Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
18.02.2018
36
11
8
36
Da otvorim tendu od boxa onako malo na patent?neznam kako da ju srušim da kupim još jedan vanjski ventilator?dali da ih svaki dan prođem onako pošpricati dobro po vrhovima i listovima sa pumpicom?Malo sam lud sada jer se trudim stvarno ali očito nije dovoljno i bilo bi mi krivo da mi propadne.Još samo nešto do sada sam ih gnojio sa plantellom cvijet ali imam i homeogarden cvijet kojem je npk 3-4-3 a od plantelle je 6-8-8 da nastavim sa plantellom?

• Sviđa mi se
Reactions: TechnoChrome ✌️

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
290
1.083
143
Ne znam sve uvjete u i oko boxa osim ovih par poruka tu sto sam vidio. Nemoj folijarno prskati ako nisi siguran sto radis, na tim temperaturama moze bit jos gore... Ventilator nece hladit, samo ce pojacat cirkulaciju zraka, koji ako je vruc ce bit prevruc ma koliko god ventilatora stavio. Mozda bi nekakav prijenosni klima uredaj pomogao u toj sobi gdje je box (al moras imat ispuh van kroz neki prozor il dimnjak) , pa probaj ubost nesto rabljeno s njuskala, to ce ti u ovako slabo izoliranom boxu sigurno pomoć i sad a i za ubuduce (dobar je i za kontrolu vlage. Sa prehranom isto pazi, sad nije vrijeme da se eksperimentira s hranom i pumpa, nego da se prezivi. Pazi da ima dovoljno vode (ne i previše da se ne kuha u blatu) i da ju dobiva redovno. Voda moze bit hladnija, ali ne prehladna da je jos i to ne sokira. Pazi da je cirkulacija zraka i ispuh zraka iz boxa prema van jaci neko po knjigama kako smo ucili. Neki termostat uguraj unutra kakav god da je, moraš znat uvjete u boxu kad radi lampa i kad ne radi i koja je razlika u odnosu na vanjsku temp pa da znas bar od cega kretat kad su takve mjere. Automati jos manje oprastaju nego fotoperiodne tako da oprezno i nježno. Jbg, kad si tako odsutan nije lako ni sa savrsenim uvjetima i opremom, kamo li ovo kad je i vani nocu 30 stupnjeva, a vlaga na 70+%

turpijant

Aktivan Član
07.06.2015
375
1.452
143
35
Dobijala je do pre neki dan vodootopivo NPK 20 20 20, svako drugo nekad i trece zalivanje.
Sad cekam da vidim kako se razvija situacija. Planirao sam da pocnem 15 30 15 ubrzo. Najvise takvih listova ima ova koja je da kazes usla u cvetanje, ostale sto su i dalje na po kojem pistilu, dosta manje. Jedna skoro i nema.

18.02.2018
36
11
8
36
Da otvorim tendu od boxa onako malo na patent?neznam kako da ju srušim da kupim još jedan vanjski ventilator?dali da ih svaki dan prođem onako pošpricati dobro po vrhovima i listovima sa pumpicom?Malo sam lud sada jer se trudim stvarno ali očito nije dovoljno i bilo bi mi krivo da mi propadne.Još samo nešto do sada sam ih gnojio sa plantellom cvijet ali imam i homeogarden cvijet kojem je npk 3-4-3 a od plantelle je 6-8-8 da nastavim sa plantellom?
IMG_20240822_165303.jpg IMG_20240822_165310.jpg IMG_20240822_165321.jpg IMG_20240822_165327.jpg IMG_20240822_165333.jpg
Ljudi možda netko vidi dok sam još kod njih,i druga je počela žutiti,neznam šta se zbiva jel nečega previše tipa gnojivo i voda ili fali nešto,zemlja je vlažna još dosta sada a zalio sam u utorak.

Slika broj 2 ova iza lijevo jel ona umrla dali da ju mičem,mislim da je problem previše vode sa njom bio jer je slabo propuštala vodu pri zalijevanju jedina naspram drugih, njoj sam jedinoj maknuo vrh prije cvetanja pa je možda tražila manje vode,mislim da joj je bilo previše vode i gnojiva,dali dobro mislim?da ju pustim još samo da joj smanjim sve?nekako mi je i miris loš u boxu naspram prošlih sađenja.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Znaš što se tebi dogodilo? Oh lock,jer si davao pune doze gnojiva,a zemlja suha,nakupilo se soli i gnojiva,a sad kad si pošteno zalio EC je otišao u nebo i dogodio se ph lock,ali i da nije spalilo bi ju do kraja!
Probaj flush odradit,jbga ne znam koje gnojivo daješ,jer recimo za Hesi,treba stavljat p.zyme(enzime)koji čiste korjen od soli koje ostanu nakon što biljka absorira gnojivo!
Ako je organsko,druga je stvar, koliko informacija daš,ne možeš dobit više odgovora za nešto što ne možemo nikako znat!

