ja imam indentican box za koji cenat je siri samo,i odradio sam ga sa 250w i sve je super ispalo,sative su u pitanju malo sam ih stavio ranije na cvetanje i bila je visoka 75cm dobra ventilacija i super,stim sto ja imam staklo od 3mm ispod reflektora,pa sam tako dobio kontrolisanu temp.Da li je 250W HPS neisplativo i previše naspram 150W za 50 x 40 cm box ?
2 biljke bi bile. Visine ima preko 2 metra i ventilacija uredna.
je, nije nemoguce, al pored tog stakla zaboravio si da napises kada je trajao tvoj grow, od pocetka marta pa do nedavno. mislis da ces sa tim staklom uspeti kontrolisati temperaturu kad napolju bude +35 i viseja imam indentican box za koji cenat je siri samo,i odradio sam ga sa 250w i sve je super ispalo,
ako su uslovi takvi onda jos i ima sanse, i dalje je na njemu da odluci. svako najbolje zna okruzenje u kom growa, a od toga zavisi konstrukcija cele pricekada je preko ljeta 35 stupnjeva cijelo vrijeme taj prostor bez okakvog hlađenja ne prelazi 25 stupnjeva.
slazem se sa tobom,ja jos nisam zavrsio grow,diseel mi je jos u boxu,trebalo bi da bude gotov oko 15 juna,iskreno se nadam.Sada mi je temp.jos na nekoj granici 29-30,ali,cvetovi su mi vec udarili u staklo i vezujem ih svo vreme kao spustam ih u stranu bojim se da neizgorim vrhove inace mi je sijalica od stakla samo 15cm.Box mi je u hladnom delu kuce ali sam vec pripremio onu vertikalnu klimu ako zagusti da mogu da ohladim prostoriju u kojoj mi je box a ta prostorija ima 6kvd.Termometar mi je skroz u gornjoj zoni boxa do samog stakla.postavicu slike posle prvog,cisto da prijavim kako ide susenje channela i koju slicicu od diseela pa cu lepo sve slikati i opet obrazloziti stanje.je, nije nemoguce, al pored tog stakla zaboravio si da napises kada je trajao tvoj grow, od pocetka marta pa do nedavno. mislis da ces sa tim staklom uspeti kontrolisati temperaturu kad napolju bude +35 i vise
vidi ja nemam nameru da growam preko leta,sto kaze power,tesko je odrzati temp.leti znas.Ta 250w sijalica moze opusteno da se drzi na 25 cm od biljcica.znaci bez stakla,cooltuba i neznam sta vec,znaci samo sijalica i reflektor.Neravno ventilacija igra znacajnu ulogu u growanju.bigeskalibur baš ti citam dnevnik
Nemam uopce pojam koliko HPS žarulje greju, a mrzim nagađati. Znao bi odmah da je vidim na 5 minuta uživo
nema te zarulje koja negreje,samo ime kazeAko neko može reći koju bi žarulju triba kupit da ne grije puno sad imam sun master 600hps Al puno mi grije pa mi je velika temperatura u boxu ako ima koja druga žarulja da ne grije bija bi zahvalan box je 120 120 sa 200 imam i cooltube
Da li je uz nju potrebno jos neka dodatna sa plavim spektrom ili ne ? Box je 1,5 x 1,5 .a sta treba da se misli, ne kontam sta je pitanje. hps 1kw i sta sad s tim