Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
05.04.2023
12
21
3
29
Kolega Tihi bilo bi super kada bi mogli pronaci negde za kupiti lupu koja uvelicava 40x, 45x onda bi verujem za neki normalan novac ( da se tako izrazim) sebi olaksali posao , a kako sam ovde od jednog clana procitao najcesce prerano skidanje dovodi do pitanja kasnije "zasto moja vutra ne radi to sto ja od nje ocekujem " .
Razumijem sta zelis rec,nije problem kupit to i pogledat,ali npr ovi pistili su promjenili boju u smedju i osusili se to bi kao trebao biti znat da je gotova?
I da kupim treba mi netko da me uputi i da mi kaze je li gotova ili ne,tj na sta trebam obratit paznju,pa sam da ne kompliciram vele uslikao i pitao je li gotovo,ipak je ovo tema gdje pitamo za pomoc.

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
290
1.083
143
@Tihi94 poslusaj čovjeka i nabavi lupu/mikroskop 40-50x, ima ih povoljnih, ima i s mogucnosti da ih nakacis na kameru pa tako uslikas.
To sto su pistile posmedile ne znaci ništa, i trebaju posmedit sve, jos je to rano... Kad nabavis lupu primakni cvijet i vidjet ces trihome, kao male prozirne gljivice, to je ono sto je ljepljivo, to je ono sto gledas i sto cekas da promijeni boju. Uvijek mozes pitat za pomoć i uputit cemo te, al iz ove slike nemamo nista. Najgore od svega ti je ulozit trud, vrijeme, titrati oko njih mjesecima i onda skinut prerano (ako bas ne moraš)...

Сјај

Oбаока оkа око
Poznanik Foruma
27.11.2015
941
5.997
233
Шчбћа
05.04.2023
12
21
3
29
@Tihi94 poslusaj čovjeka i nabavi lupu/mikroskop 40-50x, ima ih povoljnih, ima i s mogucnosti da ih nakacis na kameru pa tako uslikas.
To sto su pistile posmedile ne znaci ništa, i trebaju posmedit sve, jos je to rano... Kad nabavis lupu primakni cvijet i vidjet ces trihome, kao male prozirne gljivice, to je ono sto je ljepljivo, to je ono sto gledas i sto cekas da promijeni boju. Uvijek mozes pitat za pomoć i uputit cemo te, al iz ove slike nemamo nista. Najgore od svega ti je ulozit trud, vrijeme, titrati oko njih mjesecima i onda skinut prerano (ako bas ne moraš)...
Ovaj odgovor sam cekao,hvala puno !

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
290
1.083
143
e ljudi, opet ja, u osmom tjednu cvjetanja, ovi donji cvjetovi kod strawberry lemonade mi bacaju bas nenormalno puno sjemenki, kod ovih glavnih budova to nisam primijetio. ne vidim bananice, al sjemenki dole ko u prici...
Samo nek ude u zapisnik da nakon ovog posta do susenja je bila svega pokoja sjemenka uglavnom u donjim cvjeticima biljke, iznikli nakon lolipopanja, izgleda da sam ih "samo" stresirao s light leakom. Ne znam dal sam na strawberry lemonadeu nasao vise od 5-6 "bananica" do kraja growa, moguce da i to nisu bile bananice nego pocetak cvijeta al sam ja svejedno čupao ako mi je bilo sumnjivo. Muških cvjetova i polen sackova nije bilo uopce.
Glavni budovi su ostali bez sjemenki do kraja growa, jedna biljka je jos uvijek unutra u 18. Tjednu cvjetanja, bez ikakvih bananica i sjemenki.
Prezadovoljan sam s odlukom da guram do kraja i nakon pojave tog nemalog broja sjemenki na donjim grancicama. Budovi su se debljali i sazrijevali sve do kraja skidanja brve biljke ( strawberry lemonade 13 tjedana cvjetanja) a bogme nikad bolje ne izgleda i ova koja jos nije gotova.
U ovom slucaju nije vrijedilo ono da nakon sto se pojave sjemenke, da ubuduće biljka troši svu snagu i energiju koju dobiva nutrientima na proizvodnju sjemena.