@satarush ,ako je u pitanju dupli board sa HLG 240 48AB driverom,to su lm 301b diode,ja ga držim 60+cm ,a u vegetaciji metar i više u početku. LED svjetla čim se upale na min,daju dovoljno fotona za ranu vegetaciju. Diode su preblizu,a jake su i to je problem. Još ako su na driveru odvrnuli na lo rupi na max,a nešto mi govori da su obje rupe na driveru na max,to di pogledaj,jer onda ni voltaža ne valja,kad si na slabijem cca 20%,
LED je drugačiji od žarulja...
Skoro svi ga rokaju prejako,jer je netko rekao da može do 1000ppma,a koja biljka,koji starain to kao da stave u drugi plan!
I kad čujem da drže panele na 20cm :fuck: i ruku peče na toj udaljenosti:)

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: satarush
18.02.2018
36
11
8
36
Oprosti u pitanju je plantella cvijet i dajem 10ml svako drugo zalijevanje,neki put i dva zaredom.Imam kući i homeogarden cvet da njega radije za drugu sadnju?Znaći da ne dajem gnojivo više niti jednom do kraja ili samo ove dvije što se suše?Cca do kraja još 3 tjedna imaju?Ove druge dvije desno bolje izgledaju ali vidim da je i ova na slici 4 isto počela po rubovima.A ova najveća mi ide preblizu lampi naspram drugih.Joj ova sadnja je puna problema biti ću zadovoljan ako išta bude valjalo čini mi se.Zbog vaše pomoći pametniji za drugu,hvala vam svima.
Lampa je hps 250w

Poslednja izmena:

Crazy Smoke

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
18.05.2010
685
6.620
233
zemlja je vlažna još dosta sada a zalio sam u utorak.
Koliki su ti potovi?Koliko litara?Ritam zaljevanja mora bit svaka 2,3 dana ako su uvjeti dobri u boxu,još je ljeto i brže se suši.
Kolika ti je temperatura pošto hps grije pošteno,a vani su opasne temperature?
I na kojoj visini je hps od biljaka?

Ovo ti ne može bit od plantelle ako ide jednom hrana jednom voda,takodjer bi trebao razmislit o nekom dodatku fosfora i kalija u drugom dijelu cvjetanja jer je teško završit grow samo s plantelom cvet.
Zaustavi ovo prskanje listova pod hitno jer se to nikako ne radi u fazi cvjetanja,riskiraš plijesanj bezveze,a to što kažeš da je miris slab,to je zbog visoke temperature u boxu,terpeni nestaju.
Uvijeni su listovi,vjerovatno kombinacija visoke temperature i prezaljevanja,gore ti bude suho a dolje ostane vlažno i eto problema.

18.02.2018
36
11
8
36
Potovi su 15l ,inače zalijevam svaka tri dana a neki put put svaki četvrti dan,većinom svaki treći,svakoj dam 1.5l vode + gnojivo 10ml i onda malo pričekam i ako ne puste vodu u tanjurić raspodjelim još 3l na njih četiri.Zadnja četiri zalijevanja sam tako.Reci slobodno još putem gdje griješim.Terometar moram kupiti pod hitno imao sam ga prije pa mi je krepao a i dok sam ga imao nisam mogao previše utjecati na temperaturu unutra, jedino da otvorim box malo na patent ako je pretoplo?Hps pokušavam držati na 30cm od vrhova.Šta bih još mogao ubaciti kao dodatak fosfora i kalija i kada da to dajem i koliko?Prskanje zaustavljam 100% nisam znao da to ne paše.Uvijeni listovi ovo što si zadnje napisao je vjerojatno da.

Crazy Smoke

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
18.05.2010
685
6.620
233
Povećaj zaljevanje na minimalno 3l svakoj,preporučio bi i 4,zaliješ s bocom od 2l,pričekaš da popije pa daš još 2l.
Ključ je u sporom zaljevanju,što sporije zaljevaš to bolje,izbuši rupe na čepu sa malim ekserom i tako zaljevaj,da ide sporo.

Hps ti stoji extremno blizu i to ti je primarni problem + (visoka temperatura) LED rasvjeta se drži na toj visini,digni to na 50ak cm od najviših vrhova i pošto ti je ova jedna otišla skroz u vis,podmetni nešto ispod drugih da budu sve u visini,tipa neke stolice male,gajbe piva,stiropor ili nešto.

Jbg bez termometra nemožeš ništa,moraš znat kakve uvjete u boxu imaš,a ovo što pitaš za gnojiva šta bi mogao uzet,preporučujem da se držiš za početak cijele palete nekog proizvodjača,npr hesi,gdje dobiješ sve u paketu i gnojivo za vege,cvijet,enzime,booster,pk+,aminokiseline..sve što ti treba i rezultati ce bit puno bolji.

Sumnjiva mi i ventilacija,ne vidim nigdje vent da puše po njima,nadam se da imaš turbinu na ispuhu,upuh može bit pasivan..
Ja sam sa led lampom koja dosta manje grije od hps-a vodio borbu ovo ljeto sa temperaturom,morao sam kupit prijenosnu klimu,mogu mislit kako je onda kod tebe,uništi ti to cijeli grow.

