Citao sam zakone naših država, uostalom, Croatia je EU, pa sad za njih ne znam, za BiH ide ovako, po zakonu Federacije BiH zabranjeno je otvarati pisma, iskljucivo pisma, dok kutije, paketi i sl. se smiju otvarati. Carina se vrši na predmete koji se prema izvještaju za slanje, imaju vrijednost veću od 50KM ( 25€). Za BiH ne bih preporucio UPS, to jeste Track and Trace opciju, jer moraju otvarati paket svaki, i mora se cariniti, i imao sam bas neki dan za drugu pošiljku " problem " sa tim, desilo mi se to da me je nazavao covjek zaduzen za moju pošiljku " privatni kurir" kako to RQS naziva. I pitao me jesam li ja taj i taj, da je stigal pošiljka u Sarajevo i znam li šta je unutra, jer treba da proslijedi na carinu, ja sam rekao da sam igrao neku nagradnu igru na netu i da sam osvojio nešta, ne znam šta, neke plakate. Tako sam rekao, međutim on je meni odgovorio, da imaju plakati i sjemenke trave, marihuane, hahahah najjači je ovaj dio, kaže on: " NAŽALOST, u našoj državi je to ilegalno znaš i sam
, (imao sam osjećaj da bi sve dao da uzgajamo hahaha ), i rekao da će vratiti pošiljku u Holandiju gdje je to dozvoljeno, da neće proslijediti na carinu jer bi oni morali obavijestiti policiju itd.. Uglavnom vratio je pošiljku oni mi poslali regular post
i stiglo deveti dan od slanja
1.4. poslano, 9.4 u dvorištu našao
Malo sam smorio :*