Al' baš... Koliko god napredni bili, teško da ce probiti granicu putovanja brzine svjetlosti, pa i ako bi to nekim čudom i uspjeli i došli do nas, sumnjam da bi se krili.Fascinantno mi je da se neka razvijena vanzemaljska civilizacija, sposobna da proputuje medjuzvjezdane distance, skriva od tehnoloski zaostalih homosapiensa, ali zato saradjuju sa njihovim vladama.
Potpisujem.Cvrsto vjerujem da nismo "sami" u beskonacnom svemiru, ali jos cvrsce sumnjam da smo imali priliku da se upoznamo sa vaseljenskim komsijama
Upravo u ovome je kvaka.Ketanje brzinom svjetlosti je prakticno nemoguce. Da je foton samo malo tezi ne bi ni on mogao
A šta misliš o tome da smo mi gosti sami sebi? Možda smo razgulili sa marsa ovamo, jer je tamo "zahladnilo"?A vrlo je moguce da su tu s nama od pocetka, ko kaze da su "oni" gosti.
A kome bi drugome?Teško je danas i nauci vjerovat
Dokazi i služe da ih vidimo, jer ako se kriju onda ni ne služe svrsi.Dokazi su tu samo mi nismo dostojni da ih vidimo
Ovo što govoriš više liči na teoriju zavjere.Nije to sprdnja, nego uvod lagani u nešto što već postoji.
Mislite da i ovo nije neki tip tajnog projekta.
Dobro pitanje , uf a nikom. Nije baš da ti ostane puno izbora.A kome bi drugome
Moja greška , odlutao sam s teme.Ovo što govoriš više liči na teoriju zavjere.
Veze nikakve sa temom i "vanzemaljcima"
I onda su cekali hiljade godina da im robovi-roboti od kamenog doba stasaju do industrijalizacijeNajstariji poznati zapisi su sumerske glinene ploče, a po njima, vanzemaljci su nas napravili kao bioničke robote(robove), da im kopamo zlato. S ovim na pameti, nekako mi je logično da vuku konce iz sjene.
Idemo naravno, pa ih slikamo i komentarisemo im arhitekturu i nivo organizacije na osnovu cega im procjenjujemo inteligenciju, pa ih onda genetski mutiramo sa paukom i kozom da nam pokake resurse.Idemo li mi u amazonu posjetiti termitnjak ?