ako bas hoces jaku lampu uzmi od 400w i to pokriva kvadratni metar prostora, citaj malo teme koje sam ti tamo okacio
Prvo ja se ispričavsm što repliciram na post star 4godine i nadam se da mi nećete previše zamjerit. Do sada sve što sam radio ,radio sam to s clf, naravno da znam da je clf samo alternativa HPS I MH žaruljama i tražim sebi odgovarajuću HPS sijalicu.
@PowerSeed dugo sam član ovog sitea i jako puno vremena provodim tu,čitam postove,pokušavam učiti što više,a upravo od Vas sam i stekao najvrjednija znanja. S posebnim zanimanjem čitam i usvajam Vaše postove jer kao što ste jednom napisali, vi uglavnom govorite iz iskustva i životne škole pa bih Vas htio nešto preupitat vezano za rasvjetu a odnosi se na Vaš citat. Dakle proučavajući koja žarulja bi mi najviše odgovarala oko mi je zapelo za 400w HPS, u tablici s početka navodi se kako za kvalitetan i brz rast je potrebno 25000-30000lumena ,a u tablici ispod stoji da 400w na površinu od 1.5m daje 33300l, što po mom shvaćanju je dovoljno za max kvalitetan rast,a u vašem odgovoru navodite da pokriva samo 1m kvadratni,što bi po tablici značilo 50 000l. Nadalje stoji da je za normalni rast dovolnjo i 25000l,a tablica kaže da 400w na 2m kvadratna daje 25000l.
Da li sam ja krivo shvatio nešto ? Ispričavam se ako zamaram, Vaše mišljenje mi je skoro pa presudno pri uzgoju,a tako će biti i pri odabiru žarulje,o Vašem odgovoru mi puno toga ovisi jer zaista imam veliki respekt prema Vama.