Poceo sam citati temu, bas sam hteo da vidim komentare koji se ostavljaju vezane za CFL sijalice, uglavnom HPS-u se daje uvek prednost, ja se naravno slazem sa tim, HPS je HPS, e sada takodje se moze primetiti da je tema otvorena 2007 i da je tada HPS apsolutno bio dominantan, jer je i cena bila slicna a kvalitet daleko bolji, medjutim danas je CFL povoljniji mada opet jos nisam kupio, videcemo kada uzmem tih npr 12 komada sto planiram, verujm da ce mi i HPS izaci isto, ali ipak sam se odlucio za CFL zato sto trose manje struje i manje greju, a to mi je veoma bitno, uglavnom sigurno da ce prinos biti manji nego pod HPS ali opet istrazivajuci sam dosao do toga da to nije toliko strasno, ako covek udje u fazon, uglavnom najvise se preporucuje po drugim forumima kombinacija LED-a i CFL-a, nazalost LED je i dalje mnogo skup ( ako neko ima neke linkove vezane za LED svetla sa kojima radi uzgoj nije na odmet da postavi link pa da bacim pogled ) . Nego mnogo sam se ja raspisao pa jedno konkretno pitanje. Na 8 biljaka 12 CFL-a i to planiram 8 od 6500k i 4 od 2700k pa eto neciji komentar, sugestija su dobrodosli, inace sve ce se odvijati u hidroponicnom sistemu ( ako nekome treba pomoc oko toga nek pita, ja imam kucne radinosti, za jako malo novca mozete dobiti solidan sistem plus nemate mucenja sa zemljom )
Takodje zelim da odrzavam jednu majku u vegetativnom stanju, smatram da mi je 4 CFL sijalice od 6500 k dovoljno, pa ako neko smatra da nije zelim da cujem predlog.
Svi komentari i misljenja su dobrodosli, samo dajte informacije