pozz drugar, plava se koristi u fazi vegetacije, a crvena u fazi cvetanja, samo sto mozes ti da kontrolises kad ce da krene vegetacija tako sto ces da biljke kad krenu rapavi listici da seces uzmedju prva 2, onda ce ona da se deli, tako sto ce da pravi 2 vrha, onde opet kad napravi 2 rapava listica, ti je seces izmedju njih, na oba vrha, za nekoliko dana dobices 4 vrha, i njih mozes isto tako . Na taj nacin produzavas fazu vegetacije, i cvetici ce svi biti na povrsini tako da ce iskoristiti osvetljenje maximalno.Pozdrav.U planu imam da zapocnem prvi grow,odlucio sam se za cfl sijalice,jer mi to za prvi put deluje nekako jednostavnije i sigurnije.E sad,i tu bi mi trebala mala pomoc.Box je dimenzija: sirina 100cm,dubina 55cm,visina 140cm.Od sijalica mislim da postavim cfl 200w plavu 6400K,i cfl 125w crvenu 2700K.Dual sijalice mi nisu dostupne,nigde ne mogu da ih nadjem.Po specifikaciji,plava od 200w je 13000 lm,a crvena od 125w je 8500 lm.
Da li je to dovoljno za box ovih dimenzija?I da li istovremeno mogu da koristim obe sijalice tokom celog uzgoja?Ili da crvenu prikljucim tek posle faze vegetacije?
ovo nema veze sa produzavanjem vegetacije, ona zavisi od svetlosnog rezima a ne od topiranja biljkeNa taj nacin produzavas fazu vegetacije
Pa odaj mi tajnu da resim dilemu za box 3m sirine, 1,5m dubine i 2m visine koje bi mi osvetljenje CLF bilo adekvatnohehe, ne budi smesan, za 1m2 ti treba oko 400w svetla drug
Pa odaj mi tajnu da resim dilemu za box 3m sirine, 1,5m dubine i 2m visine koje bi mi osvetljenje CLF bilo adekvatno
Zato i pitam sto nzm, kako da pokrijem tih 4,5m2 sa CLF, mnogo mi je 2500W, od tog racuna za sruju bi pao u nesvest1000W ti je za 2m kvadratna optimalno, znači tebi bi trebalo cca 2500W. Nego reci mi kako misliš izvest 2500W sa cfl lampama?
Zato i pitam sto nzm, kako da pokrijem tih 4,5m2 sa CLF, mnogo mi je 2500W, od tog racuna za sruju bi pao u nesvest
nema nikakvih tajni, citaj forum, moz i ovu temu od pocetka, edukuj se malo i nemoj pisati svasta po forumu kao ta prica o topingu, nema veze sa produzavanjem vege faze, samo je jedna od tehnika treniranja kanabisa. dobio si odgovor za tvojih 5 kvadrata, a moje pitanje je sta ce ti 5 kvadrata kad ne znas osnovne stvari okogrovanja[/QUOTE
Hvala, jos cu se malo raspitivati, planiram da pravim ulje, a kad ulazim vec u program grovanja, ovo je najveci box sto sam nasao, a isti mi je trud oko 2m2 i 4,5m2Moj savjet ti je da smanjiš kvadraturu na recimo 2m kvadratna i uzmeš 1000W HPS ako ne inzistiraš na CFL. 2,5kW struje ti troši prosječna klima, sad ti vidi koliko ti se to isplati.