Ma nevalja ta turbina .Sigurno si ju vec palio i svjestan si koju to buku radi a i trosi brate
Ja sam od te turbine napravio karbonski filter haha
Ja sam od te turbine napravio karbonski filter haha
Još jedno pitanje u vezi PC ventova... da li je moguće u isti strujni krug spojiti ventove različite amperaže? imam ventove 0,25, 0,18 i 0,11 A i krenut ću radit modifikaciju ATX napajanja da ih spojim u serijski spoj, jedino ne znam dal će strujni krug funkcionirat ako su ventovi različite ampraže (ok, priznajem, prespavala sam to na fizici u srednjoj) hno:
točno zlo, ...u biti sam mislila spojit paralelno, ali sam mislila da se takav spoj zove "serijski", a serijski je u biti onaj gdje bi svi ventilatori jedan drugog "držali za ručice" ...ugl, DA, paralelno sam spojila...već sam danas modificirala napajanje i probala roknut gore 6 ventilatora, svi se vrte na ful brzini 12V bez problema. To sam spoijla onako probno...sad trebam neke vodiće da ugradim to sve zajedno u box, znači trebat će mi duže žice...ne znam da li mogu iskoristiti žice od npr. starih punjača i slično, ili treba paziti na neke karakteristike vodića, otpor, ili nešto drugo što sam prespavala na fizici?
...zar nije jednostavnije stavit potenciometar na 12V pa imas od 0v do 12v