Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
14.05.2024
6
5
3
25
Doubl kush cake automatic 7 tjedana u cvjetanju dosao sam sa godisnjeg nakon 3 tjedan biljka je bila prepuštena sama sebi sada izgleda ovako sta mislite ostavit jos par danaa ili ne?? Inace cvjetaju od 7 do 9 tjedana

Prilozi

• IMG_20240728_185308.jpg
    IMG_20240728_185308.jpg
    404,7 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20240728_181421.jpg
    IMG_20240728_181421.jpg
    685 KB · Pregleda: 46
  • IMG_20240728_185303.jpg
    IMG_20240728_185303.jpg
    457,1 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20240728_181421.jpg
    IMG_20240728_181421.jpg
    685 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20240728_185308.jpg
    IMG_20240728_185308.jpg
    404,7 KB · Pregleda: 37
  • IMG_20240728_185303.jpg
    IMG_20240728_185303.jpg
    457,1 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20240728_185245.jpg
    IMG_20240728_185245.jpg
    352,9 KB · Pregleda: 53
19.09.2023
14
6
3
34
Ovako ljudi u pitanju je cookies gelato auto od rqs koji je pri samom kraju. Na cvjetovima sam primjetio kako su mali listići počeli postajat smeđi. Isprva me bilo strah da nije plijesanj ali mislim da nije jer se počeli događat i na ostalim od vrha listića. Biljka je outdoor zaljevam je sa 1.5l i jednom dozom plantele cvijet i jednom dozom top maxa od biobizza svaka 3 do 4 dana. Raste u potu u 20l zemlje(biobizz allmix) i okružena je grmljem stoga je vlaga dosta visoka.

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.969
356
@valee sumnjive su mi te fleke po fan listovima, deluje kao da imaš napasnike neke..

@Kizomizo zavisi u kom je stanju koren, ako je već počeo truliti i pojavile se aneorobne bakterije - potrebno je prvo tretirati npr hidrogenom 3% (10ml/L I sa tim se zalije) - imaj samo u vidu da hidrogen ubija sve, i dobre i loše mikroorganizme.
Ukoliko je koren ok, pustiti da se osuši koliko treba pre sledećeg zalivanja (ne barut suvo da bude, to je isto loše)

@Fumar Frenki ja ništa od toga što opisuješ nisam video. Ni braon listiće, ni plesan, ništa.
A može biti da je zbog toga što nisi nijednu sliku okačio :)

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.969
356
@Kizomizo overwater nema šta, ali vidi - tu je svakako suđeno presađivanje čim pre, koliko imaju ti potovi, par litara možda?
Ja lično bih prvo pustio da se osuši supstrat, možda preventivno zalio sa hidrogenom 3% kako ti opisah gore (10ml/L), nije nužan korak, na tebi je - još jednom, pobićeš i dobre mikroorganizme, ali ako presađuješ (a trebalo bi iskreno) - ima vremena da se dignu kolonije opet, a ako koristiš mineralno đubrivo, čak i nije toliko bitno na kraju krajeva

Čini mi se da je loša drenaža zemlje, ne znam koji supstrat koristiš, ali ako treba mnogo vremena da se osuše potovi - tipa 5 dana na tu veličinu biljke i potova (i na ove vrućine) to def nije dobro, pri presađivanju dodaj perlit obavezno
(a možda i grešim, to već ti znaš bolje kakav je ritam zalivanja)

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G and dedeor
22.05.2024
74
159
33
26
@Wendigo zemlja je Canna Terra Proffesional, ovi potovi su 3 Litre i finalni je 24, zaljevam ih svaka 3-4 dana ovisi kako se zemlja osuši, svjestan sam da u Nedjelju nisam trebao zaliti a ipak jesam, počeo sam sam gnojivom komplet BioBizz sa full dozama po tablici, 1:1 jednom gnojivo jednom obična voda, potovi imaju preko 14 rupa na dnu kad ih zaljevam voda ravnomjerno curi na sve strane(jako malo)

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Wendigo

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.969
356
Mislim da će biti sve ok kad presadiš :)
Ne bi bilo loše da pojačaš malo biologiju - Slavol, Zlatna ribica, Syrup Strong, Aminoflex (ili kako se već zove Fitofert-ova verzija), Piranha, Tarantula, Voodoo juice, mikorize... nešto od toga, ipak koristiš BioBizz :)
Ove domaće ako nađeš (Slavol, Syrup Strong itd), znatno su jeftiniji a rade posao super
Ili čak i sam da odgajaš kolonije, imaš kod mene u dnevniku detaljnije za LAB i JMS kulture kako se pravi, lako je :)
A imaš i tutorijale po netu naravno

Ne trebaju ti pune doze odmah, i lično bih izbegao to voda - hrana kod BioBizz, oni i inače preporučuju da se svako zalivanje hrani
To kreneš od npr 1/4 doze (znači 1ml/L) pa povećavaš lagano
Tablice su okvirne pa nisu ovo mašine... svaka ima malo drugačije potrebe u odnosu na uslove u kojima je, veličinu biljke svetlo, vlaga, veličina potova, zemlja....to sve utiče kojom brzinom vuče nutrijente.
Imaš dete od pet godina ne može sendvič ceo da pojede a tovariš ga pečenim volom :D polako bre brate, ne rastu od đubriva.
Više je manje :)

Sretno do kraja!

