili veeeeliku saksiju.Ne treba puno vode mala biljka ali nemre bez vode..Zalij s pola litre
hladno i mokra zemlja
biljke male a velika posuda
pali grijalicu pod hitno i diži tu temperaturu do 30°C par dana
spusti lampu na 25cm slobodno.Lampa na visini cca. 40-50 cm
biljke se ne gnoje dok su tako mlade i jos ne dva puta i puno vode im rokas udavices ih.Od mnogo vode gusis koren sporije rastu i svasta jos tu nesto moze da se desi od previse vode.Koju zemlju koristis,pojacaj ventilaciju oko krosnji.Napisi npk tog gnojiva sto si im dao i zemlja koja je.5 dana svaku sa litrom vode (s gnojivom) i prije 2 dana možda isto tako ponovio sa gnojivom.
spusti lampu na 25cm slobodno.
biljke se ne gnoje dok su tako mlade i jos ne dva puta i puno vode im rokas udavices ih.Od mnogo vode gusis koren sporije rastu i svasta jos tu nesto moze da se desi od previse vode.Koju zemlju koristis,pojacaj ventilaciju oko krosnji.Napisi npk tog gnojiva sto si im dao i zemlja koja je.
Buni me sada ovo P koji nula,ali evo bas sam sad izucavao malo to je kao ok gnojivo i moze da ide u mlado bilje.Ali meni tu sad nesto nestima,ja recimo koristim razne ukorinivace,rootove i tako to i obicno dok je mala biozica treba malo veci postotak fosfora a ovde ga kod tebe nema uopste i sad su mi neke stvari kontradiktorne.Za ovu zemlju sto ti radis ja nemam nikakve info.niti sam cuo za nju iskreno.A zemlja moze da bude jedan osnovni problem rasta biozice tako da ostavi da se zemlja osusi i ako ne krene ja bih ti preporucio da menjas zemlju u nesto provereno.Postavio bih ti link od tema gde da pogledas koju zemlju mozes da koristis ali forum nesto neradi kako treba pa jbg onda.Florabela-zuta ili zelena,terabiil,potgroun eto tu su neke proverene zemlje kojih mogu da se setim trenitno.Gnojivo biogrow (NPK 3-0-8)...
eto info.iz prve ruke znaci zemlja nije problem onda si ih mnogo zalivao u zadnje vreme.Biobizz zemlja je odlicna
P.S. ventilacija je samo pasivna na vrhu boxa, na dnu nemam ništa da upuhuje zrak
Ne valja tako, probusi rupu kao pasivni upuh, u cvjetanju to nece moci tako kako Mislis, svjetlo ne smije curiti u box kad je noc. Na režimu 12/12.
Posjeti mentorski kutak i dogovori mentorstvo sa jednim od mentora, oni ce te najbolje uputiti u sve, samo trebas imati volje i zelje za ono što planiras.
Edit, sad vidim da je o autosima riječ, kako god, mentor, mentor i samo mentor
eto info.iz prve ruke znaci zemlja nije problem onda si ih mnogo zalivao u zadnje vreme.