Prvi BOX, 80x80x180

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
04.09.2024
12
25
13
34
Pozdrav ekipa
Čitam forum danima, svaki slobodan trenutak, skoknem pogledat neki dnevnik ili nešto što mi koristi od informacija, pa reko nakon smeća s ulica, vrijeme je za nešto home made.
Ako je tema na krivom mjestu, molim admine da prebace na odgovarajuće.
počnimo:
Box 80x80x180, prvi box, uklapa mi se u prostor trenutno, ako uspije, planiram slagati veći i ići na led, ali o tome neki drugi put.
MY LAR folija unutar boxa, box napravljen od šperploče, ako se tako kaže.
Rasvjeta,
Prigusnica LUMii BLACK 600W, ima opcije da moze raditi na 250, 400 i 600w
Nebi uzimao ništa slabije, jer ako potraje da ne predem na LED, napravim veći box i opet je mogu koristiti.
Sijalice Lumatek HM 400w, HPS 400W, sta budu vec imali u ponudi, nadam se Lumateku.
Mislim da nebi trebao biti problem sto je prigusnica 600w, ako cu je koristiti do 400w? ili grijesim?

Stavio bi Cool tube, ne znam kakva ce biti temp u boxu, posto je grijana prostorija, pa da ne grije jos i sijalica.

Ventilator za ispuh sa filerom od aktivnog ugljena, negdje sam pronasao tablicu kak se racuna koliko m3/h treba izbacivat ventilator za tu dimenziju, al nebi je vise pronasao nikako, molim pomoć oko ovoga.
Vidim da ima turbina sa senzorom za temperaturu i vlagu, pa se sama pojacava/smanjuje po potrebi. Mišljenje?
Rhino EC ventilatorski kontroler ?

Usis ce biti dovoljan pasivan? ili da ubacim i tu neki vent? Help, Help
Unutra ide Smart stupni ventilator, citam da mjeri temp i moze se nariktat da sam kontrolira brzinu puhanja prema temp unutra, to mi odgovara jer nisam doma svaki dan, pa da ne dode do problema.

Vlaga/ Temperatura, Xiaomi digitalni, takodjer od Xiaomia cu uzet ovlazivac koji je takodjer smart, povezan displayom da sam odrzava vlagu cijelo vrijeme izmedu 55-60
Smart uticnica, zbog svijetla, klasika

Ph digitalni mjerac za vodu, inace sam dosta picajzla pa volim da to sve bude po PSu.
Cvijetnjake cu odmah uzeti 20l, tocnije jedan, jer mi je cilj za pocetak jednu biljozu dogurat do kraja.
Zemlja, Bio Bizz, vidio da Bizzza koristi, tako da ne moze biti losa, granule klasika, na dno i vrh posude zbog vlage

od Prihrana,
Rhino skin, B-52, Voodoo Juice, Sensi Bloom A/B, ako nesto nedostaje, slobodno pišite.

Vidio sam da koriste decki onaj grijač za terarije, ima na sebi termostat koji se aktivira kad temp padne, uzeo bi i ti, ako dode situacija da se ne grije taj dan po zimi, da imam plan B.
Takodjer sto se tice zaljevanja, Bizzo je objavio smart pumpica za vodu, dolazim doma vikendom, pa ako bi bio problem zaljevanja svake subote, mogla bi ona posluzit, takodjer sta mislite o tome?

Vjerovatno sam zaboravio neke stvari sto sam zapisao u biljeznicu zbog nabavke, ali svaki savjet je dobro došao.
PONAVLJAM, još nista od ovoga nisam kupio, planiram u subotu skoknut do Slo pa pokupiti sve to. Nekako mi je sigurnija opcija autom nego poštom to sve dovlačit.
Gledam grow shopove po Hr, i nista mi to nije obecavajuce kao ovaj u Slo, mozda grijesim, ako to ima kakav dobar savjet za kupovinu u Hr toga svega, pišite..
Sjeme jos nisam odlucio koje cu, vjerovatno nikad nisam ni probao nesto kvalitetnije od ovih uličnih šitova, tako da i tu primam preporuke za prvi put koje uzeti..
To je to trenutno od mene, hrpa slova, hrpa riječi, nadam se da imate živce za čitanje i volje za pomaganje u samom početku..

