Dakle kako sam u travnju ove godine imao neke vutre, bacio menke u vatu itd, baš prva prva koja je ispala van je bila na prozoru u kući dok nije izrasla 6-7 cm i to samo stabiljka zbog manjka svjetlosti. E onda sam počeo sa boxovima, učiti, ovo ono, i tu biljku stavio na balkon, pa van, pa u jedan box pa u drugi. Na kraju kad je bila vani - vjetar ju je presavinuo. U boxu se pak jadna sva objesila.
Reko idem ja nju baciti nekamo u šikaru. I stvarno šikara ali rub prema jugu - ušao 2m unutra, očistio trnje, i presadio sa zemljom direktno u zemlju. Još prije mjesec dana, malo više. Dođem neki dan bezveze nešto raditi, i idem provjeriti - reko sigurno je nestala, cepiknula.
Kad ono koka je živa, izrasla je nekih 15cm, donji list jedan pojeđen, drugi načet, sva čudna jer direkt sunca je bilo možda 5-6h, a i to preko šikare. Doslovce sam ju rukama otkopao, odnio doma, ubacio u 10l pot i kupovnu kvalitetnu zemlju - i ostavio u jednoj visokoj travi odmah kod kuće. Ne vidi se, trava ju skriva.
I evo 10 dana je tamo, full se oporavila, izrasla, deblja se. Nemreš vjerovat kako te random menke mogu biti izdržljive.
Idući tjedan ide na jedan sajt, i također ću ju samo presaditi i doći u osmom mjesecu da vidim jel cura, muško ili je nema.
Nema smisla voditi brigu jer s obzirom što je preživjela, morat će da bude jajan hahaha.