Ovo sve pisem jer kad sam se ja susretao s problemom, na masu mjesta sam naisao na preporuke da cupam, da nece bit nista od toga, da je sve kontaminirano, da ce bit nepusljivo, da nece bit novih trihoma ni cvjetova. Bilo je i par ovih da se gura do kraja, osobito u kasnoj fazi cvijeta i dok jos nema jasnih naznaka, puknutih polen sackova i slicno. I jedni i drugi mogu biti u pravu, ali evo iskustvo iz prve ruke da u poodmakloj fazi cvjetanja, sjemenke ne moraju znacit bacanje ili pretjeranu zurbu sa ranijim skidanjem.

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
290
1.083
143
Vezano je za problem koji sam imao i koji je visio u zraku pa sam se osvrnuo na situaciju i kako je zavrsilo. I sam sam citao postove u starim i neaktivnim temama, pa mozda neko naide i na slican nacin na ovaj moj.
Kako si ti tocno doprinio ovoj temi s ovim upisom?

• Sviđa mi se
Reactions: mulak

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
@Tihi94 ,ako imaš bolji mobitel,oslikaš sa zumoom koliko možeš,da je slika izoštrena i onda tu sliku uvečaš. Ako i ne vidiš trihome,vidjet češ dali su mutni ili ne.... Lupa nije najbolje rješenje,jer nema svjetlo kao mali mikroskop,a to puno pomaže!.

• Sviđa mi se
Reactions: Tihi94 and satarush
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Znači ovako:

- Northern Lights Autoflowering od RQS
- 15 litara Jupol kanta
- Plantela Balkonia Cvet gnojivo
-Outdoor

Nikakav trening, samo iz čašice kada je malo ojačala prebacio u jupol kantu i ostavio vani.
Kada je procvjetala zalijevanje svaka tri dana - 5 litara čiste vode, pa onda četiri litre pomiješane s 30 ml. Plantele Cvet i tako naizmjenično.
Dok je bila u fazi vegetacije, samo sam davao vodu.
Posjekao sam biljku u 12 tjednu od ubacivanja sjemena u zemlju i dobio 80 gr. suhog.
RQS kaže da se može dobiti i do 200 gr. suhog.
S obzirom da joj nisam titrao, trenirao je, puštao Mozarta, da li je ta količina realna?

18.02.2018
36
11
8
36
E da mogu to bi ja i radio,nisam u mogućnosti,zalijem i gibam,hvala na savjetu.Nemam ti čak ni termostat u boxu tako da ne znam,ali svako ljeto je isto i bude ok samo što mi nije baš neki efekt tog green gelata koji sam imao sadnju prije ove,krivo sam napisao unutra je sada hulkberry automatic.Ubacio sam u nedjelju mrežu unutra ,dao vode sa gnojivom pošpricao malo sa vodom i pomolio se.
Evo samo da se javim,znaći dobro si rekao problem je bio premalo vode,svaka tri dana 1.5l vode svakoj na uvjete vani od 35 stupnjeva nije dovoljno,sada im dam 1.5l svakoj i još 3l raspodjelim na njih četiri. IMG_20240810_202355.jpg

