Baš tako Bizzzo . Evo ovako, poslao sam im mail samo nisam mogao pronaći seriijski br. kako mi je kolega Beštija rekao, jer sam mislio da je to otisnuto negdje izvana na paketu, al evo odgovorili su mi pa sad znam gdje se nalazi :
"Hvala što ste nas kontaktirali.
Teško je reći bez pojedinosti. Možete li podijeliti broj serije (otisnut je u aluminijskoj foliji koja zatvara blister unutar kartonskog pakiranja)
Šanse da sa greškom pakiramo su čudne, iako ne potpuno nemoguće. Možda je nešto pokrenulo cvjetanje ili je samo čudan fenomen, iako nemamo drugih izvještaja u tom smislu. Ne možemo zapravo raspravljati o rastućim problemima putem našeg odjela za korisničku podršku, ali molimo pošaljite nam onoliko informacija koliko je dostupno za našu evidenciju incidenata.
Lijepi Pozdrav,
Tim Barneyjeve farme."
Odmah čim dođem doma idem pronaći napokon taj serijski br. pa ćemo vidjet dalje šta kažu .
Jedino ovo mi nije jasno: "Možda je nešto pokrenulo cvjetanje"
Baš sam malo googlao i naišao sam na zanimljivo štivo .
Highlight. A new category of flowering response is reviewed, in which stress induces flowering by a different regulatory mechanism than the one that respon
academic.oup.com
"Prelazak s vegetativnog rasta na reproduktivni rast, odnosno cvjetanje, kritični je događaj u životu biljke. Cvjetanje se regulira autonomno ili okolišnim čimbenicima; fotoperiodično cvjetanje, koje je regulirano trajanjem dnevnog i noćnog razdoblja, te vernalizacija, koja je regulirana niskom temperaturom, dobro su proučena. Osim toga, postalo je jasno da stres regulira i cvjetanje. Različiti čimbenici stresa mogu potaknuti ili ubrzati cvjetanje, ili ga inhibirati ili odgoditi, u širokom rasponu biljnih vrsta. Ovaj se članak usredotočuje na pozitivnu regulaciju cvatnje putem stresa, odnosno indukcije ili ubrzanja cvatnje kao odgovor na stres koji je poznat kao cvjetanje izazvano stresom - nova kategorija odgovora na cvjetanje. Ovaj Cochrane sustavni pregled ima za cilj razjasniti koncept cvjetanja izazvanog stresom i sažeti cijeli niz karakteristika cvjetanja izazvanog stresom iz pretežno fiziološke perspektive." Da ne prevodim dalje jel...