Prije presađivanja sa starosti oko 14 dana mi je krenula gorjet biljka zbog kupove zemlje koja je imala 40-60% udio organskog pa je bila pre jaka i morao sam hitno presadit, a nisam imao za kupit drugu zemlju koja je kvalitetna niti vremena tražit danima ili naručiti ono što preporučuju na forumu pa sam posadio u običnu obrađenu zemlju u mojoj bašći. Zemlja je bila jako sitna i prozračna, znači na zimu pognojena, preštijana, prekopana, pograbljana i mislio sam da će biti dovoljno rahla jer svarno je bila, mogo si ju rukama kopat, a hrana nije problem, imam gnojivo. No nakon 3 tjedna, poslije kiša, zalijevanja, ovog jakog sunca, vremena... zemlja je postala ko beton tvrda i vjerujem da je biljci sad problem jer korjen teško prodire kroz nju. Kod zaljevanja voda se prvo skuplja gore pa tek oda prodre u zemlju, kao da se je stvorila kora u zadnjih tjedan dana. Šta da radim da im olakšam?
Krenila je cvjetat prije tjedan dana, oko 3 tjedna je u toj zemlji, u razvoju ne zaostaje puno, premda znam da je moglo puno bolje, visoka oko 40cm, stara oko 38 dana, radi se o automatiku koji je supertopiran.