18.02.2018
36
11
8
36
Ok probat ću što sporije zalijevati i lampu ću dići još malo koliko mi dozvoljava box već sam pri vrhu.Ispod ove što je najviše izgorila sam već stavio dva lonca jer je bila puno manja od ostalih pošto sam joj skinuo vrh prije cvjetanja jer je krenula kao da će biti velika,a na kraju je ova druga otišla u vis.Probat ću ubaciti nešto ispod ove druge dvije,strah me da će onda 3 biljke biti preblizu lampi,sada je samo jedna. Hesi pack soil bi naručio onda preko hempatie jesi na to mislio?Vidim da ima tamo nekoliko bočica u paketu valjda ću se snaći sa svim tim,piše valjda na svakoj kako dozirati.Imam jedan ventilator koji puše po vrhovima unutra,jedan koji upuhuje vanjski zrak mislim iz sobe(koji nije baš kvalitetan,nekako je ustajao) i turbinu kako kažeš koja ispuhuje van zrak iz boxa preko cijevi.Sutra idem opet kod njih pa ću slikati ponovno i ventilatore i potove.Do sada mi je svaka berba bila ok, barem meni.Za ono koliko bi uložio dobio bi super.Ove sadnje od 7. do 9. mjeseca bi znale biti malo problematične zbog temperatura ali nikad ovako.Kvaliteta je svakako uvijek trebala biti bolja ali to vjerojatno jer sam koristio slaba gnojiva pretpostavljam.Količina bi bila cca 30-60 grama iz biljke.I hulkberry bi imao baš dobar efekt prava sativica. Promjenio sam jedino gnojivo.Prije sam uvijek sa homeogarden list pa onda homeogarden cvijet.To je nekakvo bio gnojivo.Samo što jako brzo počnu cvjetati tako da bi dobile samo dva ili tri puta dozu za list i već bi počele cvjetati i onda bi polagano počeo davati gnoj za cvijet.Sa ovom sadnjom sam krenuo samo sa plantellom cvijet kad su počele cvjetati,za list im ništa nisam davao.

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.967
356
jedan koji upuhuje vanjski zrak mislim iz sobe(koji nije baš kvalitetan,nekako je ustajao)
Biljkama treba konstantan dotok svežeg vazduha, zapravo CO2 - vezuju ugljenik za vodonik iz vode i same prave šećere, tj biomasu
Ideš lošom stazom (svi smo tako u početku, nažalost) zato što misliš da je đubrivo ono od čega rastu, đubrivo je tu da pomogne celom procesu da se odvija brže i jače.
Tri apsolutno glavna "nutrijenta" su ti svetlo, voda, vazduh, i četvrti - parametri growa (temperatura/vlažnost)
To kad dovedeš u red, tek onda pune doze đubriva imaju smisla.
U lošim uslovima i najskuplje đubrivo za kanabis neće doneti Bog zna kakve rezultate, sve i da uzmeš onih 50 boca Advanced Nutrients :D
U odličnim uslovima i Plantela može dati solidne rezultate

Ajd sretno do kraja!

18.02.2018
36
11
8
36
Trudim se zračiti stalno stan i otvoreni su prozori ali nisu grilje,stan i nije baš mali ali je mala sobica gdje je box i vrata su napola otvorena da ne probija svjetlo,inače je zrak kvalitetniji ali ovaj 8. mjesec ma čak i skoro cijeli 7. mjesec su bili užasno topli i osjeti se, neznam dal bi čak sve zatvorio imam osjećaj da bi temperatura bila manja ali bi zrak bio još lošiji.Hvala ti trebat će mi sreća.

Poslednja izmena:

Crazy Smoke

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
18.05.2010
685
6.620
233
Ovaj što ti je na "upuhu" stavi ga unutra da puše po biljkama,na najjaču brzinu i poskidaj ovo spaljeno lišće da možeš pratit za dalje hoće se širit,valjda će i ove temperature ići malo dolje jbg..sretno i da izguraju do kraja.

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.967
356
Šta da imam dva ventilatora onda unutra što pušu po biljkama a upuh da bude pasivan?
Ja bogami jedan iznad krošnje, jedan (ponekad i dva, zavisi od gustine krošnje) ispod :)
Plus intake i outake
Svaki list na biljci se mora mrdati, ne treba joj bura naravno, ali blagi povetarac da mrda svaki list - tek milimetar/dva od površine lista dolazi do razmene gasova/ transpiracije. I to list brzo potroši.
Bitno je pozicionirati ventove da vazduh prođe kroz ceo box. Nije nemoguće da ti turbina povuče pre nego što svež vazduh stigne do ćoška gde je ta biljka spaljena, možda se ona sve vreme kupa u ustajalom vazduhu - ako ti je upuh na istoj strani gde i ispuh, i pogotovu ako su jedan iznad drugog, to je gotovo sigurno slučaj
Moraju ići dijagonalno jedan od drugog, da znaš :)

Sretno u nastavku!