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Može pomoć, dali su ovo mineri u pitanju ili? Ovaj veliki list i mali do njega, izgleda mi pojedeniPogledajte prilog 513710
Svaki list slikaš pojedinačno,tako ti nitko ne može pomoči. Donji listovi blizu zemlje, uvijek imaju fleke,a ovako nečeš nikad naučit,ako češ svaki dan pitat . Ispunio si temu ,naučio nisi ništa....
Bitno da rastu, muska ili zenska nije bitno obje se daju iskoristiti:D
Nemaš od muške ni za dim,osim ako ih ne sadiš iz gušta. Kao i u pravom životu,muški su tu samo da oplode i piče dalje:)
Screenshot_2024-08-11-09-25-24-117_com.android.chrome.jpg ovako ti izgleda muška biljka,nema vrhove nego kalikse pune peludi(u stvarnom životu smo puni nečeg drugog),kad korjen ispuni pot,pokazat če ti spol. Spol mogu pokazat puno prije prebačaja,kad imaš regularne sjemenke aka iz pisa. Ostaviš ih u malim potovima(čašama) i čim korjen više nema mjesta,biljke pokaže spol,jer po njoj je vrijeme za cvat!
Kolega Tihi bilo bi super kada bi mogli pronaci negde za kupiti lupu koja uvelicava 40x, 45x onda bi verujem za neki normalan novac ( da se tako izrazim) sebi olaksali posao , a kako sam ovde od jednog clana procitao najcesce prerano skidanje dovodi do pitanja kasnije "zasto moja vutra ne radi to sto ja od nje ocekujem " .
Pa lupa košta 5€ ,koliko jeftino bi bilo prihvatljivo?
Mikroskop kod nas je 100kn,znači oko 15€,povečava 100ך
A ova lupa na Temu ne košta ni euro,70centi tu negdje 17233616329871038829468411076611.jpg ,a mikroskop 3€,nekad 4€,čekat čemo crni petak,spuste i na 2 €
Pravi mikroskop 20-500× uvečava, košta 30€ ,
Posjekao sam biljku u 12 tjednu od ubacivanja sjemena u zemlju i dobio 80 gr. suhog.
RQS kaže da se može dobiti i do 200 gr. suhog.
S obzirom da joj nisam titrao, trenirao je, puštao Mozarta, da li je ta količina realna?
Šta vi pušite??
Pa mogao si dobit i 15g,tako da ovih 80g čim si postavio ovakvo pitanje,nisi dobio ni 30g,a 200+ grama se može dobit ako su uvjeti kako treba. Čim očekuješ ono što piše na pakiranju, čisto sumnjam da si joj dao ikakve uvjete,samo s time da si ju držao u čašici,gdje automat krene u cvat,kad korjen popuni čot ili tu čašicu. Kod automata to može aktivirat cvat,ti ju presadiš,ona strecha i koliko strecha,toliko dobiješ. Za automata si puno dobio,uzevši u obzir znanje,uvjete, rasvjeta i dr.
Nemoj me krivo shvatiti,ja iz tog razloga ne volim automate. Foto biljke če vam dat puno više mjesta za greške,dok kod automata toga nema,a i jačina nije ni blizu! (Barem ono što sam ja probao)

Poslednja izmena:
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Nemoj me krivo shvatiti,ja iz tog razloga ne volim automate. Foto biljke če vam dat puno više mjesta za greške,dok kod automata toga nema,a i jačina nije ni blizu! (Barem ono što sam ja probao)
Ništa ja tebe krivo ne shvaćam, jasno mi je da biljci ni približno nisam omogućio one uvjete koji su bili potrebni, jedino me tješi količina trihoma na njoj.
Imam još daljnje dvije koja je svaka dala po 60 gr. ali me bilo blam to napisati, pa sam se došao lupati u prsa s ovom šampionskom, od 80 gr.
Nije za pušenje (ne pušim već godinama), već je za RSO, ali imam zasađena i tri fotoperiodika, pa se nadam malo većoj količini.
Danas kuham ulje pa ću vidjeti koliko će dati.

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.269
4.305
188
43
@Yesplease kolika ti je zapremina potova-saxija ,1/3 ukupne zapremine zemlje npr 10L semlje-supstrata,potrebno ti je cca 3- 3,3 L vode. To znaci da je pravi tajming za zalivanje,a to je prava kolicina. Zalivaj polako,kad je zemlja presuva zna da samo propusti vodu u tanjiric,sacekaj 15 min povucice to,ako imas rupe na dnu (koje su obavezne). Nastavi sa zalivanjem da stane 3L u pot od 10L. I vidim da nemas ventilator ni jedan,zasto i kako?
@Aragami kolicine koje pisu na pakovanju su tu da bi ti kupio seme,a oni su dobili priblizno toliko bas zato sto su ih titrali u fulu. Znaci vrhunski supstrat,trening pod obavezno,idealna temp.,vlaga i svetlo. Ima negde pise da daje od -do . Najmanje daje 50ak gr ,skoro svaki autos,ali moras i njemu da obezbedis osnovne uslove za rast i cvetanje. Nadjoh ja autos gde pise da daje 750g,a prostom logikom je to nemoguce,mada cu da probam::listomahanje:: u nadi da mi da bar 200g.

