SKT je napisao(la):drugari daje ako neko zna koliko ide Plantele list na 1L vode nek mi napise ovde ili posalje na PM. kucam sa fona i baguje mi pretraga, kad saznam sta me zanima moderi mogu da obrisu temu
evo ja cu ti malo pojasniti jedino bloom od hesi-ja spusta ph ostala gnojiva od hesi paketa ne evo recept za Zgb vodu jedan prstohvat limunske kiseline na litru vode i ph je 6,5 ako vodu koristis u prvih 10 sati ako ti stoji do sutra sto je moja preporuka onda malo jace od prstohvata na litru vode i izmedu 6,5 6,7 je ph kada koristis bloom onda na 10l vode ide 5 prstohvata limunske + bloom..ali ipak kupi ph metar to je dobra investicija Velika je razlika izmedu 5,9 i 6,5 ili 6,7 phtaurus je napisao(la):da, to me zanimalo, hvala.
znaci nije preporucljivo koristiti vodu iz pipe sa hesi gnojivom bez dodatne korekcije ph...
a posto sad nisam nikako u mogucnosti kupit ph metar i jos onda neku ph minus tekucinu postoji li neka alternativa?
cuo sam da se moze sa octom spustiti pa me zanima jel bi to moglo proc? i koliko bi okvirno trebalo octa da se 1 litre vode iz pipe dovede na nekakav optimum od 6,5
(ph vode mi je u prosjeku 7,5 (zagreb) ).
sorry sto vas zezam ali mi je ovo jako bitno posto cu posijat samo jedan, dva automatika na balkonu pa ga nebi htio unistit sa losom vodom