Ja je uvek okrećem gore, ko na slici u ovoj temi.klica mora ići na dole
Sasvim logičnoInace samo da dodam da mi metoda zvuci logicno.. jer veci dio mase sjemenke je u donjem djelu, tako da sjemenka padne prirodno na zemlju taj dio bi uvjek bio na dnu, a ne spicasti dio. Evolucija se pobrinula za ostalo valjda i prilagodila gravitaciji
To se desi vecinom kad cekas nedesi se nista pa raskopas da vidis jel krenula i to je poremetiKad kupujem menke ponekad ne uspijem sve posadit, pa to posadim iduću godinu. Možda se u tom slučaju dogodi tako nešto ?
Gowam 10-ak god, klica uvek dole i nikada nije bilo problema. Koliko puta sam raskopao zemlju da vidim šta se dešava i nikada nisam zatekao situaciju sa ove slike.Ja je uvek okrećem gore, ko na slici u ovoj temi. Pogledajte prilog 419829
Na gore, čim napukne menka.
Edit:
Sasvim logično
Vjerujem ti, mada sam jednom čekao bez raskapanja a ona izgurala korjen u zrak. Od tada interveniram, i sada, zadnji puta korjen se je izvrtio u osmicu. Krenula je ali jako slabo napredujeTo se desi vecinom kad cekas nedesi se nista pa raskopas da vidis jel krenula i to je poremeti
Tako je, to ne igra nikakvu ulogu...klica nađe put prema svjetlu, kako god pala menka. Ja na to nikad ne obraćam pažnju, samo ubacim menku i nema problema .Ako je seme zdravo, niknuće sigurno, gore ili dole nije ni bitno.
Meni se ipak ispostavilo da je prejako Sunčevo zračenje bilo u pitanjuDali neko zna zašto se dešavaju ove promjene na listu? Zahvatilo jednu biljku. Baca mi na problem kolege @ChiliHead sa dragonom što je imao, a nisam skonto šta je bilo i kako je riješio? Pogledajte prilog 420049Pogledajte prilog 420050
Ne znam da li svetlo moze da proizvede virus,ako je virus onda se prenosi sa biljke na biljku ili sa ruku coveka...Ja bih pre rekao da je mozda do svetla,udaljio sam malo svetlo pa cemo videti da li ima promena.A dobila je i punu dozu fosfora.Mislim da mi nece ugroziti grow jer ima jos 20 dana do kraja,a ne napreduje nesto brzo koliko vidim,po neki list samo.ovako trenutno izgleda:Ja sam nabaso da je tobacco mosaic virus, a kao okidač promjena može biti jako svjetlo.