• Sviđa mi se
Reactions: Aragami
18.02.2018
36
11
8
36
Točnu zapremninu neznam,zaboravio sam već pred dosta godina sam kupovao vaze ali nisu premale,a ventolatore imam,jedan vanjski i dva unutarnja.Nisam nikada imao termostat jer kako god da je ne mogu utjecati previše,godinama im je ok bilo tako ali ja znam da može i bolje zato sam lud,više će me mučiti ova naprijed desna koja je puno veća od drugih ali uvijek tako kao za inat jedna mora.Ovoj iza lijevo sam odrezao vrh prije cvjetanja i ta super se deblja.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.838
358
Ja sam 3,4 puta stavio automate i meni svi odu ,tj budu čak preveliki.
Dark devil auto ukucaj možda sam i dnevnik otvorio,tko če ih pamtit....
Mislio sam ih držat u 60ki(60×60×180) ,ali jedan nebi stao,kamoli dva. Morao sam ih prebacit u 120ku...
IMG_20230412_124106.jpg Možeš ti njih presadit,ali onda ne smiješ dopustit,da se korjen raširi u početnom potu,jer kod foto biljaka se dešava da pokažu spol,dok automati krenu u cvat. Na YouTubeu neki tvrde,da autoflover biljke nemaju vegetativnu fazu,zato piše from seedeling to harvest,ali to je još podvojeno mišljenje. Oni imaju 5-10% ruderalis gena,koji mu daje da cvate na 24/0 ako treba,jer tako rastu u prirodi,tamo Rusija,Prusija gdje su 6 mjeseci dani ,pa 6 mjeseci noči. Ja mislim da je to i razlog što imaju slabiji high.....
Čak mislim da ima dnevnik,dali smo im imena..... IMG_20230416_152021.jpg
Riđa je dala preko 150g, nažalost ja ne važem,to mi je najmanje bitno. Naravno,ne kažem da volim dobit malo,ali kad su staklenke pune,rađe bi kvalitetu. Znam da mi u največu staklenku stane 150g,pa po tome odprilike mogu procjenit,inače bi rekao 15ak šaka,to je moja mjera:)
A druga je sigurno prešla 200g ,jer mi je trebalo više staklenki,jer su joj bili baš debeli i tvrdi vrhovi IMG_20230406_130316.jpg IMG_20230406_130323.jpg IMG_20230405_145511.jpg
I riđa mi je bila ok za pušit,debelu sam pretvorio u ulje,tako sve valjaju:)
Stavi Moby dick od Silent seeds u 25L pot i ide debelo preko 200g,njima dosta znači veličina pota...

Prilozi

• IMG_20230411_132528.jpg
    IMG_20230411_132528.jpg
    455,2 KB · Pregleda: 10
  • IMG_20230411_132610.jpg
    IMG_20230411_132610.jpg
    393,3 KB · Pregleda: 8

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.269
4.305
188
43
@Yesplease to je bitno kao i zalivanje,dal znas koliko si zemlje kupio tj utrosio na 4 pota? Za autose sve ispod 15l ne daje nista specijalno. Ja sam godinama radio u 10L i nikad nisam presao 40g,bilo je cesto i manje od toga. Ne vide se ventovi,ali bi oni trebali da duvaju ispod cvetova,da mesaju vazduh da se ne nakupi svasta ,a takodje ttebas i jedan jak da duva po vrhovima,da se njisu,da ih hladis,zato trebas znati temp,a i vlagu,5€ sve i to najskuplje. Mozda mozes i spustiti svetlo,ili ga pojacati,ili pak da ga smanjis da se ne prze.

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Moram da se izvinim svim ljudima koje sam sa svojim losim recnikom da tako kazem "ubacio u pricu" , jer zapravo ja indijanac kad sam napisao lupa totalno sam u svojoj glavi podrazumevao i led svetlo na toj "lupi" .
Ja ovde dodjem da citam i pokupim odgovore na probleme , pokupim kakve probleme sve covek moze dobiti , nikako ne da bi ja davao dublje savete . Eto htedoh u naletu napisati Kizimizi za mikroskop ,jer reko toliko sebi smem dozvoliti , ali definitivno treba samo da citam :)

• Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0 and Igorče