Živili vi meni

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.125
32.653
2.718
twitch.tv
Ajd prvo krug nabavke pa ćemo teoriju lako. Jedino sto bi izbjegao je hps. Ostalo si teoriju skontao.

04.09.2024
12
25
13
34
Upravo radim narudzbu na Hempatii, ipak ide dostava. Moze savjet za turbinu koja bi bila idealna za ovu dimenziju boxa? Sta preporucas u jesto HPSa?
Pomagajte dok se malo ne uštelim :oops:

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.125
32.653
2.718
twitch.tv
Lumatek 300pro. Turbina je 0.8x0.8x1.8=1.152m3. Box jel. 60 izmjena je x60=69.12m3 za box plus 30% za filter + 10% za svaki metar crijeva. Ja ne bi išao ispod 300m3 ali na potenciometar da možeš smanjiti i pojačati turbinu.

04.09.2024
12
25
13
34
Prima Klima 125 Thermo Control ( Vrlo efikasni linijski ventilator s regulacijom temperature Prima Klima 125 Thermo Control sa protokom zraka od 400 m³/h.) povezan sa Filterom Prima Klima 125 (360 m³/h), Hoće funkcionirat? Čitao sam da filter mora biti veći, al ak ide ovak, biće dobro. Ionako sam probio budzet sa Lumatekom 300pro, veći filter skuplji 3 puta od ovog :smoke::smoke:

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.125
32.653
2.718
twitch.tv
Bull filter za mene jedino. Čim pase promjerom vjerovatno pase i kapacitetom. Ac infinity T6 tebi treba sto se turbine tiče. Imaš i EU shop sad :rasta:

04.09.2024
12
25
13
34
Infinitiy opako izgleda, ::umirem:: i cijena mu je opaka :watch: ali hajde, ako ti preporucas, ćemo da poručimo :crazyd::crazyd:Našao na njihovoj stranici, tamo poručujete ili ebay, amazon?
i jos jedno pitanjce, jel se moze prebacit na stupnjeve, da nisu americke mjerne jedinice nego naše :udarac:
Ako dobro kuzim, turbinu mogu povezati sa Lumatekom da to bude manje vise sve robotizirano?
To bi bilo extra :cool23::cool23:

Prilozi

• StorePhoto5CTR69P__98596.jpg
    StorePhoto5CTR69P__98596.jpg
    227,8 KB · Pregleda: 19

Bizzzo

~ Fly Me To The Moon ~
Urednik
Moderator
11.02.2008
8.125
32.653
2.718
twitch.tv
može s njihovom lampom, s Lumatekom ne. Cijena je koja je jbg, Eno kod mene T4, T6 i T8 godinama vec. (Kupovao na Amazonu jer Ac web za EU nije bio online. Da ne spominjem da jedini ima kapacitet i kontrolu + 3 godine garancije. Kupuješ opremu jednom (barem kod mene bilo) pa bacanje para nema smisla. Na jeftino jel, jer jeftino često postane skuplje ili skupo pogotovo kad se ubaci varijanta vrmenena :)

• Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0 and Ćyro
04.09.2024
12
25
13
34
može s njihovom lampom, s Lumatekom ne. Cijena je koja je jbg, Eno kod mene T4, T6 i T8 godinama vec. (Kupovao na Amazonu jer Ac web za EU nije bio online. Da ne spominjem da jedini ima kapacitet i kontrolu + 3 godine garancije. Kupuješ opremu jednom (barem kod mene bilo) pa bacanje para nema smisla. Na jeftino jel, jer jeftino često postane skuplje ili skupo pogotovo kad se ubaci varijanta vrmenena :)
Evo da se javim nakon duzeg vremena
Wifi pumpa za vodu, pumpa za mješat čaj, jednu našao doma i jos jednu narucio, Ph metar, Air potovi, mjerač temp i vlage, Vent by beštija završen, uzeo sam termostat i podno grijanje u boxu, jer preko tjedna nema nikoga u prostoriji pa da mogu pazit na temp, ostalo mi je još od Some narucit čaj i pripremu za zemlju, lampa i ventilator za van.
Radim bas narudzbu za T6 i vidim da imaju
Samsung LM301H EVO Commercial LED Grow Light, 300W

