Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
18.02.2018
36
11
8
36
@Yesplease to je bitno kao i zalivanje,dal znas koliko si zemlje kupio tj utrosio na 4 pota? Za autose sve ispod 15l ne daje nista specijalno. Ja sam godinama radio u 10L i nikad nisam presao 40g,bilo je cesto i manje od toga. Ne vide se ventovi,ali bi oni trebali da duvaju ispod cvetova,da mesaju vazduh da se ne nakupi svasta ,a takodje ttebas i jedan jak da duva po vrhovima,da se njisu,da ih hladis,zato trebas znati temp,a i vlagu,5€ sve i to najskuplje. Mozda mozes i spustiti svetlo,ili ga pojacati,ili pak da ga smanjis da se ne prze.
Cca 60l zemlje,znaći da su od 15l vaze jel tako?Jedan vent je skroz dolje na onoj rupi od boxa koji upuhuje zrak,drugi malo iznad mreže koji se vrti i tuče po cvjetovima(stavim ga na 1),i treći skroz gore koji ispuhuje zrak van kroz rupu na stropu boxa.A svjetlo pokušavam držati na 30cm od vrhova samo ova desno je prevelika i malo sam ju maknuo desno više od lampe i stavio joj jedan štapić od bambusa da ga drži gore.Drugi put šišam sve četiri prije cvetanja,ovaj put sam samo isprobao na jednoj bilo me strah.

• Haha
Reactions: Saint G

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Upss eee
Ima 4 pota:)

@dedeor ,nisi ništa loše napravio!!
Pomažeš i to je bitno....da ti nisi ništa napisao,nebi ja vidio i tako dalje.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Saint G

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.269
4.305
188
43
To je racunica koja kaze da zalivas sa 5L vode,mozes i 4, nikako manje. Kad je zemlja suva taman za zalivanje,znaci da pogodis tajming da je biljka popila sve i bila malo u skoro skroz suvoj zemlj ,neki kratak period ( to je dobro,koren da dise). U tvom slucaju mora da stane 4 - 4,5L i da samo malo iscuri u tanjiric malo. Moras da zalivas polako i strpljivo,jer voda ode uz zidove vaze,direktno ka drenazi,kad je mnogo suva zemlja tesko pije na pocetku. To je nekima i merilo kad da zalivaju,kad se zemlja odvoji od vaze. Potrebno je nekad oko 20ak minuta da lepo zalijes biljku. Mozes da je zalivas i " naopako" . Sipas vodu u tanjiric dole i cekas da povuce. Potrebno je dosta vremena ali nekad ne moze drugacije zbog nepristuoacnosti ili drugog razloga. To traje sat i jace,nikad nisam tako radio,ali sam ovde procitao na vise mesta da rade tako. Neki polivaju prskalicom,znas ono sto se nadruka vazduh,pa stisnes,a ono izlazi voda pršće o obliku oblaka pod pritiskom. Imas od 5L,od10. Ja imam od 10msm,kevino je,nije skupo. Sa tim se najbolje zaliva zemlja,prska pojedinacno i male kolicine vode. Stanes malo da upije,pa nastavis i tako dok ti cela doza od 5L ne stane u saxiju. Idealno je sto mozes da je koristis za sve folijalne potrebe,a veruj mi ,folijalno vole mozda i vise nego kroz zemlju ( moj zakljucak).

18.02.2018
36
11
8
36
Ok hvala ti puno,stvarno ovdje savjeti zlata vrijede,probat ću što više vode uvijek je sve i nabrzaka.Po mojoj procjeni treba im još 5 tjedana,javljat ću putem da mi pomognete kad da ih siječem mislim da i tu griješim možda ih prerano.Ako je ranije onda je više zabijuša ili obrnuto ili uopće to nema veze?

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.967
356
Ako je ranije onda je više zabijuša ili obrnuto ili uopće to nema veze
Obrnuto :)
Ako skineš baš baš rano - neće raditi skoro ništa
Ako skineš dok su trihomi prozirni i poneki mlečni - radiće nešto, zavisi od kultivara, ali često kratko vremenski, i uz paranoju, anksioznost itd kao propratne efekte
Ako skineš dok su mlečni - manje više tu si negde, ali postoji verovatnoća opet za paranoju, anksioznost, a svakako nije pun potencijal
Ako skineš dok su svi amber/crveni - THC je skroz oksidirao, e TO ti je "zabijuša" :)

Dakle juriš neki svoj vajb, to ti niko ne može tačno reći, svako skida malo drugačije... Uglavnom, neko opšte pravilo je da se ne skida dok nije minimum 10% amber

