Nametnici (fotke)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Tramontanac

Aktivan Član
01.02.2022
100
502
93
24
Icerya purchasi iliti Narančin crvac

Zive u simbiozi.
Inace, mravi su jedina bica na planeti, osim ljudi, koji “drze” ove i slicne kukce kao da su im stoka, i brinu o njima. Obe vrste imaju benefite ovim dogovorom evolucije

Ovo je zanimljivo. To da su je domaći mravi počeli uzgajati. Jer nije autohtona vrsta. Iz Australije je došla.
Jebote, i mravi su nam genijalci. Najjači smo :D

Poslednja izmena:

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.343
9.109
258
Dalmacija
Evo pise da ih je poznatih vrsta 30ak tisuca dok ih u Europi zivi 90ak vrsta. To ce bit to da. Jedna od tih 90ak vrsta svakako je :) ja ih se sjecam jos od davno prije kad sam sadio vani, drago mi je da sam naisao i sad na nju da se podsjetim. Aphicid Terminator ih drzi pod kontrolom ocito, naisao sam samo na tri jedinke dok sam trimao.
Hvala svima na pomoci u identifikaciji vrste! :thumb:

• Sviđa mi se
Reactions: Tramontanac

Tramontanac

Aktivan Član
01.02.2022
100
502
93
24
Ima u Opuzenu i Metkoviću firma Poljopromet. I u Splitu imaju dućan.
Nazoveš njih i pitaš što je najdjelotvornije. Tamo nema zajebancije sa nametnicima na mandarinama. Moraju točno znati

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.343
9.109
258
Dalmacija
Terminator i uzmem u Splitu u nekom poljoprometu u Solinskoj ulici. Neznam jel proljopromet Imotski ili Metkovic, mislim da je Metkovic.
U svakom slucaju ovaj Aphicid mi odgovara jer je na bazi dalmatinskog buhača i 100% je bio proizvod. Karencu nema i djeluje samo dok ga ne obasja sunceva svjetlost, tad izgubi djelovanje. Znaci prskanje pred mrak kad sunce zapadne. Nisam nesto sklon tretiranju neceg sto cu konzumirat, pogotovo pusiti, teskim otrovima kao butard affirm i slicni bojni otrovi.
Edit; koristim ga za gusjenice. Djeluje i na stitaste moljce i jos neke nametnike.

rasmc

Aktivan Član
18.01.2008
78
19
8
46
Buhač nedjeluje protiv toga, a osim toga protiv čega se boriti kad mu je ciklus puno duži od života biljke. Ukloniš to šta vidiš i sve ok!