------------------------------------------
Potrebno:
-200g šeæera
-200g brasna
-200g margarina za kuvanje
-200g èokolade za kuvanje
-2 jajeta
-2 kashike kakaoa
-po želji seckanih lešnika, badema
-15g zelene radosti
Oèistite travu od sementki i granja, i sameljite u maÅ¡inici za mlevenje kafe. Stavite da se sa margarinom kuva na pari, kad prokljuèa kuvajte joÅ¡ 5-10 min, na umerenoj vatri. To sve sipajte u jednu veliku vanglu, dodajte braÅ¡no, Å¡eæer, jaja, kakao, i 100g izdrobljene èokolade, i meÅ¡ajte dok se ne dobije jednaka masa, i dodajte leÅ¡nike i bademe. Pleh podmažite margarinom, razvucite "testo", ne deblje od 1.5cm i pecite na 180ºC jedno 20 minuta. Ostalih 100g èokolade rastopite sa par kaÅ¡ika mleka, i time premažite kolaè kada ga izvadite. Secite na kocke.
NEMOJTE PRETERIVATI SA KOLAÈIMA! Strašno su ukusni, nedajte se prevariti... Rad tek posle 45min-1.5h...
Držaæe vas nekih 3-5 sati, zato, pažljivo...
Uživajte... ::super
--------------------------------------------------------
E Julovac.... SUPER RECEPT....
Isti takav.... ISTI... mi je moja baka prenjela.
Rekla je "Evo ti Mihalje, kao sto je moja baka meni odala tajnu a njoj je njena baka"
Ne sad ozbiljno
Uglavnom ista stvar, malo manje brasna i secera al sve ostalo je isto.
Pravio sam vise pokusa s tim i otkrio da uopce ne treba pravit THC maslac, jer u kolacu ima mlijeka i maslaca... a rerna ide na dovoljnu i temparaturu i vrijeme da se sve fino absorbira.
Samo mixerom smjesas sve sastojke (bademe i dodatke ne stavljam)
I peces na 150 C jer preko palis THC. Naravno ostavi duze... znaci 45min... probas cackalicom ubost kolac i ako nista ne ostane na cackalici, kolac gotov.
Cak mi se cini da bolje radi ako nije prije pravljen malsac. Kao da pri pravljenju maslaca neki canabioli ostanu i ne predju u maslac... To govorim iz osobnog iskustva iako se na netu kunu da nije. Probao sam na oba nacina s raznim kolicinama i kvalitetama (osim s hedovima... nemam srca)
Evo probaj, neces bacit travu... samo pazi da nema sjembi i grana je ce bit ruskavo.
(sjebo sam quote.... sori nov sam"