Inače, mnogo je praktičnije da otvoriš dnevnik ako se planiraš javljati svako malo. Prvo, biće preglednije nego juriti ovde razbacano šta si sve pisao i pokušavati da se sklopi slika - i biće lakše uočiti potencijalne probleme
A drugo, ne spamaš temu nepotrebno :D

probat ću što više vode

Ne nužno što više, nego zalivati polako da se ceo pot lepo natopi, a ne da se voda samo sjuri kroz supstrat. Neka standardna formula je 1/4 zapremine pota, znači pot od 15 litara, jedno 3~4 litre da uđe u njega je idealno. Ali, opet, zavisi od mnogo faktora: veličina/starost biljke, drenaža/nabijenost supstrata, itd

Eto, razmisli o tome :)
I sretno do kraja

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.269
4.305
188
43
trihomi prozirni
Za to ti treba mikroskop,koji je preko kineza 10 - 15 € ,ili gledaj pistile,to su ti one dlacice koje su u startu bele,one menjaju boju u natandzasto do braon,kad vidis da nema vise belih,tj kad su svi nandzasti,bez braon,tad je kasno) ,onda je tu negde spremna za berbu, ali najtacnije je gledajuci trihome.
Postoji i tema o tome kad ubrati cvece,slikas lepo izbliza par cvetova i javi se nekoliko ljudi sa misljenjima,fotke su obavezne,da se vidi cvet sto bolje i blize , cisto da imas i drugo misljenje ako vec ne posedujes mikroskop,veruj da je vredno ulaganja.
I kao sto kolega @Wendigo kaze kroz par growanja nadji svoj vajb kako hoces da te vozi, ja licno gledam da imam pola amber - pola mlecno bele. Po meni je idealno tako, a ti smanji amber ako se plasis zakucavanja. Samo to dosta zavisi i od karakteristika vutre ,indika nabija u kauc i tera te da pojedes sve iz frizidera,dok sativa tera na zezov,pricu,zaludjivanje,neki rad itd. A imas i hibride sa pola-pola kao Wajt Widov,pa osetis od oba,ili pak neke druge postotke gde preovladjuje jedna od ove dve. Srecno

JJK

08.04.2019
57
69
18
Cao ljudi,kratko pitanje . Da li bi trebalo da se zabrinem zbog ovakvog lisca na biljkama ? U pitanju su NL autofloweri stari 40 dana ,oko 2 nedelje su u cvetanju . Poslednji put zaliveni sa 15ML plantele cvet,pre toga cista voda+slavol 20ml. Nahranjene pre 2 veceri,danas primeceni promene na listovima. Preventivno sam skinuo tih par listova sto su izgledali polu mrtvo. Da napomenem jos da su takvi listovi samo na autosima ,fem Ak nema niti jedan list u takvom stanju .
IMG_20240813_221730.jpg IMG_20240813_221803.jpg IMG_20240813_221822.jpg

Poslednja izmena:

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Ne treba da brine,ali za listove na dnu biljke,ne čo cijeloj biljci. Ne možeš. Skinut lišče,pa oslikat i postavit pitanje. Slično se dešava kad korjen popuni pot,vani je 40°+,korjen trune i to u početku list kao da hrđa,dali mu locka kalcij,a onda sve ostalo ne znam. Koliki su ti potovi,koliko vode piju?
Ako si prvi put dao Plantellu,a prije toga samo Slavol,onda je gladna. Teško je ovako čupat važne informacije....
Normalno je da pokoji list dobije fleku, pogotovo drugu polovicu cvata,ali ne ovako,gdje je list doslovno posisan. Kad su bezopasne fleke,večinom se radi o svjetlijim listovima,ne ovako.
A pričekaj još dok neki oudoor uzgajivač ne vidi,ali to nije normalno,jer si i skinuo dosta takvih listova,a uskoro ih nečeš imat. Jbga,za oudoor treba veči pot, najviše radi vručine,a kad korjen ode preko 30° šta misliš da se dešava!?

JJK

08.04.2019
57
69
18
Ne treba da brine,ali za listove na dnu biljke,ne čo cijeloj biljci. Ne možeš. Skinut lišče,pa oslikat i postavit pitanje. Slično se dešava kad korjen popuni pot,vani je 40°+,korjen trune i to u početku list kao da hrđa,dali mu locka kalcij,a onda sve ostalo ne znam. Koliki su ti potovi,koliko vode piju?
smart potovi su 27l ,zalivam svaki drugi dan sa po 6l obe biljke . hranjene svako drugo zalivanje sa 15ml plantele ,mozda da pojacam plantelu nzm. do sada zalivane 3x sa plantelom cvet a u cvetanju su oko 14 dana

• Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
To mi se čini ok,ajde pričakaj danas če ti sigurno netko javit,ja nisam radio sa Plantellom,ali ako im na 6L stavljaš 15ml,rekao bi da je to dosta malo,ali nakupljuju se soli,jer se zemlja brže suši. Od previše hrane nije sigurno,a vidim da kreče odozdo,što bi moglo biti premalo hrane!

Ono što če im pomoči,pokri potove sa nečim bijelim,da su što manje izloženi suncu.

