Piše da su imali 11 stabljika . Što znači 22 kila , pa posle 15 kila zelene biljne mase nalik marihuani. Da su došli mesec dana posle bilo bi još deset puta manje ... ali bi ga svejedno isto osudili . Njima je važno da ŠOKIRAJU i zastraše javnost , da štite zakon iako je nehuman, neistinit i štetan , a za pravdu tek, ko te pita .Da je Huanito imao manju kolicinu trave vjerojatno bi bio oslobodjen. Al 15 kila je 15 kila, a zakon je takav kakav je.
Dok se ne legalizira nazalost ce biti ovako.
Kaže da je sadio kao papriku i da su mu se biljke videla sa ulice .
Ne vredi biti avangarda u ovakvom društvu. Sad će bolest da mu se vrati , ako ga stvarno pošalju u zatvor i za taj postupak neće niko da odgovara.
Tako sam nedavno na jednom gljivarskom forumu videla vest da su tamo negde po Americi uhapsili čoveka koji je imao 750 kila magičnih pečurki . ( jedna pečurka suva je uvek ispod grama težine .. te psilocybe ) Samo iskusni gljivari ili neko ko je gajio gljive, bukovače ili bilo koje zna da je to masa - sa supstratom koji nema realno nikavu vrednost ali je važno sablazniti , šokirati , bombardovati jadnu javnost sa što strašnijim podacima , pa makar bili i neistiniti .. Za te pečurke se stidljivo pojavi poneka vest da mogu da leče mozak , Alchajmer, Parkinson i slično ... ali - skoro besplatno - e to neće da može .. do daljneg .. tj sve dok narod ćuti na ovakve vesti .. jer danas je Huanito na tapetu - a mi ćemo da ostanemo u anonimnosti ...
Ne prebacujem nikome , ja prva ne bi u tvorza .. ali je sve na kup - nehumano ..