Kenny_kg je napisao(la):Moze mala pomoc> hteo bih da zasadim 2-3 biljke automatik u prostoriji koja je siroka1.5 m dugacka 2 m i visoka 2.5 m sa jedne strane ceo zid je u staklu ima svetlost od kako svane pa dok ne padne mrak ali dnevno direktnog sunca 1-2 sata . billjka bi mi bila na visini od oko 120 cm a mozda bih je kasnije i spustio na pod a na plafon sam hteo da stavim sijalicu koja proizvodi 54 000 lumena i ima spektar plave boje pa me interesuje da li je to dovoljno ili mogu i neku slabiju> a biljke bi stajale pored prozora> i jel mogu sa njom da isteram od pocetaka pa do kraja>
Ali necu ja to kao lampu da koristim nego to ide u plafon umesto lustera samo mi drugar menja neke stvarcice na plafonu da bih mogao da koristim tu sijalicu> To je ova firma pogledaj imaju sijalice i tako te stvarcice za uzgoj biljaka> http://sijalicezabiljke.blogspot.com/Sasa443 je napisao(la):pa ako kazes da je spektar plave boje,i da ima 54 000 lumena to bi trebao biti metal halid sijelica,i sa njom mozes da uzgojis automatika od pocetka do kraja.
mozda bude malo manji prinos,ali mozes..
uslikaj lampu da je vidimo pa ces dobiti preciznije odgovore...