Cijena je 300 i nesto sitno eura, jel imas iskustva s time mozda?
Uzeo bi u kompletu T6 i ovo ako mislis da valja.
Znam da se ovo oduzilo, ali radim polako i kak imam vremena sakupljam dijelove, da bude sve na okupu kad dode vrijeme za pustit u pogon

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.425
17.795
358
A gle,ovako češ u nedogled,jer izlaze novi modeli,taman nađeš i evo neki drugi...
Ionframe ti je svjetlo,za nas teško da može bolje,ako ga možeš nabavit. Čovjek ti je rekao što ima i sve objasnio,a ti se javiš za mjesec dana sa istim pitanjima,samo si sad na dan kad naručuješ??
Kad bi tako svi,nebi nikad uzgajali...
Nemoj krivo shvatiti,meni tak svejedno,ali imaš na forumu sve napisano,ovako češ se sve više zbunit,jer nitko ne može sve provjerit i onda kupit kao da stan kupuješ.

A ovo za ionframe si vidio da je 350$ ,a ako ga možeš dobit po toj cijeni, najnovije svjetlo,firma u samom vrhu,što ti imamo mi dodat?

Samsung LM301H EVO Commercial LED Grow Light, 300W
Ovo si pročitao naslov na Googleu :lol:
E jesi španer,daj neku sliku boxa,koji si rekao da je napravljen.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-30-21-49-42-940_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-10-30-21-49-42-940_com.android.chrome.jpg
    142,1 KB · Pregleda: 16
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo
04.09.2024
12
25
13
34
A gle,ovako češ u nedogled,jer izlaze novi modeli,taman nađeš i evo neki drugi...
Ionframe ti je svjetlo,za nas teško da može bolje,ako ga možeš nabavit. Čovjek ti je rekao što ima i sve objasnio,a ti se javiš za mjesec dana sa istim pitanjima,samo si sad na dan kad naručuješ??
Kad bi tako svi,nebi nikad uzgajali...
Nemoj krivo shvatiti,meni tak svejedno,ali imaš na forumu sve napisano,ovako češ se sve više zbunit,jer nitko ne može sve provjerit i onda kupit kao da stan kupuješ.

A ovo za ionframe si vidio da je 350$ ,a ako ga možeš dobit po toj cijeni, najnovije svjetlo,firma u samom vrhu,što ti imamo mi dodat?

Ovo si pročitao naslov na Googleu :lol:
E jesi španer,daj neku sliku boxa,koji si rekao da je napravljen.
Druze, uz sve obaveze koje trenutno imam u zivotu, growanje mi nije posao kao ni prva stvar na koju pomislim svakog dana kad otvorim oci.
Smatram ovo kao hobi i guštam u narucivanju stvari i čitanju svega sto napisete Vi iskusni groweri, ako sam postavio pitanje, postavio sam ga jer nesto ne razumijem, a bacit 300-400 eura nije sitnica pa da kazem, a ko ga jebe.
Procitao sam na njihovoj stranici, €331,82 je trenutna cijena.
Jasno mi je da izlaze nove stvari, kao sto moze i tebi biti jasno da mozes ovaj forum citati mjesec dana bez prestanka i da ces opet imati pitanja jer ima milion pitanja i jos dva puta vise odgovora.
Nemam sliku boxa jer nisam kod kuce trenutno, poslikam kad se vratim.
Znam da vas smaramo sa svakakvim pitanjima i stvarima koje ste vidjeli XX puta vec, ali brate malo razumijevanja za nas koji se borimo sa milijardu informacija trenutno oko toga svega :wave::wave:

• Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0 and Ćyro