Ne vidim ja nigde spam, zapravo drago mi jer je odlicno pitanje. Svi ste po malo u pravu, obe strane imaju svoje kako i zasto.
Ajmo redom, koristio sam mix vode sa cesme ec0.5 i iz odvlazivaca ec0.0, dobio ec0.2 i dodao malo h2o2 (hidrogen 3%) da
isperem kokos pre koriscenja, znaci u pripremi, od cega god da su ga buferovali u fabrici-postrojenju. Imam osecaj kao da koriste mineralni calmag i sta vec za buferovanje, a ja sinteticki, i onda se desi da moram da flusham biljke bez veze posle mesec dana, a to je malo smaranje, pogotovo ako ja nisam pogresio jel.
I tu je kraj praznoj/mrtvoj vodi.
Ne koristim je za zalivanje !
Potom sam kokos buferovao sa svezom vodom sa cesme ec0.5 + calmag oko 0.5ec i + revive 0.1ec, ostavio malo da se kokos prosusi, jer ne treba da bude full mokar za presadjivanje. Ukoliko stoji tako dugo i presusi kokos, nafajtam ga sa istim mixom (calmag+grow+voda=1.6ec) kojim hranim jer je pri ruci jel ili zbuckam opet samo calmag (~1.0ec). Tek sada ovakav kokos stavljam u potove i koristim.
Takodje jedan deo ove procedure radim prvi put, tj svaki put probam nesto novo, tako da mogu u brucu da kazem sta radi bolje a sta ne, i zbog cega treba i ne treba gubiti vreme
a tako vec imam i plan unapred sta raditi posle u ovom ili onom slucaju
a opet ni jedan nije pogresan.
Na kraju uzmite u obzir da ne koriste svi kokos na isti nacin i ukoliko pristupite kao soilu i zalivate periodicno na dan-dva-tri, onda ovo treba jos manje da vas brine
E sad dolazimo na ovaj deo sto je bitan. Znaci jeste hydro, ali nije, pa cu reci hybrid, ovo sto radim MultiFeed DrainToWaste Coco, na naski kokoponika
U jednoj posudi su voda i nutrijenti, a u drugoj koren, voda i nutrijenti i odvojeni su, i sta sad ima ovde, a sta ovde od bakterija ?
hidro je u istom ili povezanom krugu
I sad imate izbor
1. RO voda sa bar oko 50ppm jer ni ona ne valja kad je skroz 0.0, u koju bi trebalo da se dodaju bakterije po izboru, jer kako je voda prazna imaju slobodu da se nakote kako dobre, tako i lose
2. Hlor iz vodovoda koji odrzava sve sterilnim + jedna boca manje
Do problema dolazi ako vam je bas jako losa voda iz vodovoda EC preko 0.6-0.7, mada opet ljudi pronalaze nacine da se izbore i sa tim
@Filandendron znaci u pravu si oko ovoga za mrtvu/praznu vodu, samo jedina stvar koja meni izaziva sumnju je kisnica, samo kada razmislim u kakvom okruzenju mi zivimo dosta mi je, a ne kuda je prosao oblak i ko je piskio u koju baru, kroz koji oluk se slila, itd
@Wendigo jeste bitan je pocetni EC, ali kokos malo vise prasta od hydro i gledamo da se prilagodimo sa onim sto je dostupno
@Cyric zapravo kad pogledas sve sto one jedu su neki metali, bakar, magnezijum, gvozdje itd
hlor i karbonati su ono sto ne valja u vodovodu
Za soil ja bi preporucio da probate sa bunarskom, sto dubljom, i koristiti je u sto kracem vremenskom od momenta tankanja.
Fora je da treba da se nastani tolika kolicina da kad ih i zalijete sa cesmovacom hlor ne uspe da ih pobije sve, a onda opet hranite sa secerima, proteinima, itd, da mogu opet da se razmnozavaju
i ili ih dodajete sami po izboru
Slobodno pucajte za detalje, ima ih, al sad se ja osecam ko da sam sebi spamujem
sve je to isto samo na drugaciji nacin