Nebi bilo lose ni donirati koji bit...da svako da po 5 eura..eto servera,zastite,cinge minge...U mom selu kazu.."pusti price,budi mangup pa mi daj 10 eura
"
Rado bi ja donirao, ali ne koristim više bitcoin od kako sam izgubio par k eura zbog prošlog pada (imam čak 4 mašine/riga za mining, svaka 1.200eura koštala), rasprodao sam coina što mi je ostalo i to je to, zajebi bitcoin, od sad pa na dalje, bacam se u zlato.. za sve pare što sam uložio prošlih 5-6 godina, mogao sam skoro 300-400g zlata kupiti.. mogao.. po današnjem kursu.. no dosta off topica, sve to stoji Vutragenjo, i poznajem VRLO dobro dečke koji te hostaju, i lično sam uvijeren u njihov skill i znanje, još prije kada samo harali domaćom scenom neki su tada još tutu u rikverc gurali, jel da
@Prater .. Što se sigurnosti tiče, vrlo su opasni
zajebi kevina mitnika
no ne kažem ništa protiv njihovih usluga, ali plaćanje gunmaila i ddos protekcije dodatno, to je bezpotrebno
Mail možeš lokalno sredit na serveru za 10 minuta, a i dodatno plaćanje ddosa? Znaš li ti da ti plaćaš mjesečno tu dodatnu uslugu, a npr kada se napad desi? Da hoster samo nullrouta čitav trafik (isto kao što većina jačih hostera čini a ne naplaćuju tu uslugu..)
Null routing is a way to make the internet think that an IP address does not have a destination so any data sent to that IP will not be directed to Memset's network. This works because when data moves between any two machines on the internet every router must know in which direction to send on each packet as it receives it. This is achieved by the large network operators broadcasting to their neighbour networks which IP addresses they are responsible for and where packets bound for their IP addresses should end up.
When an IP is null routed it is broadcast as having no destination at Memset's network so any data that is sent to it will never make it as far as our network equipment. In this way the internet infrastructure does not have to route huge amounts of junk data and Memset's network will not be taken offline as a result of a sustained attack.
Sadašnji hoster nema infrastrukture nit resursa pružati pravu ddos protekciju, priključak/link na jači backbone ne znači automatski da taj isti hoster ima kapiciteta ili infrastrukturu za ddos protekciju, što znači da samo nullroutuje jači napad, a ove manje udp/syn napade firewall to sredi za sekundu..
Ti stvarno da plaćaš PRAVU ddos protekciju, davno bi bankrotirao, cijene "prave ddos protekcije" se kreću tamo od 1000 eura pa nadalje, znači da bezpotrebno plaćaš, ovo nije nikav flame nit bilo kakvo nagovaranje na prelazak na neki drugi servis, već samo ti dajem par informacija, jer 200 eura svaki mjesec davati, NIJE MALO, to je 2400 eura godišnje; dok ovako možeš proći i sa pola para, a sa ostatkom para počastiš djecu u disneylandu
Leaseweb ; web server backend & mail i uz to radio/shoutcast sa autodj-om, i još to sve radi na 1% cpu-a uz dobru konfiguraciju..
Amazon aws ; vps za proxy server, za filtriranje trafika
Cloudflare ddos protekcija, 20 dollara mjesečno, i to upališ kad imaš napade, mada neće ni proći pored amazon aws-a i leaseweba
= 80-100 eur mjesečno
... i letiš sa ovom konfiguracijom, i da mi je vidjet tog hakera/krekera da sruši takvo nešto, ja koji sam živio za ddos i botnetove prije,
sam .!. cuclao protiv leaseweba, skoro pa ništa im ne možeš, znao sam sa 40 000 botova roknut npr neki leaseweb server, umjesto njih da srušim, meni 60% botova rikne..
a npr ovamo udarim udp na neku bosansku ip, u mostaru 2 dana nema interneta lol..