22.05.2024
74
159
33
26
@Wendigo brate možeš li mi makar objasniti kako raditi sa Vodoo, evo narucio sam ga , prvi mi je Grow, pa su se sve žive informacije izmješale, od djubriva sto koristim je BioBizz(RootJuice,BioGrow,FishMix,BioBloom,TopMax,BioHeaven,ActiVera+CalMag za preventivu)

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.672
11.969
356
Pa piše ti na boci sve :) 2ml/L prve dve nedelje života, i u tranziciji u cvetanje tj za vreme streča, prvih par nedelja
To ti je root expander prevashodno, odlična stvar :thumb:
BioGrow i FishMix su ti jedno te isto praktično, oba su đubriva za vegetaciju, ne moraš oba u isto vreme, ili ako već guraš oba - manje doze (stvarno nema potrebe ja koristim samo FishMix, i bude im i previše), Bloom u cvetanju, ovo sve ostalo tu i tamo - to su mahom biostimulansi, nisu de facto đubriva
Dakle jedino što imaš da su baš klasična đubriva - grow, fish I bloom
I to je to :)

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Kizo kakve je drenaža pota?
Uvijek izbuši par dodatnih rupa sastrane pota,ali skroz dolje. Ne kažem da je to problem koji ju muči,ali kad si sve radio kako treba,a biljka izgleda kao da je žedna,a zemlja je mokra i listovi kruti ,to je u večini slučajeva loša drenaža. Pot ima rupe samo na donjoj strani i ako ima malo vode u tanjuriču,to je kao da ih nema!
Hvala na odgovoru, ja konto da je od svjetla, jer mi ona sama odbacuje non stop donje listove, a ovi gore su samo tako ružno oštećeni...pomislio sam da može biti i od kapljice kondenzata ili nečeg, međutim visoka temperatura i strah su prevladali, pa počela lagana panika :D
Sve u svemu lakše mi je kada čujem da je ok sve od iskusnog growera, uspio sam i spustiti temperaturu na ispod 30 konačno, ali danas opet prži pa za koji dan opet bude 32, al jbg, računam još nekih 2-3 tjedna do kraja, pa od sutra dajem samo vodu sa reguliranim Ph.
Defolaciju sam joj radio već u dva navrata i to onako dosta s naglaskom na donje listove , pa me zanima jel sigurno u ovoj fazi skinuti još koji zdravi list i te oštećene? biljoza danas broji 85 dana, 46. dan12/12.
Nije do svjetla,jer bi ti prvo najviši vrhovi,tj listovi otišli u panđu i lagano žutkastu boju i onda se osuše. A donje listove odbacuje,jer su odradili svoje i večinom kod mineralnog gnojiva,zafali dušika sredinom cvata,a to se manifestira na dnu biljke,jer je dušik mobilan element,pa prolazi kroz biljku i zadržava se u donjim listovima,a nepokretni elementi po cijeloj biljci i novom izrastu. Mada LED može tako spigat biljku,da ne liči na niš....
Slobodno skineš list koji smeta neče to ni osjetit,a pokoju mrlju možeš očekivat,jer biljka kad joj uvjeti to dopuste,više vuče hranjiva,a ako se dogodi da ne može absorbirat preko korjena,povuče iz lista,što je normalno kod svih biljaka.
Uglavnom,bolje pitat pa biti siguran,takvi pune staklenke.
Drugu polovicu cvata če biti sve svjetlija i onda zadnjih 7-10dana daješ samo vodu,tako izvuče svu hranu iz listova i kažu da je blaži dim,tj ne grebe za grlo!
IMG_20240419_101543.jpg IMG_20240417_160520.jpg
Netko odradi flush sa puno vode,ali ja mislim da to nije potrebno,jer kad biljka krene vuči hranu iz listova,pri kraju više ni ne vuče iz zemlje i to se vidi,jer se zemlja sporije suši!
Cannabis je biljka koja nije teška za uzgoj,ali u većini slučajeva sami groweri,vodeči se nekom logikom,kao vitamine daju šumeče tablete,održavaju zemlju stalno mokrom,jer je logično ako ima puno vode neče biti žedna:) pa se jave tu u temu :)
Neke greške rade svi,a neki su par levela iznad....

22.05.2024
74
159
33
26
Evo ovako još jedno banalno pitanje, ali odgovor ne mogu nigdje naći, dali postoji određeni razmak između treninga i zalijevanja? Npr dali se trening radi prije zalijevanja, odmah poslje zalijevanja, 2 dana do zalijevanja ili je nebitan redosljed?

22.05.2024
74
159
33
26
Dali mogu ovoj već LST ili da sacekam još malo? Nekako su mi listovi prenabijeni i teško je izvodivo, defolirao sam samo skroz doljne listove da ne uzimaju energiju a opće ne služe svrsi?
IMG_4473.jpeg

Prilozi

• IMG_4470.jpeg
    IMG_4470.jpeg
    359,3 KB · Pregleda: 14