JJK

08.04.2019
57
69
18
To mi se čini ok,ajde pričakaj danas če ti sigurno netko javit,ja nisam radio sa Plantellom,ali ako im na 6L stavljaš 15ml,rekao bi da je to dosta malo,ali nakupljuju se soli,jer se zemlja brže suši. Od previše hrane nije sigurno,a vidim da kreče odozdo,što bi moglo biti premalo hrane!

Ono što če im pomoči,pokri potove sa nečim bijelim,da su što manje izloženi suncu.
moguce da je hrana posto zalivam flasama ,pa zalijem prvo 4l ciste vode pa onda 2l cveta

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Ja bi onda rekao da je gladna,jer to su znakovi gladi. Kad imaš sve pokazatelje,fosfor,dušik i kalij, slobodno pojačaj,samo ne pretjeruj,vratit če se ona. Još če sigurno netko nešto nadodat,pa kad ideš zalit,pojačaj doze i ovako kako ti zaljevaš,nije baš najbolje....stavi litru vode i pričekaj da upije ,zapali jednu i onda im polako sipaj,da što manje curi van.
Biti če to ok!

Kad po cijeloj biljci krenu fleke i još se dodatno brzo suše,to je problem. Kad krenu donji,stariji fun listovi gubit boju,pa tek onda se sušit,to je u cvatu normalno. Manje dušika biljka treba,a vuče ih izbtih listova i to je normalno. Oguglaj si pokretne i nepokretne elemente,biti če ti lakše odredit problem ubuduče. Kad po cijeloj biljci krenu fleke,to su nepokretni elementi,jer se manifestiraju tamo gdje ih biljka povuče,na novom izrastu i sl. Kad je dolje ,to su pokretni,oni prođu kroz biljku u stacioniraju se u tim donjim listovima.

Poslednja izmena:

JJK

08.04.2019
57
69
18
Da ,iscuri bas dosta vode jer je smart pot pa bezi jako brzo voda na sve strane ne samo na dnu. Nista ,sutra uvece je hranjenje pa cu pojacati na 25ml po biljci .

• Sviđa mi se

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Kad je zemlja suha,voda se odbija od nje,isto kao kad kap vode padne na roštilj,pa ne ishlapi odmah,ista stvar se dešava sa zemljom. Ja usipam pola litre do litru na sredini,onda za 15 minuta lagano dodajem....ali tebi se zemlja puno jače osuši. Zaljevaj polako,ja čak mislim da je i radi toga došlo do ovoga. Ne dobije zemlja ravnomjerno vodu,pa korjenje tamo gdje je manje dobila,strunu...
Bitno da si javio na vrijeme,a čim češ postepeno zaljevat,ne znam koliko se možeš zadržavat tamo,ali vjeruj mi,odmah češ vidjet razliku!

Na ovo je Jesam mislila,ali gledao sam druge, nažalost to češ morat sam,ispod listova ostave jajašca koja sišu sokove.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-14-11-06-45-412_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2024-08-14-11-06-45-412_com.android.chrome~2.jpg
    133,8 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:

JJK

08.04.2019
57
69
18
Bitno da si javio na vrijeme,a čim češ postepeno zaljevat,ne znam koliko se možeš zadržavat tamo,ali vjeruj mi,odmah češ vidjet razliku!
pa ne mogu bas dugo da se zadrzavam to stoji ,ali cu zalivati sporije pa cu videti sta ce biti . Sinoc su dobile svaka po 6l vode i slavola pa cemo videti sutra uvece jel ima kakvih promena . uglavnom sutra cu 25-30ml plantele staviti pa zaliti

• Sviđa mi se

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.280
10.325
358
a da nisu neki insekti i bube? na 2. slici se vide kao možda neki tripsi ili neki crvići...pogledaj s donje strane lišća
makni te zahvaćene listove...možda bi trebao tretirati i nekim sredstvom jer izgleda da je zahvaćeno i zdravo, zeleno i mlado lišće
good luck!

• Sviđa mi se

JJK

08.04.2019
57
69
18
a da nisu neki insekti i bube? na 2. slici se vide kao možda neki tripsi ili neki crvići...pogledaj s donje strane lišća
makni te zahvaćene listove...možda bi trebao tretirati i nekim sredstvom jer izgleda da je zahvaćeno i zdravo, zeleno i mlado lišće
good luck!
moram priznati da nisam pogledao ispod lisca ,ali pogledacu sutra . moguce cak i da su insekti ,u kukuruzu su pa ima svega ,od skakavaca do gorila bukvalno . probacu da zalijem malo jacom dozom plantele ,ako to ne pomogne poprskacu ih nekim pesticidom onda.

27.09.2019
13
5
3
30
20240814_195730.jpg pozdrav narode,na kakav nedostatak vam ovo upucuje?rupe od 200+litara,pot h,zadnjih dana pognjojene s plantellom,konjskim briketima i jos nekim organskim mineralnim.mislite da je mozda previse?meni se cini ko manjak N. Svi komentari dobrodosli,hvala!